26 Μαΐ 2014

μη παρακαλώ σας μη ξεπουλάτε τη χώρα μου…

της Μαρίας Ιωαννίδου
Τρία χρόνια η παραλία της Θεσσαλονίκης ήταν ένα εργοτάξιο από βουνά χώματα και πέτρες και μόλις 6 μήνες πέρασαν από τότε που παραδόθηκε στους πολίτες. Έτσι ...
οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν πάλι τους περιπάτους απολαμβάνοντας τις ομορφιές της πόλης.
Και τώρα, η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει προς πώληση τις παραλίες της Χαλκιδικής και κομμάτι της Νέας Παραλίας 19 στρεμμάτων, από την περιοχή της Σαλαμίνας μέχρι τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης, κόβοντας στα δύο το πλακόστρωτό της. Η απόδοση σε ιδιώτη αυτού του κομματιού για τη δημιουργία αθλητικών δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας αποτελεί μέγα σκάνδαλο και δεν έχει προηγούμενο.
Το θέμα είναι πως η ανάπλαση της Νέας Παραλίας έγινε με τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μιας και επρόκειτο για δημόσιο χώρο και όχι ιδιωτικό. Σ΄αυτό το κομμάτι της Νέας Παραλίας που αποτελεί φιλέτο για πολλούς απαγορεύεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο η ανέγερση οποιουδήποτε κτηρίου και αθλητικής εγκατάστασης και μάλιστα σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται για χώρο πρασίνου.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη ‘’Για μία Θεσσαλονίκη με ΦΩΣ και ΑΛΗΘΕΙΑ’’ αντιδρά στο έργο ξεπουλήματος αυτής της γης σε ιδιώτες.
Η Μαρία Ιωαννίδου τονίζει «Η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει πια σε τροπολογίες ΝΤΡΟΠΗΣ που ψηφίστηκαν εν μια νυχτί… και αυτό αποτελεί γι΄ αυτήν παιχνιδάκι. Με την αλλαγή του νομοσχεδίου που θα επιτρέπει την δόμηση στις παραλίες θα δούμε την Παραλία της πόλης μας να βγαίνει στο σφυρί εν κρυπτώ και να γίνεται χάρισμα σε κάποιον ιδιώτη με σκοπό τη δημιουργία χώρων διαφόρων δραστηριοτήτων, αναψυκτηρίων και κέντρων ψυχαγωγίας και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση. Δεν είναι μόνο δικαίωμά μας αλλά και υποχρέωσή μας ως πολίτες αυτής της πόλης να υπερασπιστούμε τον αιγιαλό και τη Νέα Παραλία που είναι χώροι κοινόχρηστοι, ελεύθερης πρόσβασης και ανήκουν στους πολίτες.»
Εκτός από το φιλέτο της Παραλίας στα σχέδια πώλησης είναι και διατηρητέα κτήρια στην οδό Θεοφίλου στην Άνω Πόλη και δύο σημαντικά ακίνητα στην ιστορική Στοά Μοδιάνο, στην οποία το Δημόσιο κατέχει το 43,6%.

* Επικεφαλής της Ανεξ. Δημοτ.Παράταξης
‘’Για μία Θεσσαλονίκη με ΦΩΣ και ΑΛΗΘΕΙΑ’’
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη