14 Μαΐ 2014

Μπουτάρης μια “ανάσα ζωής” που δεν ήρθε ποτέ.

του Γιάννη Αργυρίου

Πολλοί από εμάς θυμόμαστε ακόμα το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του απερχόμενου -ελπίζω- δημάρχου Θεσ/νίκης κ. Μπουτάρη στις προηγούμενες εκλογές. Υποσχέθηκε στην πόλη και στους δημότες της μιαν ανάσα ζωής, για...
να βγει όπως έλεγε από το λίθαργο που την είχαν βάλει οι προηγούμενες διοικήσεις της. Πράγματι με το οριακό αποτέλεσμα της μισής ψήφου ανα εκλογικό τμήμα, συνεπικουρούμενος και από την μεγάλη αποχή, οι Θεσσαλονικείς δώσαν στον Γ. Μπουτάρη την ευκαιρία που χρόνια τους ζητούσε.
Ζήσαμε λοιπόν τέσσερα χρόνια Μπουτάρη και πλέον όλοι είμαστε σε θέση να κρίνουμε αυτή τη διοίκηση και βάση αυτής αξιολογώντας την να ψηφίσουμε και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Φυσικά ουδεμία ανάσα ζωής δόθηκε στην πόλη. Η ζωή μας έγινε χειρότερη, δυσκολότερη και νοιώσαμε όλοι την παντελή απουσία του δημάρχου στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του. 
Από την άλλη παρακολουθήσαμε έκπληκτοι τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς εμπάθειας που απέδωσε σε όλους εμάς τους πολίτες αυτής της πόλης που τον ψήφισε να τη διοικήσει, αλλά και πολλές άλλες άστοχες και άσκοπες δηλώσεις που κατά καιρούς έκανε για θέματα που σίγουρα δεν θα πρέπει να είναι πρώτα στην ατζέντα ενός δημάρχου.
Αυτά που είδαμε βέβαια και βιώσαμε όλοι είναι η αποτυχία του στο θέμα της καθαριότητας αλλά και του πρασίνου. Η Θεσσαλονίκη μία απο τις καθαρότερες πόλεις μέσα σε τρία χρόνια είδε κάδους να μένουν άπλυτοι, σκουπίδια να συσωρεύονται στους δρόμους της, παρτέρια να γεμίζουν από χόρτα και ακαθαρσίες, και όλα αυτά γιατί κάποιοι φάνηκαν ανεπαρκείς.
Η διοίκηση ενός μεγάλου δήμου δεν είναι μία εύκολη υπόθεση και η επιλογή της καταλληλότερης διοίκησης, αυτής που θα οδηγήσει την πόλη τα επόμενα πέντε χρόνια επαφίεται στην κρίση όλων μας. Η συμμετοχή είναι επιβεβλημένη, στηρίζοντας αυτούς που μπορούν να φέρουν τη Θεσσαλονίκη στη θέση που της αξίζει.
Σε αυτή τη μάχη συμμετέχω ενσυνείδητα με όλες μου τις δυνάμεις. Έχοντας μεγαλώσει στο δυτικό κομμάτι της πόλης (Παν. Φανερωμένη) και συνεχίζοντας να μένω εδώ ξέρω ότι Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο η Αριστοτέλους και η Παραλία.Είναι και οι γειτονιές της, που πρέπει να γίνουν και πάλι “ΕΝΤΑΞΕΙ”. Μαζί με τον Στ. Καλαφάτη ως δήμαρχο είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε.

Αργυρίου Γιάννης- Δικηγόρος
τ. Διαμερισματικός Σύμβουλος στο Β Διαμέρισμα
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό ΕΝΤΑΞΕΙ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη