9 Μαΐ 2014

Ανάπτυξη των υποδομών του Αεροδρομίου "Μακεδονία" Θεσσαλονίκης

Γράφει η Κυριακή Κορρίνα Σοϊλεμετζίδου*

Η επίδραση της ανάπτυξης των υποδομών του αεροδρομίου «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη ανάπτυξη της Πόλης μας.
Η Θεσσαλονίκη, μέσα στο νέο πολιτικό-οικονομικό-κοινωνικό περιβάλλον στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη και τις αναπτυξιακές προοπτικές που αυτό δημιουργεί, μπορεί να υπερβεί την περιφερειακή λειτουργία της και να αναδειχθεί σε ένα κέντρο με διευρυμένο διεθνή ρόλο.
Στην υλοποίηση του ρόλου αυτού συμβάλει το αεροδρόμιο της, το οποίο διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ώστε να αναδειχθεί στον δεύτερο διεθνή αεροπορικό κόμβο της χώρας. Η ζώνη επιρροής του, η οποία ορίζεται από την Κεντρική Μακεδονία και διευρύνεται για να συμπεριλάβει όλη τη Βόρεια Ελλάδα, επιδεικνύει σημαντικό δυναμικό γένεσης και έλξης μετακινήσεων λόγω των πολλαπλών οικονομικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται σ’ αυτήν, όπως βιομηχανία- βιοτεχνία, εμπόριο, συναλλαγές, εκπαίδευση, πολιτιστικές εκδηλώσεις και φυσικά ο τουρισμός, σε μια πολύπλευρη ανάπτυξη που περιλαμβάνει «ήλιο και θάλασσα», εναλλακτικό τουρισμό, μνημεία και αρχαιολογικούς θησαυρούς, θρησκευτικό τουρισμό, συνεδριακό τουρισμό.
Η ανάπτυξη των υποδομών του αεροδρομίου, τόσο με τα έργα βελτίωσης που έχουν ήδη εκτελεστεί όσο και με τα έργα στρατηγικής σημασίας που εκτελούνται, είναι απαραίτητη για την ανάδειξή του σε αερομεταφορικό κόμβο και θα έχει ως άμεσες συνέπειες την αύξηση της απασχόλησης, τη διείσδυση σε νέες αγορές και την επέκταση των υπηρεσιών του, την αύξηση της επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης, αλλά και γενικότερες θετικές επιπτώσεις στην οικονομία, επιχειρηματική δραστηριότητα, εμπορική, τουριστική και πολιτιστική κίνηση της ευρύτερης περιοχής.

π. Διευθύντρια της Ε.Υ.Δ.Ε. Αεροδρομίων Βορείου Ελλάδος και υποψήφια Δημοτικού Συμβούλου Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Εντάξει» του κ. Σταύρου Καλαφάτη
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη