8 Απρ 2014

Χαιρετισμός Τρ. Μηταφίδη στην εκδήλωση με ομιλητή τον Α.Τσίπρα

«Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Σύντροφε Πρόεδρε,
Στις πέντε δεκαετίες που υπηρετώ την υπόθεση της Αριστεράς από...
διάφορα μετερίζια, είναι η πρώτη φορά που νιώθω ότι πλησιάζει η ώρα «να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση» . Η ελληνική κοινωνία, βγαίνοντας μέσα από το σκοτάδι που τη βούλιαξαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις της συμφοράς, γυρίζει τη ματιά της προς τ’ αριστερά.
Στις 18 και στις 25 του Μάη, η αριστερά, όλη η ευρωπαϊκή αριστερά, με τα αντισυστημικά της ψηφοδέλτια, με συμμαχίες κι ενότητα στη βάση της κοινωνίας, πρέπει:
• να ανατρέψει το status quo στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα όργανά της, πρώτο βήμα για να μετατραπεί σε «κοινό σπίτι των λαών της» από ένωση συμφερόντων που είναι σήμερα
• να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς στις 13 Περιφέρειες της χώρας που σήμερα λειτουργούν ως υποχείρια της κεντρικής εξουσίας και κάτω από το μακρύ χέρι της κυβέρνησης- τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
• να κερδίσει τους χειμαζόμενους από την κρίση δήμους, για να γίνουν εργαλεία αντίστασης, ασπίδα προστασίας των πολιτών και άμεσης δημοκρατίας από διεκπεραιωτές της εξοντωτικής κυβερνητικής πολιτικής που κατάντησαν με τα μνημόνια και τον Καλλικράτη-Προκρούστη.
• να αποτρέψει το ξεπούλημα των υποδομών και κοινών αγαθών της πόλης, με ένα σαρωτικό ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ στο δημοψήφισμα της 18ης Μαΐου του οποίου υπήρξαμε πρωτεργάτες
Η αντίσταση της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης στο ξεπούλημα της ΕΥΑΘ, έδειξε ότι ακόμη κι αυτό που πριν από τρία μόλις χρόνια αποτελούσε άποψη μιας μικρής πολιτικής μειοψηφίας, αγκαλιάστηκε από τα κινήματα της πόλης και έγινε πρωταρχική διεκδίκηση της κοινωνίας.
Τέσσερεις κάλπες, λοιπόν, στην πόλη μας, μια πόλη που το μπαγιάτικο πολιτικό-εκκλησιαστικό κατεστημένο της τη θέλει προπύργιο ενός κομπλεξικού εθνικισμού, συντηρητική, ετερόφωτη, επαίτη του υδροκέφαλου αθηνοκεντρικού κράτους.
Μόνο οργή προκαλούν οι προεκλογικές κορώνες σαλονικιωτικού πατριωτισμού που βγάζουν οι εκλεκτοί του δίδυμου Σαμαρά-Βενιζέλου στο Δήμο και την Περιφέρεια, ενώ σιώπησαν, χειροκρότησαν ή συνέπραξαν στο έγκλημα διαρκείας που συντελείται εις βάρος της πόλης και τόπου. Μασκαρεύτηκαν ξαφνικά «ανεξάρτητοι» οι κυβερνητικοί υποψήφιοι, αλλά ο φερετζές τους πέφτει καθημερινά. Πλειοδοτούν σε εξαγγελίες μέτρων «ευταξίας» στην πόλη, ενώ έσπειραν το χάος, τη φτώχεια και την απελπισία. Μάλιστα ο βενιζελικότερος του Βενιζέλου – δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αν και υποδύεται τον αντικομφορμιστή, σχεδιάζει, κατά χρυσαυγίτικα πρότυπα, να αναθέσει στους ηλικιωμένους-μέλη των ΚΑΠΗ και «τα ενεργητικά άτομα» το ευαγές έργο της αστυνόμευσης των πάρκων και της καταδίωξης των εξαρτημένων από ουσίες ατόμων(!)

Η «άλλη Θεσσαλονίκη», η Θεσσαλονίκη της κοινωνικής αλληλεγγύης και ανατροπής, είναι και αναγκαία και εφικτή! Το απαιτεί η συνεχής για χιλιετίες φυσική-πολυπολιτισμική της παρουσία. Το απαιτεί η Θεσσαλονίκη «πρωτεύουσα» των προσφύγων, «μήτρα» του βαλκανικού εργατικού κινήματος και της αντιφασιστικής αντίστασης στην Ευρώπη, η μαρτυρική αλλά και ανυπότακτη πόλη των κοινωνικών αγώνων. Αυτό το ιστορικό καθήκον έχει αναλάβει η παράταξή μας, η «Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη». Γι’ αυτό έχουμε στο πλευρό μας όλους όσοι πλήττονται από την κρίση και αγωνίζονται για την ανατροπή των μνημονίων της συμφοράς . Αυτοί κοσμούν το ψηφοδέλτιό μας και είμαστε υπερήφανοι. Ζητούμε όχι μόνο την ψήφο σας, αλλά και την ενεργό συμμετοχή σας, ώστε στις 18 Μαΐου να αλλάξουμε την πόλη, να αλλάξουμε τη ζωή μας!

Μαζί για την ανατροπή,
μαζί για μια Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη!»

VIDEO: Ο Τσίπρας στο Βελλίδειο - επιτυχημένη η εκδήλωση

Τι είπε ο Τσίπρας στο Βελλίδειο για τον Γιάννη Μπουτάρη και τον Βενιζέλο


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη