"Σκύλος σώζει γάτα από τις πλημμύρες στη Βοσνία" κι άλλες τρίχες

23 Μαΐ 2014

Μια ακόμη μούφα στο βωμό των ξεκούραστων κλικς...
Μια φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου και των καναλιών (!) από το βράδυ της Δευτέρας με τον ισχυρισμό ότι ένας σκύλος έσωσε μια γάτα από τις πλημμύρες στη Βοσνία.
Το κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία γράφει ότι:

Την κουβαλάει με μεγάλη προσοχή επάνω στην πλάτη του

Μία συγκλονιστική φωτογραφία από τις φονικές πλημμύρες στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου.

Ένας σκύλος ρισκάρει τη ζωή του, για να σώσει μία γάτα, την οποία κουβαλάει με μεγάλη προσοχή επάνω στην πλάτη του. Τα δύο ζωάκια έχουν τον τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια τους, ωστόσο έχουν το ένα το άλλο.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στη Σερβία και τη Βοσνία στις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 120 ετών, χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να σωθούν, ενώ ολόκληρες πόλεις απειλούνται από την άνοδο των υδάτων.

(δείτε το π.χ. εδώ: http://www.protothema.gr   ή εδώ: http://www.antenna.gr)

η φωτογραφία είναι φυσικά από ένα πάρκο (μάλλον στη Ρωσία) -φαίνεται ολοκάθαρα ότι πρόκειται για πάρκο με τεχνητή λιμνούλα- και κυκλοφορεί εδώ και μήνες σε δίκτυα ζωόφιλων. Φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τις πλημμύρες στη Βοσνία, αλλά δεν παύει να είναι μια υπέροχη φωτογραφία.
π.χ.
ή εδώ από το 2013
(ο χρήστης KozaNostra την πρωτανέβασε στις 5.12.2013)

Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη