20 Μαΐ 2014

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ – ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΑΠΕΤΥΧΕ

Γράφει ο Μάκης Κυριζίδης
Ο πλέον «πετυχημένος» Δήμαρχος της Ευρώπης ή και της υφηλίου, ο αγαπημένος και προστατευόμενος των Μ.Μ.Ε. και των μεγαλοδημοσιογράφων, ο αγαπημένος του Βενιζέλου και του Κουβέλη, ο προστατευόμενος Υπουργών και Κυβέρνησης, ο άνθρωπος που αλλάζει νόμους τα...
μεσάνυχτα ώστε να επανεκλεγεί, αυτός που λανσάρεται ως ο αντιμνημονιακός, αυτός που δημοσκοπικά είτε εκλεγόταν από την πρώτη Κυριακή είτε είχε 25 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο συνδυασμό, αυτός που διοίκησε εδώ και τέσσερα χρόνια, αυτός που οι συνεργάτες του δεν άφησαν δημοτικό υπάλληλο χωρίς να τον εκβιάσουν, κατάφερε να λάβει το ιλλιγιώδες ποσοστό του 35%!
Αναρωτιέμαι γιατί;
Ίσως γιατί, όπως εξομολογήθηκε και ο ίδιος, το έργο που έδειξε στην θητεία του ήταν ανύπαρκτο, ίσως γιατί χαρακτηρίζει, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, εμάς ως χωριάτες, ίσως γιατί για όλα τα προβλήματά του φταίει κάποιος άλλος, ίσως εξαιτίας των προκλητικά ανθελληνικών θέσεων του, ίσως γιατί το μόνο που έκανε στη διάρκεια της θητείας του ήταν να προκαλεί (τους πολίτες, τους Πόντιους, τους Ηρακλειδείς κτλ), ίσως γιατί αντί να καταπολεμήσει το παρεμπόριο ψώνιζε από αλλοδαπούς πλανόδιους, ίσως γιατί ο κόσμος πιστεύει και στην ηλικιακή ανανέωση, ίσως γιατί χαρακτήριζε το μνημόνιο ως ευλογία για τον τόπο, ίσως ίσως ίσως.
Ένα είναι σίγουρο. ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΑΠΕΤΥΧΕ.
Η παράταξη μας, αποκλεισμένη από τα μέσα ενημέρωσης, αποτελούμενη από 158 νέα άτομα, ανθρώπους καταξιωμένους επαγγελματικά μα άφθαρτους διοικητικά, έδωσε έναν όμορφο και αξιοπρεπή αγώνα. Έναν αγώνα ΕΝΤΑΞΕΙ.
Κοινωνήσαμε τις θέσεις μας, χωρίς ακρότητες, χωρίς αθυροστομίες, χωρίς διχασμούς και προκλήσεις. Αρθρώσαμε λόγο για την τοπική αυτοδιοίκηση και το πρόγραμμα μας. Ο Δήμαρχος ενώ η κυβέρνηση τον προστάτευε σκανδαλωδώς και ο ίδιος δήλωνε ότι ο Βενιζέλος θα πανηγυρίσει όταν κερδίσει, παρουσίαζε εμάς ως ανθρώπους του συστήματος.
Ήρθε η ώρα για την αλλαγή σελίδας. Καλούμε όλους τους συμπολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, αλλά πριν ψηφίσουν να αναλογιστούν τι έπραξε η απερχόμενη διοίκηση και να αφιερώσουν πέντε λεπτά είτε συνομιλώντας με έναν από τους 158 νέους συνυποψηφίους μου είτε να διαβάσουν τα κυριότερα τουλάχιστον σημεία του προγράμματος μας (www.entaxei2014.gr).
Ήρθε η ώρα να κάνουμε την γειτονιά μας ΕΝΤΑΞΕΙ. Ας μην αφήσουμε ακόμη πέντε χρόνια να περάσουν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη