9 Απρ 2014

«The Hellenicon», όπως «The Mall», και άλλες αναφτυσιακές ιστορίες

Το ότι το «The Mall» είναι αυθαίρετο αποτελεί πλέον πασίδηλο. Και με τη βούλα της Δικαιοσύνης. Δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι κάτι θα πράξουν οι ταγοί μας για να το νομιμοποιήσουν, αν δεν τόχουν ήδη κάνει. Μέχρι τότε...
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


[Εκατοστή ενενηκοστή δεύτερη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ (βλ. και http://taxalia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7741.html), εκατοστή ογδοηκοστή τέταρτη από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης και εκατοστή εικοστή ένατη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων. Τί συνέβη; Δεν τηλεφωνούν πλέον οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
            Το ότι το «The Mall» είναι αυθαίρετο αποτελεί πλέον πασίδηλο. Και με τη βούλα της Δικαιοσύνης. Δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι κάτι θα πράξουν οι ταγοί μας για να το  νομιμοποιήσουν, αν δεν τόχουν ήδη κάνει. Μέχρι τότε η κ. Γκουτζαμάνη δεν θα έχει κινήσει κάποια διαδικασία, για να τιμωρηθούν οι αυθαιρετήσαντες. Απλώς παρακολουθεί και εκείνη τα πλήθη να συνωθούνται στο περιώνυμο Εμπορικό Κέντρο, όπου καταγράφουν τρελλούς τζίρους όλοι οι έμποροι πουλώντας αηδίες ως επί το πλείστον. Προέχει τούτη τη στιγμή η προστασία του πρωθυπουργού από εκβιαστές που απειλούν να μην του επιτρέψουν να συνεχίσει το θεάρεστον έργον του, όπως του το ανέθεσεν ο πάνσοφος ελληνικός λαός την 17.06.2012. Τότε που του είπε «συγκυβέρνηση για καλλίτερα αποτελέσματα», όπως η ψήφος του ερμηνεύθηκε αυθεντικώς από τα μαγέρικα του εργολαβοσυνδικαλισιτικοπολιτικού συμπλέγματος.
            Τώρα, η οικογένεια Λάτση θα αξιοποιήσει το φιλέτο των φιλέτων της ελληνικής γης. Στην τσιμεντένια Αττική των 5.000.000 ψυχών θα ανεγείρουν ογκώδη οικοδομήματα εξ οπλισμένου σκυροδέματος, τα οποία, φυσικά, θα προορίζονται για τους πολλά έχοντες και κατέχοντες, κυρίως για τους πρόσφυγες της Μέσης Ανατολής που έχουν τον τρόπο τους και οι οποίοι θα συρρεύσουν αθρόως, μόλις ανάψει εκεί το φυτίλι.
            Φαντάζομαι [να πω πως είμαι σίγουρος;] ότι τα εκατομμύρια που θα επενδυθούν θα προέλθουν από δανεισμό από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Φαντάζομαι [να πω και πάλι πως είμαι σίγουρος;] ότι οι όροι δόμησης θα τροποποιηθούν για να προσαρμοσθούν στα μέτρα του επενδυτού. Όχι πως είναι απαραίτητο. Μια χαρά θα αυθαιρετήσουν εκ νέου οι πάντες και χωρίς αυτούς, προκειμένου να γίνει η επένδυση και να τεθεί σε κίνηση η οικονομία το 2017. Το 2025 κάποιοι θα φωνάζουν για τις αυθαιρεσίες, κάποια δικαστική απόφαση θα τους δικαιώσει, αλλά το αυθαίρετο είναι αυθαίρετο και θα παραμείνει αυθαίρετο. Κάποιος Πεπόνης μπορεί να τους έχει ξεφύγει πάλι και νάχει χώσει τη μύτη του στο σκάνδαλο, αλλά θα φροντίσουν για μία ακόμη φορά να τον εξουδετερώσουν διορθώνοντας το λάθος.
            Και η ζωή θα συνεχίζεται. Όπως 193 χρόνια τώρα από την παλιγγενεσία.  Οι ετοιμασίες για τον εορτασμό της 200ής επετείου θα είναι στο φόρτε σε λίγα χρόνια. Μας το έχει υποσχεθεί ο Αντώνης. Όραμά του είναι να γιορτάσουμε το 2021 με μια Ελλάδα πραγματικά ελεύθερη. Στα πλαίσια αυτού του οράματος οι ανιδιοτελείς κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες θα προσφέρουν τη χορηγία τους ως πατριώτες που είναι, για να μνημονεύονται από το πόπολο και τους λακέδες που θα τους χειροκροτούν, των κονδυλοφόρων και μαρκουτσοφόρων μη εξαιρουμένων. Θα δούμε στις εξέδρες τους φρακοφόρους περιστοιχισμένους από πραιτωριανούς. Σε τίποτε δεν θα μοιάζουν, όμως, στον Μακρυγιάννη, στον Κολοκοτρώνη, στον Καραϊσκάκη, στον Νικηταρά, στον Ανδρούτσο, στον Διάκο, στον Μπότσαρη, στον Μιαούλη. Ούτε η κ. Όλγα θα φέρνει λιγάκι προς τη Μπουμπουλίνα. 
            Γιατί, όμως, τα γράφω όλα τούτα; Ξέχασα. Σπάω το κεφάλι μου και δεν μπορώ να θυμηθώ. Έπαθα κάτι σαν τον Μπαλτάκο. Α ναι, μου πέρασε. Θυμήθηκα. Πήρε το μάτι μου μια είδηση στο διαδίκτυο [πού αλλού;] για κάποιο έργο που δεν έχει γίνει, αλλά έχουν πληρωθεί € 17.000.000 για να γίνει. Ένα έργο, το οποίο επανεντάσσουν στο ΕΣΠΑ για να το εκτελέσουν αντί € 21,4 εκ. Δηλαδή, το έργο θα στοιχίσει € 38,4 εκ., ενώ έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί με τα € 17 εκ. που ήδη έφυγαν από την τσέπη μας. 
            Πρόκειται για τον  δρόμο Σκούρα – Πυρί στη Λακωνία, που όλοι λένε ότι γι’ αυτό το έργο κάποιος θα κάτσει στο σκαμνί. Τον δρόμο αυτόν επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τί συμβαίνει, επειδή, προφανώς, δεν πίστευε στ’ αυτιά του, αλλά και για να προωθήσει την υποψηφιότητά του. Μέχρι τώρα γιατί δεν είχε ασχοληθεί κανείς; Και όπως πολύ σωστά παρετήρησε ο κ. Οδυσσέας, πρόκειται για δρόμο 12 χιλιομέτρων, όπερ έστι μεθερμηνευόμενον ότι μόλις ολοκληρωθεί θα έχει στοιχίσει € 3 εκ./χιλιόμετρο. Πάμφθηνα.  Απορώ που δεν  αγοράζουμε  μερικές χιλιάδες χιλιομέτρων τέτοιου δρόμου τώρα που έχουμε και πλεόνασμα.
            Κάποια εγκύκλιο γι’ αυτά τα αίσχη κ. Γκουτζαμάνη; Τα λεφτά  λείπουν και για μισθούς δικαστών και εισαγγελέων, για τους οποίους τόσα όμορφα έχει πει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου περί αντισυνταγματικότητος κ.λπ. Είναι ένα κάποιο κίνητρο κι’ αυτό.
Αλλά «Από μια κοινωνία που κοιτάει ακόμα τι φοράει η Φουρέιρα στα mad awards των απλήρωτων εργαζομένων και βλέπει τα μεσημέρια Τατιάνα Στεφανίδου και τα βράδια Εισαγγελάτο   αναρωτιέμαι τί μπορεί να περιμένεις» [από το ιστολόγιο «Χειμωνιάτικη Λιακάδα»]. Έτσι είναι κ. Ευτέρπη μου. Μια ολόκληρη κοινωνία που ανέχεται να είναι στο στόχαστρο μιας εκφοβιστικής εγκυκλίου, αρκεί να παρακολουθεί αμέριμνη «Μπρούσκο», «Σουλεϊμάν», «Φατμαγκιούλ», «The Voice», «Your face sounds familiar», «J2U», «Μπάμπη», «Όλγα», «Πρετεντέρη» και «Άδωνι». Με περισσή ευκολία αυτές οι εγκύκλιοι. Σαν ν’ αγοράζεις μαλλί της γριάς. Για να είναι απερίσπαστος ο πρωθυπουργός και οι υπασπιστές του να μας αποτελειώσουν. Ασχολείσθε μόνον με υπο-κλοπές που τελούνται εις βάρος αυτών που διαπράττουν τις τεράστιες κλοπές, για τις οποίες δεν υπάρχουν ειδικές αυστηρές εισαγγελικές εγκύκλιοι. Ούτε έρευνες για τις παραγραφές ή απαλλαγές για αδικήματα μεγαλόσχημων ή προστατευομένων των μεγαλόσχημων που ειδικεύονται στο λαθρεμπόριο, στην απιστία, στην υπεξαίρεση, στην απάτη, στη δωροδοκία σε βάρος ενός ολόκληρου λαού. 
Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη