29 Μαΐ 2014

Κι άλλες αντιφάσεις του Σαξώνη ήρθαν στο φως

Εφέτης: "Έχετε τη μοναδική ευκαιρία με την απολογία σας"

Αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό βρέθηκε σήμερα ο Π. Σαξώνης κατά την απολογία του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Οι εφέτες πολλές φορές του υπενθύμιζαν πως άλλα είχε πει στην κατάθεσή του στην οικονομική επιθεωρήτρια, άλλα στο πρώτο δικαστήριο, άλλα σε διάφορες φάσεις της εκδίκασης της έφεσης και άλλα τώρα που απολογείται.

 Στο μεταξύ κι από πλευράς υπεράσπισης έρχονται στοιχεία που διαψεύδουν όσα καταθέτει. Συγκεκριμένα ο Π. Σαξώνης χθες κατέθεσε πως δεν ξέρει πως βρέθηκαν οι καταγραφές (που ξεπερνούν τις 180) για υπεξαιρεθέντα ποσά πριν από το 1999 οπότε και ανέλαβε ο Β. Παπαγεωργόπουλος και πως εκείνο το διάστημα έλειπε με αναρωτική άδεια. Ο συνήγορος του Μ. Λεμούσια, Σ. Καπετανόπουλος προσκόμισε τις ημέρες που είχε άδεια τα έτη 1997 και 1998 ο Π. Σαξώνης και από αυτά δεν φάνηκε να έλειπε τρεις μήνες όπως λέει ο ίδιος σε αναρρωτική ή άλλη άδεια.

Μια ακόμα πολύ σοβαρή αντίφαση ήρθε σήμερα στο φως αφού σήμερα ο Π. Σαξώνης έφερε στην επιφάνεια ακόμα έναν συνεργάτη. Ο Παναγιώτης Σαξώνης είχε πει κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου πως ο ίδιος με υπολογιστή έφτιαχνε τα πλαστά. Όταν σε κατοπινή συνεδρίαση τον ρώτησαν αν ήεξρε να χειρίζεται υπολογιστές είχε πει πως δεν γνωρίζει.Σήμερα η εφέτης τον ρώτησε και πάλι για το θέμα αυτό και την αντίφαση στην οποία έχει πέσει και  ο Π. Σαξώνης είπε πως του τα έκανε κάποιος άλλος, εξωτερικός συνεργάτης τον οποίο όμως θέλησε να προστατεύσει και είπε πως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τη σύνταξη των πλαστών. 

Σχετικά με τα πλαστά πάντως η εφέτης δήλωσε πως προσπάθησε η ίδια να δημιουργήσει αντίγραφο παραστατικού για να δει πόσο δύσκολο είναι και τα κατάφερε όπως είπε η ίδια πολύ καλά παρά το γεγονός ότι δεν έχει ιδέα από υπολογιστές. "Δοκίμασα και μου βγαίναν ακριβώς τα ίδια". είπε!

Τέλος ζητήθηκε από τον Π. Σαξώνη να πει από ποιο και σε ποιο τηλέφωνο καλούσε τον Μ. Λεμούσια και κατατέθηκαν όλα τα αρχεία κλήσεων του Μ. Λεμούσια στο δικαστήριο.

ΚΝ


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη