30 Μαΐ 2014

ΣΟΚ στην ΙΝΔΙΑ! Ομαδικός βιασμός!

Σοκ έχει προκαλέσει παγκοσμίως η υπόθεση του ομαδικού βιασμού από πέντε άνδρες δύο κοριτσιών στην Ινδία, οι οποίες βρέθηκαν κρεμασμένες από ένα δέντρο. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο, οι
δύο έφηβες ηλικίας 14 και 15 ετών, οι οποίες ήταν ξαδέρφια να έβαλαν τέλος στη ζωή τους μετά τον εφιάλτη με τον βιασμό.
Από τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι οι δύο έφηβες που ανήκαν στην κάστα των «ανέγγιχτων» (νταλίτ) απαγχονίστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης. «Η ιατροδικαστική έκθεση κλίνει προς το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησαν. Όμως θα εξετάσουμε όλες τις πλευρές της υπόθεσης προτού να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα», δήλωσε ο Ατούλ Σατσένα, ο αρχηγός της αστυνομίας της περιφέρειας Μπουντάουν.
Τα κορίτσια, που ήταν ξαδέλφες, χάθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, όταν πήγαν σε ένα χωράφι για την ανάγκη τους. Ο βασικός ύποπτος για τον βιασμό, ένας άνδρας που ονομάζεται Πάπου, συνελήφθη αφού οι συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν μήνυση εναντίον πέντε ατόμων για ομαδικό βιασμό, δολοφονία και σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανηλίκων. Οι άλλοι τέσσερις ύποπτοι αναζητούνται από τις αρχές. Το περιαστικό σημειώθηκε σε χωριό του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές.

 Οργή για την «αδράνεια της Αστυνομίας»

 Οι συγγενείς των κοριτσιών και πολλοί κάτοικοι του χωριού διαμαρτύρονταν για την απάθεια και την αδράνεια της αστυνομίας μετά τον εντοπισμό των απαγχονισμένων παιδιών, το πρωί της Τετάρτης. Τα ινδικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν εικόνες στις οποίες διακρίνονται πολλοί χωρικοί, μεταξύ των οποίων και παιδιά, καθισμένοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη σκιά του δέντρου από το οποίο κρέμονταν ακόμη οι κοπέλες.
Ένας τοπικός αξιωματούχος είπε ότι πολλοί αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επειδή δεν έκαναν καμία ενέργεια. Σε 10 χρόνια 48.338 παιδιά έχουν πέσει θύματα βιασμού Τα σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος νεαρών κοριτσιών και γυναικών στην Ινδία αποτελούν συχνό φαινόμενο στη χώρα, σύμφωνα με τους ακτιβιστές. Τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες από φτωχές, περιθωριοποιημένες κοινότητες και κάστες. Μια έκθεση του Ασιατικού Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα πέρσι τον Απρίλιο ανέφερε ότι μέσα σε μια δεκαετία, από το 2001 μέχρι το 2011, είχαν καταγραφεί στην Ινδία 48.338 βιασμοί παιδιών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη