30 Μαΐ 2014

Επιτέλους: Έβαλε στη θέση του τον Βενιζέλο ο Παπαμιμίκος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ νομίζει πως αντί για 8% στις ευρωεκλογές, ότι πήρε ...80% και
συμπεριφέρεται σαν Λουδοβίκος σε ...χαχόλους!
Μπένι σοβαρέψου γιατί όπως είδες, καταιγιστικές είναι οι αντιδράσεις των στελεχών της ΝΔ απέναντι στην πρότασή σου να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα!
Στη ΝΔ εκτιμούν ότι η πρόταση αυτή ήταν παλαιοκομματικής κοπής.
 Πρώτος ξεκίνησε το χορό των αντιδράσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης- ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου- τη σκυτάλη πήρε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με τον πρόεδρο της Βουλής να δηλώνει αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, και τώρα ακολουθεί ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.
 Τα κορυφαία αυτά στελέχη εκτιμούν ότι η εποχή απαιτεί συναινέσεις και χαμηλούς τόνους και ότι δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσει μία πολεμική διαδικασία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο στόχος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν να κλαδέψει την πρωτιά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφαιρώντας το μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος. «Δεν μπορώ να καταλάβω τη σπουδή κάποιων από την επόμενη μέρα των εκλογών να μιλάνε για αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Επειδή τυγχάνει να έχω μπροστά μου και την προγραμματική συμφωνία στο άρθρο 35 δεν αναφέρει πουθενά για αλλαγή του εκλογικού συστήματος», είπε ο κ. Παπαμιμίκος, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα. Ο γραμματέας της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου για το κόμμα του.
«Ο σημερινός εκλογικός νόμος μοιράζει 250 έδρες με απλή αναλογική, οπότε και τα κόμματα που έχουν 3% μετέχουν ισότιμα. Οι 50 έδρες πηγαίνουν στο πρώτο κόμμα και αυτό χρειάζεται στη χώρα για να υπάρχει σταθερότητα».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη