31 Μαΐ 2014

Ντεπό

Το Ντεπώ (από το Γαλλικό Dépôt = Αποθήκη) είναι μιά περιοχή στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. (στην πραγματικότητα είναι στην Νότια Θεσσαλονίκη, αλλά επειδή για αδιευκρίνιστους λόγους την Νεάπολη τον Εύοσμο και τις γύρω περιοχές παρόλο που βρίσκονται Βόρεια της πόλης τις αποκαλούμε Δυτικές συνοικίες, ότι είναι από την άλλη μεριά το λέμε Ανατολική Θεσσαλονίκη. Η αλήθεια είναι ότι Δυτική Θεσσαλονίκη είναι…ο Θερμαϊκός και Ανατολική η...
Τούμπα.)

Το Ντεπώ πήρε το όνομα του από τις αποθήκες του (Γαλλικού) τράμ οι οποίες βρισκόταν εκεί, και που τώρα έχει γίνει το Πάρκινγκ της αστυνομίας.
Χοντρικά το Ντεπώ είναι αυτό:

Το Ντεπώ έχει:

το πρώτο και μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της πόλης (Ποσειδώνιο) το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το πιό γνωστό Πνευματικό κέντρο (Βαφοπούλειο), τα τρία ίσως πιό γνωστά και όμορφα διατηρητέα της πόλης (Βίλα Αλλατίνι, Βίλλα Μπιάνκα και Παλιό ΙΚΑ), την Νομαρχία Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τρείς υποψήφιους δημάρχους (Σταύρος Πάσχος, Δ. Φατούρος, Στέλιος Νέστωρ, δεν βγήκε ποτέ κανένας γιατί μας πολεμούν), έναν υπουργό Αθλητισμού (Γ. Ιωαννίδης) έναν τέως υπουργό (Στ.Μάνος), έναν μουσικοσυνθέτη (Γ. Χατζηνάσιος), έναν κονφερασιέ (Άλκης Στέας), έναν μουσικό παραγωγό (Λευτέρης Κονκαλίδης), μία ομάδα (τον Μέγα Αλέξανδρο, γνωστό στους ιθαγενείς σαν τα Καμινίκια), μιά δεύτερη ομάδα με το κορυφαίο όνομα ΠΑΟ Βούλγαρη (αρχικά θέλαμε να το κάνουμε ΠΑΟ Βούλγαροι αλλά το Πρωτοδικείο δεν μας άφησε).

Το Ντεπώ επίσης είχε τους παλαιότερους και μεγαλύτερους Μύλους των Βαλκανίων (Μύλοι Αλλατίνι) (Μας τους πήραν και μας άφησαν μόνο το Σκάνδαλο Αλλατίνι, που εάν είχε γίνει στην Αθήνα θα έπεφταν Κυβερνήσεις), το μοναδικό Λούνα Παρκ της πόλης (μας το πήραν), την Τροχαία Θεσσαλονίκης (μας την πήραν) την Ζ Εφορία (μας την πήραν) 6 σινεμά (μας έκλεισαν τα 5), ένα ποτάμι ρέμα (μας άφησαν 200 μέτρα), τις περισσότερες ταβέρνες ανά κάτοικο, (μας τις άφησαν τις περισσότερες αλλά έκλεισαν οι πιό ονομαστές, σε μερικές από τις οποίες έπαιζε και ο Τσιτσάνης, όπως οι Τζιτζιφιές, η Νεράιδα του Γιαλού, το Πλοίο της Αγάπης και του Δαλαμάγκα (αυτού που παλαιότερα είχε τα γνωστά από το Μπαξέ Τσιφλίκι “Κούτσουρα του Δαλαμάγκα”) και στην οποία είχε συνεταίρο τον Προπάππου μου!!!) τα περισσότερα καφενεία ανά κάτοικο (τα περισσότερα έγιναν φρουτάκια ή μπαρ), τους περισσότερους κατοίκους ανά τετραγωνικό μέτρο (το 80% των πολυκατοικιών είναι 8όροφες, μαζί με την Κυψέλη είμαστε οι πιό πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ελλάδας), τα λιγότερα δέντρα ανά κάτοικο (και αυτά που έμειναν τα κόβουν), τα περισσότερα πρεζάκια ανά κάτοικο (αν και τελευταία έχει πέσει πολύ rehab) και τους περισσότερους μπλόγκερς ανά κάτοικο. Και εδώ ήθελα από την αρχή να καταλήξω.

Σύμφωνα με το περιοδικό Παράλλαξη σε άρθρο του που αναδημοσιεύει ο ΑΝεμος, το οποίο κάνει μιά ανθολόγηση των μπλοκγς της Θεσσαλονίκης , ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένα (κανένα, ντιπ, ολωσδιόλου, μηδέν, zero) μπλογκ από το Ντεπώ.
Και καλά εμένα που όσο να πείς είμαι και διεθνιστής και πιό Ιντερνασιονάλ τύπος, αλλά από το Blogroll μου όπου υπάρχουν πάνω από 10 λινκ σε μπλογκς του Ντεπώ (σχεδόν όλα από το 2005) τίποτα;

Χρειάζονται και άλλες αποδείξεις ότι ο πόλεμος κατά του Ντεπώ συνεχίζεται αμείλικτος;
Ξεχνάν όμως οι διάφορες Παραλλάξεις ότι το Ντεπώ εκτός από Εξωτικό είναι και Ακριτικό (τελευταίο ανάχωμα του Δήμου Θεσσαλονίκης πριν τους νεόπλουτους της Καλαμαριάς) και ξέρει από πολέμους.
Μπορεί να έχουμε τα περισσότερα Ι5 (γιώτα πέντε) ανά κάτοικο αλλά είμαστε πρώτοι στους αγώνες (κυρίως σε αγώνες μπουρλότ βέβαια αλλά τέλος πάντων).

¡No Pasarán!
Ya Basta
Hasta La Vista Baby
και άλλα επαναστατικά.

https://indictos.wordpress.com/2008/11/01/depot-2/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη