12 Μαΐ 2014

Ένα ακόμη στήριγμα των οικογενειών με παιδιά με σύνδρομο Down

Ένα ακόμη δείγμα του σπουδαίου έργου, που επιτελεί ο Σύλλογος Συνδρόμου Down, αποτελεί η έναρξη υλοποίησης του έργου της απόκτησης στέγης στην οδό Ροδοπόλεως της Καλαμαριάς με ..
την σημερινή θεμελίωση του κτιρίου.

Στη δήλωση αυτή προέβη η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωφελών Νομικών Προσώπων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, υποψήφια με την «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μπουτάρη, Άννα Αγγελίδου Πολυχρονιάδου, που παρέστη το Σάββατο 10 Μαϊου στη θεμελίωση, τονίζοντας και τα εξής:

«Το έργο, που υλοποιείται εδώ με την θεμελίωση του υπό ανέγερση κτιρίου για τα παιδιά με Σύνδρομο Down, πιστεύω ότι θα έχει εξαιρετική σημασία για ένα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας και συνολικότερα για την κοινωνία μας. Στον χώρο αυτό, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, με την κατάλληλη εκπαίδευση και τη συνεργασία γονιών και δασκάλων, να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας, ενώ οι οικογένειές τους θα έχουν ένα ακόμα ουσιαστικό στήριγμα. Μέσα στα 24 χρόνια της λειτουργίας του ο Σύλλογος Συνδρόμου Down, που έχει ως μέλη 380 οικογένειες απ΄όλη την Ελλάδα, έχει καταφέρει να προσφέρει πολλές υπηρεσίες σε παιδιά και ενήλικες με σύνδρομο Down, τόσο με ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, όσο και με διαρκή ενημέρωση και στήριξη, καθώς και με παρέμβαση σε προβλήματα, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Και δεν είναι μόνο η ομαλή ένταξη των παιδιών. Είναι η συμμετοχή σε εκδηλώσεις και η δραστηριοποίηση, που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι στη σημερινή κοινωνία δεν έχουν θέση οι αποκλεισμοί και η περιθωριοποίηση.

Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, που κατείχα θέσεις ευθύνης στον τομέα κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου, ήρθα αντιμέτωπη με προβλήματα οικογενειών με παιδιά και ενήλικες, που είχαν ενταχθεί στη φροντίδα ιδρυμάτων. Συνειδητοποίησα ότι ο καθοριστικός τρόπος συμβολής στην επίλυση τέτοιων ζητημάτων είναι η δημιουργία νέων δομών κοινωνικής προστασίας και στήριξης, αλλά και η βιωσιμότητα των υπαρχόντων. Έτσι η θεμελίωση αυτού του κτιρίου σήμερα συμβάλλει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο στην επίτευξη ανάλογων στόχων.»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη