30 Μαΐ 2014

Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνάται

Του Βαγγέλη Δημητρίου
Για να γίνει αυτό χρειάζονται παρεμβάσεις που να το διασφαλίζουν. Αυτοί που προέβλεψαν bonus στο πρώτο κόμμα ήταν σοφοί. Αυτό δεν πρέπει να καταργηθεί από...
καμία σκοπιμότητα.
Δεν πρέπει να επαναληφθεί το έγκλημα που έκανε το ΠΑΣΟΚ με την αλλαγή του εκλογικού νόμου που η ΝΔ με 47% δεν μπορούσε να έχει πλειοψηφία 151 εδρών. Όποιος και αν είναι πρώτος να πάρει το bonus για να κυβερνήσει και να τον κρίνει ο λαός. Η απλή και ανόθευτη αναλογική δεν ισχύει σε καμία χώρα του κόσμου, σε καμία δημοκρατία. Αυτή επιδεινώνει την κατάσταση όταν εφαρμόζεται σε χώρες που δεν είναι πολιτικά ώριμες όπως η Ελλάδα (ούτε στην ίδια οικογένεια δεν μπορούν να συμφωνήσουν πολιτικά).

Η δημοκρατία που γεννήθηκε εδώ δεν ταυτίζεται με την απλή αναλογική. Θα είναι λάθος για την παράταξή μας, την κεντροδεξιά, αν συναινέσει στην κατάργηση του bonus. Πάνω από όλα είναι η διακυβέρνηση του τόπου και όχι πολιτικές σκοπιμότητες. Σωσίβια εις βάρος του τόπου δεν επιτρέπονται για κανένα κόμμα, για καμία παράταξη, ούτε για τη δική μου. Όποιος συναινέσει σε αυτό δε βοηθάει τον τόπο, αλλά τον εαυτό του σε βάρος των υπολοίπων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη