19 Μαΐ 2014

Απωλέσθη το τόπι

Έρχονται ευρωεκλογές. Οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με το εσωτερικό πωλητικό σκηνικό, όπως μας πληροφορεί υπευθύνως ο πρωθυπουργός και τα παπαγαλάκια του. Δεν ψηφίζουμε ποιός θα μας κυβερνά στην Ελλάδα, αλλά ποιος θα φωνάζει πιο δυνατά στην Ευρωβουλή για τα ελληνικά συμφέροντα. Σωστός.
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


 [Τη διακοσιοστή ένατη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου πληροφορήθηκα ότι ο εισαγγελεύς επενέβη. Εικοστή τρίτη ημέρα, λοιπόν, από την είδηση για την έναρξη ποινικής διαδικασίας διερεύνησης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ μέχρι την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος με την ελπίδα να διαψευσθώ. Βρισκόμαστε τώρα στη διακοσιοστή εικοστή πέμπτη ημέρα από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, στην εκατοστή εβδομηκοστή από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου και στην τριακοστή τέταρτη από τη μηνυτήρια αναφορά τού Γ. Καρατζαφέρη για όσα λέει κάποιος Μπαλτάκος για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων στις τρεις τελευταίες περιπτώσεις. Τί συνέβη; Εξακολουθούν να μην τηλεφωνούν οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
            Έρχονται ευρωεκλογές. Οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με το εσωτερικό πωλητικό σκηνικό, όπως μας πληροφορεί υπευθύνως ο πρωθυπουργός και τα παπαγαλάκια του. Δεν ψηφίζουμε ποιός θα μας κυβερνά στην Ελλάδα, αλλά ποιος θα φωνάζει πιο δυνατά στην Ευρωβουλή για τα ελληνικά συμφέροντα. Σωστός.
            Αν ούτως έχουν τα πράγματα, γιατί υπόσχεται ο πρωθυπουργός 550.000 νέες θέσεις εργασίας; Αυτοί θα δουλεύουν στην Ευρώπη ή στο Ευρωκοινοβούλιο;        Γιατί μας λέει ότι ο Τσίπρας είναι τζογαδόρος και θέλει να αποσταθεροποιήσει τη σταθερότητα που έφερε ο πρωθυπουργός και οι κολλητοί του; Αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, για τι θα αποσταθεροποιηθεί η Ελλάδα;
            Γιατί θα πρέπει να ψηφίσω για ευρωβουλευτή τον κ. Κεφαλογιάννη; Επειδή έχει ομολογήσει ότι είναι καραγκιόζης; Για να επιβραβεύσω την ειλικρίνειά του;
            Την κ. Βόζεμπεργκ; Επειδή μπαινόβγαινε σταθερά στη ΝΔ ανάλογα με τα κέφια του Σαμαρά, αλλά έμενε εξ ίσου σταθερά πιστή στην παράταξη;
            Την κ. Τομαή; Επειδή είναι λογοκλόπος και με δικαστική βούλα; 
            Την κ. Τζαβέλλα που εκστόμισε το περίφημο «Αν είναι να σωθεί η Ευρώπη, ας καταστραφεί η Ελλάδα»; Που επίσης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά δεν μπορούν να κάνουν τίποτε στο Ευρωκοινοβούλιο, επειδή διαθέτουν μόνον το 6% των εδρών;   Άρα, ματαιοπονούμε, αν γουστάρουμε αριστερά. Εν τοιαύτη περιπτώσει, να απαγορευθεί η συμμετοχή της αριστεράς στις εκλογές και να ορίζει ο εκάστοτε πρωθυπουργός ποιοί θα είναι οι ευρωβουλευτές μας.
            Γιατί θα πρέπει να ψηφίσω «ΔΗΜΑΡ»; Επειδή είναι υποψήφια η πρώην ΠΑΣΟΚ κ. Κοππά, την οποία γνωρίσαμε από την παρουσίαση του βιβλίου της εκ μέρους των κ.κ. ΓΑΠ και Φωτίγκου, χωρίς, όμως, να γνωρίσουμε το βιβλίο της; 
Επειδή το λέει ο κ. Ανδρουλάκης, ΓΓ του ΠΑΣΟΚ; Τι είπε ρε αυτό το άτομο. Άκουσον άκουσον! Μίλησε για δικομματισμό  ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Τον άκουγα και ένοιωθα ως μέλος 15μελούς της δευτέρας Δημοτικού. Του θυμίζω, πάντως αυτό που είχε πει ο Λοβέρδος στην πρώτη συγκέντρωση των «58» που μετεξελίχθησαν σε «Ελιά»: «αν πλάκωναν εδώ 9 εισαγγελείς, είναι ζήτημα αν δεν θα συλλαμβάνονταν 200 από δαύτους».  
            Δηλαδή πόσο πίσω είναι ενδεχόμενο να γυρίσω αν δεν ψηφίσω ΝΔ-ΕΛΙΑ [ΠΑΣΟΚ]; Μήπως θα προστεθούν άλλοι 100.000 άνεργοι στο 1,5 εκ.; Μήπως θα αυτοκτονήσουν άλλοι 1000 συμπατριώτες μου; Μήπως δεν θα γλυτώσω το σπίτι μου και τον τραπεζικό λογαριασμό μου από την κατάσχεση; Μήπως θα ξενιτευτούν άλλες 200.000 νέοι;
            Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Έτσι για πλάκα. Για να δείξω πόσο φανφαρόνοι είναι οι κυβερνώντες. Για να καταλήξω στο ένα και μοναδικό σημάδι της κατάντιας αυτού του κράτους. Ιδού:
            Καρδιοπαθής έπρεπε να χειρουργηθεί επειγόντως, για να τοποθετηθεί στην καρδιά του απινιδωτής. Εισήχθη στον Ευαγγελισμό, όπου δήλωσε ότι δεν έχει μαζί του τα βιβλιάρια υγείας κ.λπ. και υπέβαλε υπεύθυνη δήλωση ότι θα τα προσκομίσει. Βρισκόταν στη χειρουργική κλίνη και οι γιατροί ήταν έτοιμοι να βυθίσουν στο στέρνο του τα νυστέρια τους, όταν εισέβαλε ο λογιστής του νοσοκομείου και διέταξε τους γιατρούς να μην προχωρήσουν στην εγχείρηση, επειδή τα χαρτιά του ασθενούς δεν ήταν εν τάξει. Και οι γιατροί δεν πραγματοποίησαν την εγχείρηση.  
            Χαρακτηριστικό παράδειγμα επίορκων ιατρών. Ελπίζω να τους ελέγξει ο Ιατρικός Σύλλογος. Κυρίως, όμως, ελπίζω να επιβάλει ο λαός τις δέουσες κυρώσεις σ’ αυτούς που οδήγησαν τη χώρα και τους πολίτες της σ’ αυτή την κατάντια. Να το κάνει στο όνομα του ανώνυμου έλληνα καρδιοπαθούς που δεν χειρουργήθηκε, επειδή δεν είχε τα τουλά να τα ρίξει πάραυτα, για να χειρουργηθεί παρακάμπτοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Να το κάνει για να δείξει στον Άδωνι τί εστί βερύκοκκο if you know what I mean.  
Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος
Υ.Γ. Δεν υπέκυψα στη σαγήνη του σχολιασμού των αποτελεσμάτων των χθεσινών αυτοδιοικητικών εκλογών. Θα περιορισθώ σε τούτο:  όλοι νίκησαν. Ο μόνος χαμένος είναι ο ανώνυμος καρδιοπαθής συμπατριώτης μας. 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη