8 Απρ 2014

Μπαλτάκος; Ποιος Μπαλτάκος;

Και πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις άπαντες απετάξαντο τω Μπαλτάκω. Ο άνθρωπος πέρναγε έξω από το γραφείο του Γραμματέα της Κυβέρνησης [γουστάρω τίτλο], είδε φως και μπήκε μέσα, όπου κατά τύχη έπεσε πάνω σε έναν «ναζί, υπόκοσμο, συμμορίτη, τραμπούκο, αλήτη, βόθρο» που...
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


[Εκατοστή ενενηκοστή πρώτη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html), εκατοστή ογδοηκοστή τρίτη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και εκατοστή εικοστή όγδοη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούμε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].

Και πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις άπαντες απετάξαντο τω Μπαλτάκω. Ο άνθρωπος πέρναγε έξω από το γραφείο του Γραμματέα της Κυβέρνησης [γουστάρω τίτλο], είδε φως και μπήκε μέσα, όπου κατά τύχη έπεσε πάνω σε έναν «ναζί, υπόκοσμο, συμμορίτη, τραμπούκο, αλήτη, βόθρο» που ακούει στο όνομα Ηλίας Κασσιδιάρης και αντάλλαξε μαζί του μια αθώα καλησπέρα.
Εγώ ο μίζερος έγραφα την 22.10.2013 σε τούτο δω το ιστολόγιο υπό τον τίτλο «Τί ρόλο βαράει ο κ. Μπαλτάκος; Νο2».
«Μου είχε κάνει αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ανέθεσαν προ καιρού στον κ. Μπαλτάκο, Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, επί το ακριβέστερον «Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης», ήτοι προϊστάμενο αυτοτελούς δημόσιας υπηρεσίας παρά τω πρωθυπουργώ, να επιδώσει τα ξίφη σε αξιωματικούς αποφοιτούντες από κάποια Σχολή. Δεν θυμάμαι αν ήταν της Αστυνομίας ή κάποιου όπλου των Ενόπλων Δυνάμεων. Οποία υποτίμηση των νέων αξιωματικών. Ήταν βλέπεις πολύ απησχολημένοι όλοι οι υπουργοί, προ πάντων ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ακόμη και ο Γενικός Γραμματέας του οικείου υπουργείου, προσέτι δε και ο αρμοδιότατος όλων επί του θέματος Κάρολος.
Τώρα μας μίλησε ο κ. Μπαλτάκος για το πλεόνασμα από το οποίο θα πληρωθούν συντάξεις κ.λπ. για να καταλήξει ότι χωρίς πλεόνασμα είμαστε χαμένοι. Τί ήθελε να πει; Ότι αν δεν δεχθούν οι τροϊκανοί τους μαϊμουδοϋπολογισμούς μας, θα καταστραφούμε; Είναι να παίρνεις φόρα και να βαράς το κεφάλι στον τοίχο. Με ποιό δικαίωμα και ποιά αρμοδιότητα, άραγε, προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις;»
Όλα, όμως, ήταν τόσο φυσιολογικά για όλους. Ουδείς διεμαρτυρήθη για το ατόπημα. Ούτε οι ενώσεις των αξιωματικών ε.α. Αυτός είναι ο λόγος που αντελήφθην και εγώ ότι ο κ. Μπαλτάκος είναι σημαίνον πρόσωπο στην κυβέρνηση. Δεν είναι ό,τι κι’ ό,τι.
Την 13.07.2013 ο αυτός κ. Μπαλτάκος δήλωνε κατηγορηματικά:
«Δεν υπάρχει περίπτωση οπισθοδρόμησης και οπισθοχώρησης. Εάν κάποιο νομοσχέδιο, που είναι κρίσιμο και καίριο, όπως το προχθεσινό, δεν ψηφιστεί, την επόμενη κιόλας μέρα το πρωί θα προκηρυχθούν εκλογές.»
Δεν τον αποκήρυξε ο πρωθυπουργός. Άρα, ο κ. Μπαλτάκος είτε είχε μιλήσει εξ ονόματος του πρωθυπουργού είτε είχε ενεργήσει συμφώνως προς την εικαζομένη βούληση του πρωθυπουργού.
Ουδεμία κότα διεμαρτυρήθη τότε. Ουδεμία ψέλλισε «ποιος είσαι συ ρε που μας απειλείς με εκλογές; Τον ρώτησες τον πρωθυπουργό; Πάγαινε παρακάτω και άσε μας να κάνουμε τ’ αυγό μας με την ησυχία μας». Και τούτο, για δύο λόγους: α] ο κ. Μπαλτάκος ήταν το alter ego του πρωθυπουργού. Αμφισβήτηση του κ. Μπαλτάκου ισοδυναμούσε με αμφισβήτηση του πρωθυπουργού. β] όλες οι κότες γνώριζαν ότι οι περισσότερες από αυτές δεν πρόκειται να επανεκλεγούν. Προτιμότερο, λοιπόν, να διαλυθεί η πατρίδα, παρά να χαθεί η έδρα που κάνει τα χρυσά αυγά.
Ο γνωστός άγνωστος κ. Μπαλτάκος λοιπόν. Ο ακολουθήσας προσωπική πολιτική εν αγνοία του πρωθυπουργού.
Και μετά του την έπεσε και η American Jewish Committee λέγοντας ότι «Αυτό που έκανε ο κ. Μπαλτάκος αποτελεί προσβολή προς τον πρωθυπουργό Σαμαρά και τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Αν και η συνάντηση του με (στέλεχος) της Χρυσής Αυγής προκαλεί από μόνη της, η έκφραση συμπαράστασής του για το κόμμα – στην πραγματικότητα για την εγκληματική αυτή οργάνωση, όπως την χαρακτήρισε η κυβέρνηση -, είναι απίστευτη. Στο βίντεο, ο Μπαλτάκος λέει στον Ηλία Κασιδιάρη, βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ότι ο πρωθυπουργός κίνησε τη διαδικασία έρευνας εναντίον της για να έχει πολιτικό κέρδος. Στη φιλική, όπως φαίνεται, συνομιλία, ο Μπαλτάκος αναφέρεται στην υπόσχεση του κ. Σαμαρά να «ξεριζώσει» τη Χ.Α., όταν μίλησε στα μέλη της AJC στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Καταδικάζουμε αυτό το βίντεο. ……. Το περιστατικό αυτό πρέπει να προκάλεσε πραγματικό σοκ για τον Πρωθυπουργό Σαμαρά, ο οποίος έχει δείξει ισχυρή ηθική και πολιτική ηγεσία στην αντιμετώπιση της Χ.Α. Την ίδια στιγμή μας ενθαρρύνει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, η Δικαιοσύνη και η Βουλή θα συνεχίσουν να αντιμάχονται τη Χ.Α., ο ρατσισμός και η ξενοφοβία της οποίας απειλούν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα».
Πάλι καλά που δεν υιοθετεί τον όρο «εγκληματική οργάνωση», τον οποίο χρεώνει στην κυβέρνηση. Όμως, κύριοι της Επιτροπής όσα λέει ο κ. Μπαλτάκος αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας του, όπως δήλωσαν διάφοροι εμπλεκόμενοι. Άλλωστε, ο ίδιος ένα φάντασμα δεν είναι; Πάντως και εγώ αισθάνομαι ένα είδος ενθάρρυνσης που όλες οι συνταγματικές εξουσίες θα συνεχίσουν να αντιμάχονται τη ΧΑ. Αλλά κύριοι της AJC πείτε κάτι και για τα 2.000.000 ανέργων, τις 5.000 αυτοκτονίες, την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τις ρεμούλες που συνεχίζονται. Αφορούν και αυτές, πρωτίστως θα έλεγα, τη «συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού», ο οποίος γουστάρει Δημοκρατία και όχι Λαθροχειρία, ούτε Αυτοχειρία. Και ξέρετε, η Δημοκρατία ως αρλουμπολογία δεν τρώγεται. Η Δημοκρατία ως αρλουμπολογία δεν θεραπεύει τον καρκίνο. Η Δημοκρατία ως αρλουμπολογία δεν νοσηλεύει τους ανήμπορους ηλικιωμένους. Η Δημοκρατία ως αρλουμπολογία δεν σου δίνει πνευματική τροφή. Η Δημοκρατία είναι τρόπος ζωής, είναι η ίδια η εργασία και η χαρά της, είναι η παιδεία και τα επιτεύγματα του πνεύματος, είναι η υγεία, είναι η καλλιέργεια του πνεύματος είναι ,…. είναι …... είναι εν ολίγοις το «νους υγιής εν σώματι υγιεί» που έλεγαν κάποιοι μακρυνοί πρόγονοί μας. Χωρίς ζωή, η Δημοκρατία είναι άχρηστη. Και η Δημοκρατία του Άκη, του Τσουκάτου, του Γιάννου, του Θέμου, του Σημίτη, του Μπόμπολα, του Ψυχάρη, του Πρωτόπαππα, του Βενιζέλου, του Πάγκαλου, του Γιωργάκη, του Στουρνάρα, του Πρετεντέρη, του Αντωνάκη, της Φώφης, του Δακρυοχοΐδη, της Τρέμη, του Μάκη, του Άδωνι, του Μπαλτάκου και όλων των περί αυτούς καλόπαιδων στραγγαλίζει τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε και πιθανός ομόκελλος
Υ.Γ. Εν τέλει την 11.04.2014 δεν βγαίνουμε στις αγορές. Τα ερωτηματικά παραμένουν για αργότερα που θα βγούμε: α] Μέχρι τώρα που μας έλεγαν οι κυβερνώντες ότι δεν πρέπει να ζούμε με δανεικά, τί εννοούσαν; β] Το δάνειο των € 3 δισ. που θα πάρουμε, σε τί θα το χρησιμοποιήσουμε; Δεν θα πρέπει να ξέρουμε, ώστε να μη βρεθούμε μια μέρα να χρωστάμε άλλα € 500 δισ. χωρίς να γνωρίζουμε πού και ποιοί τα έφαγαν και να βγει αφ’ ενός ένας μαλάκας να μας πει απλώς «τα φάγαμε όλοι μαζί» αφ’ ετέρου ένας πανεπιστημιακός βουλευτής της Αριστεράς και της Προόδου να μας διαβεβαιώσει ότι το χρέος είναι κατά 95% φυσιολογικό χωρίς και αυτός να μας εξηγεί που πήγε αυτό το 95%; γ] Αφού έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και το μοιράζουμε, τί ανάγκη χρημάτων έχουμε, ώστε να δανειζόμαστε; δ] αφού είμαστε πλέον τόσο αξιόπιστοι, γιατί τα ομόλογα που θα εκδώσουμε θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη