28 Μαΐ 2014

Οι ευρωσκεπτικιστές, η Θράκη και τα αναγκαία μέτρα

Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων

Τελικά η επανάσταση που ανέμενε ο κ. Τσίπρας δεν ήλθε. Δεν πρόλαβε το πλοίο από την Λατινική Αμερική! Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή και αυτό είναι καλό για την
οικονομία μας και για τα εθνικά μας θέματα.
Καλό είναι να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, ιδίως στο φορολογικό σύστημα, το οποίο έχει πικράνει όλους τους Έλληνες. Προσωπικά δεν θέλω να μείνω στις πολυσυζητημένες αποτιμήσεις για τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων. Προτιμώ να σχολιάσω την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών και των αντιδημοκρατικών κομμάτων της ακροτάτης δεξιάς σε όλη την Ευρώπη καθώς και την προσπάθεια του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής να δώσει επικίνδυνα μηνύματα μέσω του συνδυασμού DEB, που πήγε καλά στην Ξάνθη και στη Ροδόπη. Πρώτον. Η άνοδος των λεγομένων ευρωσκεπτικιστών, η ορθότερα ευρω- αρνητών δείχνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παρά τις σημαντικές επιτυχίες της, δεν έχει πείσει μία μερίδα ευρωπαίων για τη χρησιμότητά της. Βεβαίως το φάσμα των ευρωαρνητών είναι ευρύ και περιλαμβάνει από ακραία αντισημιτικά κόμματα, όπως του ουγγρικό JOBIK, μέχρι νεοφιλελεύθερους επικριτές της Ευρώπης όπως ο Βρετανός Φάρατζ. Οι αντιθέσεις τους σε διάφορα θέματα καθώς και η ήττα των Ολλανδών ομολόγων τους εμποδίζει τη δημιουργία μεγάλου συνασπισμού ευρωαρνητών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πάντως υπό την ηγεσία της Λεπέν ο πόλος αυτός θα είναι διακριτός στην νέα ΕΥρωβουλή.
 Ορισμένοι θεωρούν την οικονομική κρίση ως αίτιο της ανόδου αυτού του ρεύματος. Όμως κρίση περνούν και οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Κύπριοι, χωρίς όμως την εμφάνιση ευρωαρνητών. Πιστεύω ότι το κύριο αίτιο είναι η ανησυχία για την πιθανή κατάργηση των εθνικών κρατών, η άρνηση παραχωρήσεως εθνικής κυριαρχίας και ο φόβος απέναντι σε διαφορετικά θρησκεύματα τα οποία επιχειρούν να αλλοιώσουν τον πολιτιστικό χαρακτήρα της Ευρώπης.
 Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα και να ορίσει σύνορα.
Να ξαναθυμηθεί ότι βασίζεται στην Αρχαία Ελλάδα, στη Ρώμη και στον Χριστιανισμό και να ορίσει ότι χώρες όπως η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να ενταχθούν ως πλήρη μέλη.
Η Ένωση πρέπει να αποσαφηνίσει τον στόχο της. Να εξηγήσει ότι ζητεί μόνο μερική παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και δεν θα μετεξελιχθεί σε υπερκράτος εις βάρος των εθνικών κρατών. Προσωπικά θεωρώ ορθή την πρόταση του Ζακ Ντελόρ, πρώην Προέδρου της Ευρ. Επιτροπής- Κομμισσιόν.
Να γίνει η Ε.Ε. μία χαλαρή Ομοσπονδία Εθνικών Κρατών.
Να ενδυναμώσουμε την Ευρ. Ένωση χωρίς να καταργήσουμε τα εθνικά κράτη.
 Η Ε.Ε. οφείλει να λάβει μέτρα για την κοινή αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Ούτε να γίνουμε ρατσιστές και απάνθρωποι, ούτε όμως να είμαστε ξέφραγο αμπέλι.
Η ανασφάλεια του μέσου Ευρωπαίου απέναντι στον φανατισμό ορισμένων Ισλαμιστών και στην αλλοίωση της πολιτιστικής ταυτότητας των ευρωπαϊκών χωρών οδήγησε σε ακραίες επιλογές. Είναι καθήκον όλων των χωρών και των ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου να λάβουν άμεσα μέτρα για την φύλαξη των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρώπης και για την προστασία της εθνικής ταυτότητας των ευρωπαϊκών λαών.
Η Ελλάς δικαιούται να ζητήσει μεγαλύτερη ενίσχυση από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Παραλλήλως το εκπαιδευτικό μας σύστημα πρέπει να σέβεται και να την εθνική και θρησκευτική μας κληρονομιά και να μην υποτάσσεται στα αποτυχημένα πολυπολιτισμικά πρότυπα. Δεύτερον.
Στη Θράκη είναι προφανές ότι αρχίζει μία νέα εξόρμηση του τουρκικού εθνικισμού, ο οποίος τρομοκρατεί και χειραγωγεί με ποικίλα μέσα τη μειονότητα. Πρέπει να ενισχύσουμε τους Πομάκους να αποκοπούν από την τουρκική προπαγάνδα και το σπουδαιότερο: να ιδρύσουμε σε όλα τα μειονοτικά χωριά ελληνόφωνα δημόσια σχολεία. Μέχρι τώρα χρηματοδοτήσαμε σχολεία με κύρια γλώσσα την τουρκική.
Ας ενσωματώσουμε στην ελληνική παιδεία τους Μουσουλμάνους συμπολίτες μας!

www.antibaro.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη