29 Μαΐ 2014

Εγώ θα υπερασπισθώ και τον Ιωάννη Στουρνάρα

Τί αμάρτημα έχει κάνει ο Στουρνάρας; Κάνει ακριβώς ό,τι του λένε ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος που κάνουν ό,τι τους λέει η τρόικα. Και μετά φέρνει στη Βουλή όλα αυτά που του λένε και λέει στους βουλευτές «Ψηφίστε τα». Κι’ αυτοί τα ψηφίζουν. Κι’ όχι μόνον τα ψηφίζουν, αλλά ....
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


[Τη διακοσιοστή ένατη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου πληροφορήθηκα ότι ο εισαγγελεύς επενέβη. Τριακοστή τρίτη ημέρα, λοιπόν, από την είδηση για την έναρξη ποινικής διαδικασίας διερεύνησης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ μέχρι την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος με την ελπίδα να διαψευσθώ. Βρισκόμαστε τώρα α] στη διακοσιοστή τριακοστή πέμπτη ημέρα από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, β] στην εκατοστή ογδοηκοστή από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου, γ] στην τεσσαρακοστή τέταρτη από τη μηνυτήρια αναφορά τού Γ. Καρατζαφέρη για όσα λέει κάποιος Μπαλτάκος για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση και δ] στην όγδοη από τη δημόσια καταγγελία του Κασσιδιάρη ότι σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα του Δήμου Αθηναίων έλαβε χώρα τεχνητή ακύρωση ψηφοδελτίων της ΧΑ κατά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών (18.05.2014). Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων στις τέσσερις τελευταίες περιπτώσεις. Τί συνέβη; Εξακολουθούν να μην τηλεφωνούν οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].

Είχα γράψει παλαιότερα ότι θα υπερασπιζόμουν αυτοκλήτως τον ΓΑΠ, ενώπιον του δικαστηρίου της Ιστορίας http://taxalia.blogspot.gr/2011/11/blog-post_2099.html. Και τούτο, επειδή δεν είναι αυτός που έφερε στη χώρα την καταστροφή, αλλά οι πράσινοι τυφεκιοφόροι που τον χειροκροτούσαν όρθιοι από σεβασμό και τιμή κάθε φορά που ψηφιζόταν ένα Μνημόνιο ή ένας καταστροφικός μνημονιακός νόμος.
Το ίδιο θα κάνω τώρα και με τον Στουρνάρα, ο οποίος είναι ένας «τεχνοκράτης» μετρίου διαμετρήματος χαίρων, όμως, της εμπιστοσύνης του εργολαβοσυνδικαλιστικοπολιτικού συμπλέγματος. Τίποτε δεν θα έκανε ο Στουρνάρας, εάν δεν το ήθελε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, προ πάντων δε αν δεν το ήθελαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κωμάτων, των οποίων αυτοί ηγούνται, μέλη των οποίων εμφανίζονται συχνά-πυκνά στα κανάλια για να μας πουν πόσο πονούν που υποφέρει ο λαός, πόσο ματωμένοι βγαίνουν από τη μάχη δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας για να σώσουν την πατρίδα.
Τί αμάρτημα έχει κάνει ο Στουρνάρας; Κάνει ακριβώς ό,τι του λένε ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος που κάνουν ό,τι τους λέει η τρόικα. Και μετά φέρνει στη Βουλή όλα αυτά που του λένε και λέει στους βουλευτές «Ψηφίστε τα». Κι’ αυτοί τα ψηφίζουν. Κι’ όχι μόνον τα ψηφίζουν, αλλά μόλις διαπιστωθεί ότι αυτά που τους έφερε ο Στουρνάρας έτυχαν της απολύτου πλειοψηφίας των βουλευτών, σηκώνονται όρθιοι και χειροκροτούν. Θυμηθείτε τις φωτογραφίες με τους υπουργούς να συγχαίρουν αλλήλους και όλοι μαζί τον Στουρνάρα, ενώ από κάτω χειροκροτούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με φρενήρη ενθουσιασμό.
Η ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη χώρα πέφτει στους ώμους ενός εκάστου των αντιπροσώπων μας στη Βουλή ξεχωριστά. Πέφτει σ’ αυτούς που ψηφίζουν κατά συνείδηση, άρα εγκρίνουν συνειδητά ό,τι ψηφίζουν. Σ’ αυτούς που όχι μόνον ψηφίζουν, αλλά χειροκροτούν και αυτό που έχουν ψηφίσει. Δικαιολογίες τύπου «αν δεν ψηφίζαμε, θα πτωχεύαμε» δεν αντέχουν σε κριτική. Και τούτο, διότι, αφού χωρίς την ψήφιση όσων έλεγε ο Στουρνάρας με τις ευλογίες του πρωθυπουργού θα πτωχεύαμε, σε τί φταίει ο Στουρνάρας που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μην πτωχεύσουμε;
Οι διαδόσεις, λοιπόν, ότι ο Στουρνάρας έχει περιπέσει σε πρωθυπουργική δυσμένεια είναι παντελώς αδιάφορες. Είναι γνωστό πως όταν το καράβι βουλιάζει, πετάει ο καπετάνιος τη σαβούρα για να σώσει το πλοίο. Κι’ ο πρωθυπουργός θέλει τώρα να σώσει το πλοίο που λέγεται μνημονιακή ΝΔ και τον εαυτό του φυσικά. Είναι άδικο, όμως, να τα ρίχνουν όλα στον Στουρνάρα. Δεν είναι ο Στουρνάρας που έγραψε ότι το «Μνημόνιο αποτελεί ιδιοκτησία μας», αλλά ο πρωθυπουργός. Δεν είναι ο Στουρνάρας που χάραζε οικονομική πολιτική, αλλά ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος που έδιναν τις κατευθυντήριες γραμμές. Δεν είναι ο Στουρνάρας που είπε στον Νικολόπουλο να πέσει «στα τέσσερα», αλλά ο πρωθυπουργός. Δεν είναι ο Στουρνάρας που είπε ότι είναι ο πιο μνημονιακός υπουργός. Είναι ο Άδωνις που είπε ότι είναι ο πιο μνημονιακός βουλευτής. Και την τελική ευθύνη φέρουν όλοι εκείνοι που έστειλαν τον Άδωνι στη Βουλή και θα τον ξαναστείλουν. Να παραπλανηθούμε μία, δύο, τρεις, πέντε, επτά φορές, να το καταλάβω. Αλλά να παραπλανηθούμε οκτώ, δε λέει.
Ας μην ψάχνουμε, λοιπόν, για εξιλαστήρια θύματα. Την ευθύνη φέρουμε τελικά εμείς που στέλνουμε στη Βουλή Ταμήλους, Τζαμτζήδες, Ντινόπουλους, Αδώνιδες και Λοβέρδους.* Ας προσέχαμε στην κάλπη και όχι στα κελεύσματα των καναλαρχών και των νταβατζήδων.
Άλλωστε, εμείς δεν είμαστε που στέλνουμε στο Ευρωκοινοβούλιο Καϊλή, Σπυράκη και Καψή, αλλ’ όχι τον Χουντή;
Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος
*Αυτοί θα ψηφίσουν και την περαιτέρω αναστολή μέχρι 15.06.2015 των αναγκαστικών μέτρων για ασφαλιστικές εισφορές που οφείλουν τα Ναυπηγεία Σύρου ιδιοκτησίας φίλων του πρωθυπουργού. Για να μη χάσουν τη δουλειά τους 400 εργαζόμενοι ρε γαμώ το. [ΣΗΜ: πρόκειται για εκπρόθεσμη τροπολογία στο νομοσχέδιο για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των ανηλίκων και την πάταξη της παιδικής πορνογραφίας]. Γιατί, άραγε, δεν επεφύλαξαν την ίδια μεταχείριση στις χιλιάδες επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους 1,5 εργαζόμενοι;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη