22 Μαΐ 2014

"Τρώγονται" οι πρώην αχώριστοι Μυλόπουλος και Παντής

Μυλόπουλος και Παντής ήταν ένα αχώριστο δίδυμο, που κυριαρχούσε στο Α.Π.Θ. Τον τελευταίο καιρό όμως οι δύο ισχυροί άνδρες του Α.Π.Θ. "σκοτώθηκαν" για το ποιός θα πρωτομπεί στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.  Το παρασκήνιο....


σύμφωνα με την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και τη στήλη "Υστερόγραφο", που έχει καλή πληροφόρηση συνήθως για τα τεκταινόμενα στο πολύπαθο Α.Π.Θ.:


* Αναφέρομαι στην τελική κρίση του Συμβουλίου του Ιδρύματος για την επιλογή των τριών οι οποίοι θα διαγκωνιστούν για το ποιος θα διαδεχθεί τον Γιάννη Μυλόπουλο (σχετικό ρεπορτάζ στη σελίδα 16). Για την ακρίβεια, ο απερχόμενος πρύτανης δεν πανηγυρίζει τόσο για τους τρεις που προκρίθηκαν όσο για τους δύο που αποκλείστηκαν.

* Εξ αυτών ο ένας είναι ο Ανδρέας Γιαννακουδάκης. Πρώην αντιπρύτανης και έως πρότινος και μέλος του Συμβουλίου, ο οποίος ήταν από τους συνεπέστερους επικριτές των πεπραγμένων της πολιτείας Μυλόπουλου. Ο δεύτερος είναι ο νυν αντιπρύτανης Γιάννης Παντής. Ξέρω, απορείτε οι περισσότεροι καθώς Μυλόπουλος και Παντής ήταν αχώριστοι. Τα πράγματα, ωστόσο, άλλαξαν τους τελευταίους μήνες και πλέον οι δύο, άλλοτε στενοί συνεργάτες και φίλοι, σχεδόν δεν μιλιούνται.

* Ο Μυλόπουλος θεωρεί τον Παντή, ο οποίος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, έναν από τους βασικούς υπεύθυνους για το κόψιμό του από το ευρωψηφοδέλτιο. Έκτοτε, οι ούτως ή άλλως εδώ και μήνες ψυχρές σχέσεις τους μπήκαν στην κατάψυξη. Ο πρύτανης αναζητούσε τρόπους για να πάρει τη ρεβάνς και η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων πρυτάνεων ήταν η ευκαιρία που έψαχνε.

* Σύμφωνα, μάλιστα, με πηγή μου, ο Μυλόπουλος δεν θα αρκεστεί απλώς στον αποκλεισμό των ανεπιθύμητων. Ετοιμάζεται, μου λένε, να τα δώσει όλα, προκειμένου ο διάδοχός του να είναι “δικός” του άνθρωπος… για τον φόβο των Ιουδαίων. Καταλαβαίνετε, νομίζω… Όπως μάλιστα μαθαίνω, χρησιμοποιεί ήδη την επιρροή του, η οποία παραμένει ακόμη ισχυρή εντός του ΑΠΘ, υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Είναι ο ίδιος για τον οποίο σας είχα ενημερώσει προ καιρού ότι είχε επισκεφθεί τον Άγιο Θεσσαλονίκης Άνθιμο, προκειμένου να ζητήσει την ευλογία του.

* Ενδιαφέρον για το αξίωμα του πρύτανη είχε εκδηλώσει και έλληνας καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τενεσί. Παραιτήθηκε όμως της προσπάθειάς του όταν συνειδητοποίησε ότι εάν είσαι καθηγητής στο ΑΠΘ, η μόνη αμοιβή σου είναι το επιμίσθιο των 200 ευρώ που προβλέπεται για τον εκάστοτε πρύτανη. Φαίνεται πως ο εν λόγω αγνοεί ότι ο απερχόμενος βρήκε τρόπους ώστε να αυξήσει το επιμίσθιο στα 1.500 ευρώ, πλέον του μισθού του φυσικά.

ΔΗΜΟΣΙΕΎΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη