6 Απρ 2014

Άλλο νόμο διαβάζουν στα Ιωάννινα, κ. Μπουτάρη;

Ο κ. Μπουτάρης κάνει τον γερμανό, αναφορικά με το σαφές κώλυμα εκλογιμότητας που τον διέπει – Αλλά εφόσον μέχρι σήμερα δεν μιλά κανείς ειδικότερα του έντυπου Τύπου, εκείνος, πολύ βολικά, στρουθοκαμηλίζει –Πιθανόν όμως να υπάρχει επίκαιρη, ειδική απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με ταυτόσημη περίπτωση κωλύματος – Αυτή πρέπει να βρεθεί και δημοσιοποιηθεί (Σταύρο)

Γράφει ο Θάνος Τάκης



Τέλη Σεπτέμβρη του 2013, σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, εμφανίζεται μια προβοκατόρικη επικεφαλίδα:«ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΚΟΝΤΑ;»

Ειδικότερα αναφέρουν, «Είναι απορίας άξιο πως δεν έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι στην παράταξη Γκόντα, ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Γιώργος Σουκουβέλος, βάσει των άρθρων του Ν.3852/2010 δεν μπορεί να εκλεγεί σε θέση δημοτικού συμβούλου στο δήμο Ιωαννιτών, αφού η έδρα του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου το οποίο σήμερα διοικεί, βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Ιωαννιτών! Μιλάμε για γκάφα ολκής του επιτελείου της παράταξης Γκόντα, που δείχνει ότι τίποτα δεν λειτουργεί και τίποτα πάει καλά, μιας και δεν μπορούν να ρυθμίσουν ούτε τα προφανή και τα αυτονόητα. Όπως το ακούτε! Έχουν πάρει εδώ και μήνες τον άνθρωπο από το δήμο Ζαγορίου, τον έχουν άτυπα χρίσει ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, του έχουν πει να ξεκινήσει έγκαιρα τον αγώνα του στο δήμο Ιωαννιτών, όμως ξέχασαν το σημαντικότερο. Να του πουν ότι δεν μπορεί να κατέβει στο ψηφοδέλτιο του Ν. Γκόντα, αφού έχει κώλυμα εκλογιμότητας!».

Σε μεταγενέστερο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Πρωϊνός Λόγος, αναφέρεται, «Ο πρώην Δήμαρχος Τύμφης δεν έκρυψε την επιθυμία του και τη βούλησή του να είναι υποψήφιος στο πλευρό του Νίκου Γκόντα, με το ασυμβίβαστο που μπαίνει λόγω της ιδιότητάς του στο ΠΕΑΚΙ να το θεωρεί απαράδεκτο, καθώς η θέση του αυτή είναι χωρίς αμοιβή και ως εκ τούτου κακώς μπαίνει το οποιοδήποτε κώλυμα. Ο ίδιος είπε ότι θα κάνει τις ενέργειες που πρέπει ώστε το θέμα να αντιμετωπιστεί και να του δοθεί η δυνατότητα προσφοράς στην αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε και θέλει να συνεχίσει να υπηρετεί»Σας θυμίζουν κάτι αυτές οι απέλπιδες προσπάθειες δικαιολόγησης της παρανομίας;

Κατόπιν, νεότερες αναρτήσεις φέρουν τον κ. Σουκουβέλο, να έχει καταθέσει ‘προσφυγή’ στο Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με το κώλυμα που τον διέπει. Το δημοσίευμα καταγράφει «Όπως πάει θα μας τρελάνει τελικά ο συμπαθέστατος πρώην δήμαρχος Τύμφης, Γιώργος Σουκουβέλος. Μόλις μαθαίνει από ρεπορτάζ του EpirusGate ότι λόγω της προεδρίας του στο ΠΕΑΚΙ, έχει ασυμβίβαστο και δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στο δήμο Ιωαννιτών, ανακοινώνει ότι θα είναι υποψήφιος στο δήμο Ζαγορίου, στο πλευρό του Βασίλη Σπύρου! Την ίδια στιγμή όμως καταθέτει προσφυγή στο Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένει τη σχετική απάντηση για το εάν τελικά μπορεί ή όχι να είναι υποψήφιος στα Γιάννενα!».

Δεν γνωρίζω εάν, τελικά, πράγματι κατέθεσε προσφυγή στο Υπουργείο Εσωτερικών ο πολιτευτής. Πάντως άλλαξε ρότα, μετά την επισήμανση του ηπειρώτικου blog, και αποχαιρέτησε τον Δήμο Ιωαννιτών. Πλέον, προβάλλει υποψηφιότητα για τον Δήμο Ζαγορίου και όχι στα Ιωάννινα, όπως επιθυμούσε.

Προφανώς ο κ. Σουκουβέλος κατάλαβε από μόνος του (ή μπορεί και να έλαβε επιπλέον, σχετική επιβεβαίωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, εφόσον πράγματι ‘προσέφυγε’) ότι εφόσον κατείχε θέση Προέδρου Οργανισμού με έδρα τον Δήμο Ιωαννιτών, δεν μπορούσε να κατέλθει ως υποψήφιος στον ίδιο Δήμο, καθώς δεν είχε παραιτηθεί τουλάχιστον 18 μήνες προηγουμένως. Απλά πράγματα, απλά ελληνικά. Άρθρο 14 του Καλλικράτη, περί κωλυμάτων εκλογιμότητας.

Εκείνος το κατάλαβε.

Ο κ. Μπουτάρης, δεν το έχει καταλάβει ακόμη.

Ή, για την ακρίβεια, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει...


Υ.Γ. Πάντως θα είχε ενδιαφέρον να αναζητηθεί η τυχόν δοθείσα απάντηση απο το Υπουργείο Εσωτερικών στην ‘προσφυγή’ του κ. Σουκουβέλου. Μήπως να αναζητηθεί, κύριοι της Αντιπολίτευσης; Έστω, ως εκ περισσού;
Υ.Γ.2 Εάν ακυρωθεί η εκλογή του κ. Μπουτάρη, ο πρώτος σε ψήφους εκλεγείς Σύμβουλος θα καταλάβει τη θέση του Δημάρχου. Δηλαδή, αν αυτό συνέβαινε το 2010, Δήμαρχος θα εκλεγόταν η κ. Μαρία Πασχαλίδου. Το 2014, ποιός άραγε; Διότι η ένσταση, περιμένει απλώς την ώρα σερβιρίσματος και η εξέλιξη είναι βέβαιη.




Epirus gate, ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΚΟΝΤΑ;: http://epirusgate.blogspot.gr/2013/09/blog-post_1303.html
Πρωινός Λόγος, φύλλο 8ης Οκτωβρίου 2013, σελ. 15: http://issuu.com/proinos_logos/docs/08_10_2013/15#
Epirus gate, προσφυγή σε ΥΠΕΣ: http://epirusgate.blogspot.gr/2013/11/blog-post_4603.html
Οι υποψήφιοι του Ζαγορίου: http://www.epirusportal.gr/i-ipopsifii-tou-zagoriou/

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη