2 Μαΐ 2014

Μπόλαρης: "Σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωνε αναρμόδιος"

«Πώς ο κ. Τζιτζικώστας ζητά την ψήφο των πολιτών για να έχει την ευκαιρία μιας δεύτερης θητείας στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, όταν σε όλα τα κρίσιμα θέματα του τόπου δήλωνε αναρμόδιος;
Στις 18 Μαΐου οι πολίτες θα κληθούν ν’ αποφασίσουν ποιος θα διαχειριστεί την τύχη της Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι κρίσιμο λοιπόν να γνωρίζουν και το πως θα γίνει αυτή η διαχείριση, με βάση την στάση που έχει κρατήσει ο καθένας μας, στα μεγάλα ζητήματα του τόπου. » τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μάρκος Μπόλαρης, κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου στην Έδεσσα.
Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω», υπογράμμισε πως όταν πολίτες και φορείς ζητούσαν την παρέμβαση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για να σταματήσει το ξεπούλημα εθνικών πόρρων στρατηγικής σημασίας , ο κ. Τζιτζικώστας έμενε αμέτοχος, απαντώντας πως αυτά δεν είναι θέματα που άπτονται της περιφέρειας. « Ο κ. Τζιτζικώστας, μέχρι χθες, δήλωνε αναρμόδιος για την πώληση του νερού, αναρμόδιος για την πώληση του λιμανιού, αναρμόδιος για την πώληση του αεροδρομίου, αναρμόδιος για την εκμετάλλευση του χρυσού. Αναρμόδιος για τον μαρασμό του πρωτογενούς τομέα, όπου αποφάσισε να κάνει το «καλάθι των προϊόντων» χωρίς όμως να προτείνει τρόπους προώθησης αυτών των προϊόντων. Η διοίκηση της περιφέρειας έχει υποχρέωση να παρεμβαίνει. Να παίρνει θέση στα προβλήματα που προκύπτουν και προτείνει τρόπους για την εξάλειψη τους. Έχει υποχρέωση επίσης, ν’ ασκεί πολιτικές που μεγιστοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Εμείς δεσμευόμαστε ότι μπορούμε ν’ αναλάβουμε αυτές τις υποχρεώσεις. Οι παρεμβάσεις μας τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει ότι μπορούμε και θέλουμε και μπορούμε το πράξουμε.» επεσήμανε ο Μπόλαρης.
Νωρίτερα ο κ. Μπόλαρης πραγματοποίησε επισκέψεις στα νοσοκομεία των Γιαννιτσών και της Εδέσσης και συνομίλησε με τα μέλη των διοικήσεων, και των εργαζομένων. « Δυστυχώς τριάντα χρόνια μετά τους αγώνες του Αυγερινού και του Γεννηματά για την ίδρυση και λειτουργία του ΕΣΥ, κάνουμε βήματα πίσω, ενώ θέλαμε επικαιροποίηση και απάντηση στις σημερινές προκλήσεις. Το ΕΣΥ αποψιλώνεται υπέρ του ιδιωτικού τομέα, σε μια εποχή που οι πολίτες έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη τις υπηρεσίες του. Δεν είναι τυχαίο ότι εξαίρετα στελέχη που υπηρέτησαν χρόνια, υποχρεώθηκαν να συνταξιοδοτηθούν ή να ιδιωτεύσουν. Η πολιτική που ασκείται με πρόφαση το δημοσιονομικό πρόβλημα , είναι πολιτική που χτυπά το κράτος πρόνοιας και προωθεί την ιδιωτικοποίηση στον τομέα της υγείας. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, είναι δίκαιος ο έπαινος σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που με καθημερινό αγώνα στηρίζει τους πολίτες και το δημόσιο σύστημα υγείας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη