16 Απρ 2014

Sehr geehrter Herr Kouris

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Η ιδιαιτέρα γραμματεύς μου με ενημέρωσε για την ανοικτή επιστολή που μου απευθύνατε επ’
ευκαιρία της ολιγόωρης επίσκεψής μου στην πανέμορφη και φιλόξενη χώρα σας. Είχε ήδη έλθει σήμα από την πρεσβεία μας στην Αθήνα. Με ρώτησε, αν θα ήθελα να μου ετοιμάσει μια περίληψη, αλλά της είπα ότι θέλω να διαβάσω μόνη μου ολόκληρη την επιστολή, όπως και έπραξα επιστρέφοντας στη Γερμανία. Αμέσως μετά την παρεκάλεσα, να ετοιμάσει μία σύντομη απάντηση δίνοντάς της δύο φράσεις. Η μία ήταν «Το ΠΑΣΟΚ διόρισε στο Δημόσιο τα 4 παιδιά μου. Γι’ αυτό θα ψηφίζω ΠΑΣΟΚ όσο ζω» που με είχαν ενημερώσει ότι είχε πει κάποιος Κρητικός ψηφοφόρος στις εκλογές της 06.05.2012. Η άλλη ήταν ....


[Εκατοστή ενενηκοστή ένατη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html), εκατοστή ενενηκοστή πρώτη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και εκατοστή τριακοστή έκτη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].

Η ιδιαιτέρα γραμματεύς μου με ενημέρωσε για την ανοικτή επιστολή που μου απευθύνατε επ’ ευκαιρία της ολιγόωρης επίσκεψής μου στην πανέμορφη και φιλόξενη χώρα σας. Είχε ήδη έλθει σήμα από την πρεσβεία μας στην Αθήνα. Με ρώτησε, αν θα ήθελα να μου ετοιμάσει μια περίληψη, αλλά της είπα ότι θέλω να διαβάσω μόνη μου ολόκληρη την επιστολή, όπως και έπραξα επιστρέφοντας στη Γερμανία. Αμέσως μετά την παρεκάλεσα, να ετοιμάσει μία σύντομη απάντηση δίνοντάς της δύο φράσεις. Η μία ήταν «Το ΠΑΣΟΚ διόρισε στο Δημόσιο τα 4 παιδιά μου. Γι’ αυτό θα ψηφίζω ΠΑΣΟΚ όσο ζω» που με είχαν ενημερώσει ότι είχε πει κάποιος Κρητικός ψηφοφόρος στις εκλογές της 06.05.2012. Η άλλη ήταν «Με τον Αντρέα λαδώσατε το αντεράκι σας, πρέπει τώρα να μας ψηφίσετε» που με είχαν ενημερώσει ότι είπε ο τέως υπουργός κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ενόψει των ίδιων εκλογών.
Η επιστολή σας ασφαλώς και αποτυπώνει εν πολλοίς την πραγματικότητα. Οι Έλληνες είναι φιλότιμος και ηρωϊκός λαός, αλλά, όπως σωστά επισημαίνετε, διοικείται επί αιώνες από λακέδες, τους οποίους ο ίδιος εκλέγει. Δεν είναι, λοιπόν, σωστή η παρατήρησή σας ότι η χώρα μου σας δάνειζε για να αγοράζετε άχρηστα οπλικά συστήματα, με αποτέλεσμα να στενάζετε τώρα κάτω από το βάρος των δανεικών. Εκείνοι που ήθελαν να αγοράζουν για να λαδώνονται είναι οι ηγέτες, τους οποίους ο ελληνικός λαός εξέλεγε. Δεν είναι σωστή ούτε η παρατήρηση ότι σας δανείζαμε για να διορίζετε αθρόως δημοσίους υπαλλήλους. Οι ηγέτες, τους οποίους εσείς εκλέγατε, δεν είχαν οράματα, δεν είχαν πειθώ και περιόριζαν τον ορίζοντα των επιδιώξεών τους στην επόμενη εκλογή, για να συνεχίσουν να λαδώνονται και να αδειάζουν τα Ταμεία από τους φόρους που πλήρωνε ο ελληνικός λαός.
Πολλά από όσα γράψατε είναι απολύτως αληθινά, αλλά κακώς μέμφεσθε εμένα για τη δυστυχία που έχει πλήξει τους Έλληνες. Θα μπορούσε ο ελληνικός λαός να αλλάξει πορεία αλλάζοντας τους ηγέτες του, αλλά δυστυχώς δεν βοηθούσαν προς αυτή την κατεύθυνση τα ΜΜΕ, τα οποία λιβάνιζαν από το πρωί ως το βράδυ τους κρατούντες, με το αζημίωτο φυσικά. Βλέπετε και τα ΜΜΕ είναι κάτι σαν τα άχρηστα οπλικά συστήματα. Είναι χρήσιμα μόνον για μάσα. Οι εφημερίδες, και οι δικές σας, και τα κανάλια, και το δικό σας τη δεκαετία του ΄80 και του ΄90, δεν ξέφευγαν από τον κανόνα.
Ξέρετε, στην πατρίδα μου η Δικαιοσύνη λειτουργεί απερίσπαστη και ακαριαίως, ενώ στη χώρα σας δίνει την εντύπωση πως αρνείται να επέμβει αυτεπαγγέλτως εκεί όπου γίνεται η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, για να μην κακοκαρδίσει την εκάστοτε κυβέρνηση. Πληροφορίες που έχω μιλούν για χρησιμοποίηση της Δικαιοσύνης ακόμη και για την καταδίωξη πολιτικών αντιπάλων, πράγμα που δεν συμβαίνει στη χώρα μου.
Θα σας θυμίσω τον νόμο για τον «βασικό μέτοχο» που αναγκάσατε, όλοι οι εκδότες, τον Καραμανλή να τον αποσύρει. Προ πάντων, όμως, ότι επί χρόνια την προμετωπίδα της εφημερίδος σας «Αυριανή» κοσμούσε το σύνθημα «Η εφημερίδα που γκρέμισε τον Καραμανλισμό». Η ίδια εφημερίδα υποστήριζε, όπως με ενημέρωσαν συνεργάτες μου, τον «κουτσονόμο». Δεν γνωρίζω περί τίνος ακριβώς πρόκειται, αλλά έχω εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου*.
Για το πολύ σοβαρό θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου που θίγετε, θα περιορισθώ να πω τούτο: ακόμη και αν ο γερμανικός λαός απεφάσιζε να τα πληρώσει, δεν θα κατέληγαν ποτέ στον ελληνικό λαό. Θα όδευαν στα θυλάκια των μεγαλόσχημων, όπως έγινε και με τη βοήθεια του σχεδίου Μάρσαλ. Ας μην κατηγορεί, λοιπόν, ο ελληνικός λαός τη Γερμανία για όσα υπομένει. Οι απόγονοι του Λεωνίδα δεν κατηγόρησαν τους Πέρσες για την ήττα στις Θερμοπύλες. Κατηγόρησαν τον Εφιάλτη.
Θέλω τελειώνοντας να σας διαβεβαιώσω με κάθε ειλικρίνεια ότι δεν γνωρίζω προσωπικώς τί έχει καταθέσει στη γερμανική Δικαιοσύνη ο κ. Χριστοφοράκος, ούτε και πώς κατόρθωσε να διαφύγει από την Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να αναζητήσετε αλλού τις ευθύνες για τα σημερινά δεινά του αξιολάτρευτου ελληνικού λαού. Όπως με δίδαξαν στο σχολείο, οι αρχαίοι υμών πρόγονοι έλεγαν «Ο εξ οικείου πταίσματος ζημιούμενος ου δοκεί ζημιούσθαι».

Μετά πλείστης τιμής
Angela Merkel

Δια την αντιγραφήν
Σωτήριος Καλαμίτσης – λαϊκιστής της μιζέριας
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος

*Ο δικηγόρος Ιωάννης Μαντζουράνης, δεξί χέρι του Κουτσόγιωργα, [ο Μπαλτάκος της περιόδου 1982-1984] με ιδιόχειρο σημείωμά του 20 σελίδων, που έστειλε στις εφημερίδες από τις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου είχε προφυλακισθεί για την υπόθεση Κοσκωτά, κατήγγειλε ότι ο Κουτσόγιωργας εισέπραξε από τον Κοσκωτά 2 εκατ. δολάρια, τα οποία κατατέθηκαν σε λογαριασμό του ιδίου και μελών της οικογενείας του σε ελβετική τράπεζα! Στο σημείωμά του εκείνο ο Μαντζουράνης περιγράφει λεπτομερώς το χρονικό τού ανοίγματος του λογαριασμού στην Ελβετία για την «οικογένεια των Ρώσων», όπως κωδικά ονόμαζε την οικογένεια Κουτσόγιωργα, καθώς και τις κινήσεις μεταφοράς ποσών που έκανε! Γράφει χαρακτηριστικά: «Τέλη Ιούλη 1988 ανοίγω λογαριασμό με τη βοήθεια του τραπεζίτη Elshon στην UBS. 4 ή 5 Αυγούστου 1988 ο Γ. Κοσκωτάς και η γυναίκα του μεταβαίνουν στη Γενεύη και μου καταθέτουν στον παραπάνω λογαριασμό 2.000.000 δολάρια.». Ερωτάται λοιπόν: για τη δωροδοκία εκείνη ευθύνεται ο Κοσκωτάς ή ο εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό Μένιος Κουτσόγιωργας; [ΣΗΜ: την πληροφορία αυτή είχα από τον ελληνικό Τύπο και όχι από τα αρχεία της Στάζι].
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη