3 Μαΐ 2014

8o Διεθνές Συνέδριο για τις Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία

Κεντρική θέση στον παγκόσμιο φιλολογικό χάρτη των κλασικών σπουδών καταλαμβάνει για όγδοη συνεχή χρονιά η Θεσσαλονίκη χάρη στο 8ο Διεθνές Συνέδριο για τις «Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία». Το συνέδριο, με θέμα το ρωμαϊκό δράμα, διοργανώνει ο
Τομέας Κλασικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου από 29 Μαΐου έως 1 Ιουνίου, 2014.

Στο συνέδριο αυτό θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως οι καθηγητές Richard Hunter, Alessandro Schiesaro, Stephen Harrison, Gesine Manuwald, David Konstan, David M. Christenson, Tim Moore, Niall W. Slater, Amy Richlin, Kathleen McCarthy, Cedric A.J. Littlewood κ.α. παγκοσμίως γνωστοί για το έργο τους στο ρωμαϊκό δράμα. Θα απευθύνουν χαιρετισμό η κα Μαρία Τσακάλη, Επίτιμος Πρόξενος του Ηνωμένου Βασιλείου στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα μεταφέρει και τον χαιρετισμό του κ. John Kittmer, Πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, ο κ. Tony Buckby, Διευθυντής του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα, ο κ. Μάνος Δημητρακόπουλος, Αντιπρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού ΄Εργου (ΚΙΚΠΕ), και ο καθ. κ. Ιωάννης Τζιφόπουλος, Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας, Α.Π.Θ.
Την ευθύνη και τον συντονισμό του συνεδρίου έχουν οι καθηγητές του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και Ακαδημαϊκοί, κ.κ. Θέοδωρος Δ. Παπαγγελής και Αντώνιος Ρεγκάκος. Στην συμβουλευτική επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι καθηγητές: Richard Hunter, Stephen Harrison και Σταύρος Φραγκουλίδης. Γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ), Α.Π.Θ. (Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου). Τμήμα των εργασιών του συνεδρίου θα διεξαχθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μανόλη Ανδρόνικου 6).

Οι 42 διακεκριμένοι επιστήμονες που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο για το ρωμαϊκό δράμα, εκπροσωπώντας πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Αμερικής και της Νοτίου Αφρικής, θα δώσουν απαντήσεις σε ζητήματα που σχετίζονται με τη φύση του ελληνιστικού και ρωμαϊκού δράματος ως συνέχειας του αρχαίου ελληνικού, θα ερμηνεύσουν ποικίλα θεατρικά κείμενα από γλωσσική, λογοτεχνική, δραματολογική, ιστορική και φιλοσοφική σκοπιά και θα επιχειρήσουν να τα εντάξουν στο ευρύτερο κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό τους περιβάλλον.

Αναλυτικές πληροφορίες (βιογραφικά ομιλητών, πλήρες πρόγραμμα) μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του συνεδρίου:


Επικοινωνία: Σταύρος Φραγκουλίδης (frangoulidis@gmail.com)

Χορηγοί της εκδήλωσης: Βρετανικό Συμβούλιο, Εκκλησία της Ελλάδος, ΚΙΚΠΕ, Εκδόσεις Δημ. Ν. Παπαδήμα και University Studio Press, Επιτροπή Ερευνών, Α.Π.Θ., Τμήμα Φιλολογίας A.Π.Θ.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη