Μην ιδρώνετε, οι fan της συγκυβέρνησης – Δεν αναφερόμαστε στον κ. Σαμαρά – Αλλά στον Γερμανό Καγκελάριο Βίλλυ Μπραντ, ο οποίος 40 χρόνια πριν, τον Μάιο του 1974, παραιτήθηκε από τη θέση του, επειδή ο άμεσος συνεργάτης του, πρώτος πολιτικός σύμβουλος και γραμματέας του, είχε "δική του ατζέντα" για την οποία δεν είχε ιδέα το Μεγάλο Αφεντικό
Το 1973 ξέσπασε το “σκάνδαλο Γκιγιόμ”, όταν οι μυστικές υπηρεσίες της Δυτικής Γερμανίας αποκάλυψαν ότι ένας από τους γραμματείς και ειδικότερα ο άμεσος συνεργάτης του Καγκελάριου και πρώτος πολιτικός του σύμβουλος Γκίντερ Γκιγιόμ, ήταν κατάσκοπος της Ανατολικής Γερμανίας. Ένα χρόνο αργότερα, μετά από παρακολούθηση, ο Γκιγιόμ συνελήφθη και ο Βίλλυ Μπραντ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, παραιτήθηκε από καγκελάριος.
Ο Τύπος της εποχής γράφει:
«Ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδος των χριστιανοδημοκρατών κ. Κάστενς, ομιλών, μίαν ημέραν προ της δραματικής παραιτήσεως του κ. Μπράντ, είχε δηλώσει ότι η αντιπολίτευσις διαθέτει στοιχεία έπί της υποθέσεως κατασκοπείας, ίσως περισσότερα από ό,τι ή κυβέρνησις και ότι πρόθεσις της αντιπολιτεύσεως είναι να ενημερώση την αρμοδίαν επιτροπήν της βουλής, εις την οποίαν συζητείται το θέμα αυτό, με ερμητικώς κλειστάς τας θύρας».
Ο ίδιος ο Μπραντ δήλωνε ότι, «δεν είναι βεβαίως άγιος, αλλά αι κυκλοφορήσασαι φήμαι περί των λόγων οι οποίοι τον ωδήγησαν εις την παραίτησίν του εκ του αξιώματος του καγκελαρίου δεν είναι παρά συκοφαντίαι, διαδοθείσαι υπο “δηλητηριωδών μαγείρων”».
Στην επιστολή παραιτήσεώς του, ο Βίλλυ Μπραντ έγραφε:
«Αποδέχομαι την πολιτικήν ευθύνην δι’αμέλειαν».
Βλέπετε, άλλοι αντιλαμβάνονται την προσωπική ατζέντα του βασικού συνεργάτη τους, ως κατάσταση που τους αφορά και τους βαρύνει με αμέλεια. Τέτοια που τους οδηγεί ακόμη και σε παραίτηση, λόγω ευθιξίας.
Κατάσταση άγνωστη στην γειτονιά μας αλλά - πολύ περίεργο - γνωστή στον βορρά, εκεί όπου οι άνθρωποι μέχρι πρόσφατα ζούσαν στα δέντρα, όταν εμείς, οι πανέξυπνοι, πανέμορφοι και μοναδικοί στον πλανήτη, είχαμε χτίσει Παρθενώνες, είχαμε ήδη χοληστερίνη, κλπ., κλπ,...
Αποκόμματα του Τύπου της εποχής από εδώ: http://kaistriotis.blogspot. gr/2013/06/1974.html