29 Απρ 2014

"Μόνες κι αβοήθητες οι μονογονεϊκές οικογένειες επί Μπουτάρη"

Οι προτάσεις του Μάκη Στεργίου για τις μονογονεϊκές οικογένειες.


«Οι Μονογονεϊκές Οικογένειες του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι μόνες και αβοήθητες  χωρίς καμία ουσιαστική συμπαράσταση από τη διοίκηση Μπουτάρη» . Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μάκης Στεργίου, παρουσιάζοντας τις προτάσεις της παράταξής του, ¨Συμμαχία Πολιτών¨ για τη στήριξη των Μονογονεϊκών οικογενειών.
  Η δημοτική παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» έχει εντάξει στο πρόγραμμά της δράσεις για όλες τις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα και πολλές φορές τις οδηγούν στον αποκλεισμό.
 Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού με τις δράσεις της, θα είναι αυτή που θα προστατεύει και θα προωθεί τα δικαιώματα αυτών των ομάδων. Μια από αυτές τις ομάδες είναι και οι Μονογονεϊκές οικογένειες. Αυτές εντάσσονται στην ίδια κατηγορία με τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους.
  • Δημιουργούμε τη Δημοτική Κάρτα Μονογονεϊκής Οικογένειας που αφορά σε:
  1. Μειωμένο εισιτήριο για τους ενήλικες και μηδενικό για τα παιδιά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ύστερα από συνεννόηση με τον Ο.Α.Σ.Θ
  2. Δίνουμε μειωμένες τιμές σε όλες τις Δημοτικές επιχειρήσεις, όπως πάρκινγκ, θέατρα, χώρους ψυχαγωγίας
  3. Μειώνουμε  όπου μπορούμε, τα δημοτικά τέλη και τις εισφορές.

  • Παραχωρούμε προτεραιότητα σε όλες τις νέες δράσεις που θα θεσπιστούν στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού.
  • Παραχωρούμε ίσα δικαιώματα και στις Μονογονεϊκές Οικογένειες διαζευγμένων γυναικών, δίνοντας την ίδια προτεραιότητα όπως και στις υπόλοιπες κατηγορίες Μονογονεϊκών οικογενειών.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη