13 Απρ 2014

Είπαμε ΑΥΞΑΝΕΣΘΕ και ΠΛΗΘΥΝΕΣΤΕ αλλά ΟΧΙ κι` ΕΤΣΙ !!

του Βλάση Γωγούση
Είπαμε να δοθούν κίνητρα για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας αλλά λίγη ντροπή κακό δεν κάνει !!
Θ` αρχίσω από το τέλος , φίλοι και φίλες μου.

Πέρυσι μια γνωστή μου, επειδή είχε απόλυτη ανάγκη από χρήματα , εργάζονταν μέχρι τις τελευταίες μέρες της κυήσεώς της σαν πωλήτρια σ`ένα κατάστημα και μόλις την έπιασαν οι πόνοι, μπήκε σ`ένα ταξί ( γωνία Τσιμισκή και Αριστοτέλους, μπροτά στου ΤΕΡΚΕΝΛΗ ) , κραυγάζοντας .
«στο εφημερεύον , γρήγορα ! »
Πόσο γρήγορα να κάνει όμως η δύστυχη οδηγός του ταξί ( ακούστε τώρα ευτυχής συγκυρία, η οδηγός ήταν γυναίκα! ).δεν πρόλαβε να βάλει την….δευτέρα κι` ακούστηκε το κλάμα του….νεογέννητου, ένα αρσενικό αγγελούδι, μόλις είχε έρθει στον κόσμο !
Αυτά σαν πρόλογος στο άρθρο μου :
Από την πολυετή άσκηση της ιατρικής , αγαπητοί μου αναγνώστες, διεπίστωσα ότι το είδος του τοκετόύ , ενός φυσιολογικότατου δηλαδή φαινομένου σε όλο το…..ζωικό βασίλειο, απέκτησε τις τελευταίες δεκαετίες; ( ιδιαίτερα στη χώρα μας) περίεργες ιδιότητες.
Έτσι ( για λόγους που αφήνω σε σας να φαντασθείτε ) η Ελλάς κατέχει τα τελευταία έτη την πρώτη θέση σε συχνότητα καισαρικών τομών και την κορυφαία θέση στην περιβόκτη επιπλοκή της ….ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ.
Με τον τρόπο αυτόν οι ….δυστυχείς ( προνομιούχες ! ) έγκυες, λαμβάνουν από τον πρώτο μήνα της κυήσεως των πολύμηνες άδειες , ( επαναλαμβανόμενες κατά κανόνα και μετά τον τοκετό με την μέθοδο των δήθεν επιπλοκών !).

Φθάνει να σας πω ότι ενώ κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία ( Π.Ο.Υ.) , το ποσοστό επαπειλουμένων αποβολών υπολογίζεται στο 15% των εγκύων, στη χώρα μας πλησιάζει σε πολλές περιπτώσεις( ή και το ξεπερνά ) το….50% !.
¨Όλα αυτά βέβαια αφορούν σε εγκύους που είναι διορισμένες στο Δημόσιο.
Διότι οι …..ομοιοπαθείς (!) τους που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα , αρκούνται στην ιατρικώς συνιστωμένη άδεια των δύο μηνών πριν και δύο μετά τον τοκετό.

Χαρακτηριστικά αναφέρω δήλωση του Υφυπουργού παιδείας Σ.Κεδίκογλου στη Βουλή, ότι στην Αχαϊα πέρυσι το ποσοστό επαπειλουμένων αποβολών ανήλθε για τις δασκάλες στο …..76% !
Εξ`άλλου, πληροφορήθηκα προχθές , ότι παρόμοια υψηλά ποσοστά παρατηρούνται σε …αστυνομικίνες, πράγμα που φέρνει σε απόγνωση , όχι τους…..μέλλοντες πατέρες , αλλά τους ατυχείς συναδέλφους τους
Αυτοί οι τελευταίοι , καλούνται να πληρώσουν (= να γεμίσουν !), τα τεράστια κενά που δημιουργούνται λόγω των πολυπληθών επεπειλουμένων και διογκώνουν τα υπάρχοντα υπηρεσιακά κενά τα οποία ως γνωστόν υπάρχουν ήδη στις Αστυνομκές Υπηρεσίες.

Για να μην σας κουράσω το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται στα Νοσοκομεία ( εκεί όπου οι….διασυνδέσεις με τους γιατρούς καθιστούν πιο εύκολη την κτήση της επιθυμητής βεβαιώσεως) αλλά και στις υπόλοιπες Υπηρεσίες του Δημοσίου και των Νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Νησάφι πειά, λίγο φιλότιμο δεν θάβλαπτε αγαπητές μου όμορφες μέλλουσες μαμάδες !

Δρ Βλάσης Γωγούσης

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ :
Σχετική έρευνα επεσήμανε ότι ο μόνος χώρος του Δημοσίου με ποσοστά προσεγγίζοντα τα διεθνώς αποδεκτά είναι ο κλάδος των θηλέων δικαστών,

ΕΥΓΕ στις δικαστίνες .
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη