10 Μαΐ 2014

TAXALIA στρώνουν και τα χαλιά για υποψηφίους που αξίζουν…

Δεχτήκαμε αρκετά mails όπου μας ρωτούσατε για τους υποψηφίους του Καλαφάτη. Ποιος αξίζει να βγει, ποιος είναι το δυνατό χαρτί του Σταύρου, κ.λπ. Βλέπετε αυτή τη φορά κανένας από τους υποψηφίους, εάν εξαιρέσουμε τον ...



Χρήστο Μάτη, δεν έχει εκλεγεί ξανά. Μαζευτήκαμε λοιπόν όλοι μαζί και είπαμε να αποφασίσουμε πλειοψηφικά. Τα ονόματα που μπήκαν στην κάλπη της… συζήτησης ήταν πολλά. Από τους περισσότερο γνωστούς Μάτη και Κούβελα μέχρι και κάποιους, που ορισμένοι από εμάς τους άκουγαν για πρώτη φορά.

Παρά τις πολλές προτάσεις, ευτυχώς όλοι στο blog συναινέσαμε σε ένα πρόσωπο σε ό,τι αφορά το συνδυασμό του Καλαφάτη. Θα το κάνουμε με το θάρρος της γνώμης μας ΚΑΙ για τον συνδυασμό Μπουτάρη μέσα στις επόμενες ημέρες. Και ο Μουτζαχεντίν, που έριξε πρώτος το όνομά του στο τραπέζι, δεν χρειάστηκε να βγάλει το όπλο του! Η επιλογή μας λοιπόν είναι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ!

Για κάποιους από εσάς θα είναι έκπληξη το όνομα, ενώ οι πιο τακτικοί αναγνώστες μας μπορεί να πουν ότι ήταν αναμενόμενη η επιλογή του. Στημένη πάντως δεν ήταν. Δεχόμαστε πάντως πως ουσιαστικά διαλέξαμε έναν δικό μας άνθρωπο. Γιατί πράγματι ο Γιώργος είναι τακτικός αρθρογράφος στο blog μας και έτσι έγινε και φίλος μας. Πέρα από αυτό όμως, στην περίπτωσή του μέτρησαν και δύο πραγματάκια ακόμα. Πρώτον ότι ήταν από τους μετρημένους στα δάκτυλα, με σκληρή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στη Διοίκηση του Μπουτάρη, από αυτό εδώ το βήμα, εδώ και τρία χρόνια. Όταν άλλους, τους ρωτούσαν για τα στραβά και τα παράνομα του Δημάρχου και λάκιζαν, σφύριζαν αδιάφορα. Και δεύτερον η αξιόλογη προσωπική του πορεία και κυρίως η προσφορά του στον πολιτισμό της πόλης μας εδώ και καιρό. Από το βιογραφικό του που ζητήσαμε να μας στείλει, διαλέγουμε τα παρακάτω, ελπίζοντας να μην τον αδικούμε πολύ που βάζουμε μόνον αυτά:

Ο Γιώργος είναι πιανίστας και δικηγόρος. Αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και το Conservatoire National στο Παρίσι, από το οποίο πήρε και μεταπτυχιακό δίπλωμα δεξιοτεχνίας. Διετέλεσε Διευθυντής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του Α.Π.Θ., ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό στο Εμπορικό Δίκαιο. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο «Ανατόλια». Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης και μέλος του συλλόγου απογόνων Μακεδονομάχων «Παύλος Μελάς». Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά.

Μεγαλύτερη εντύπωση πάντως, εμάς μας έκανε κάτι που για άλλους θα ήταν δευτερεύον. Η οικογένειά του ήταν μία από τις παλαιές και επιφανείς της Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή στο Μακεδονικό Αγώνα και στην Εθνική Αντίσταση, καθώς και έντονη κοινωνική και πολιτική δράση. Το αρχείο της οικογένειας διατηρεί και φροντίζει σήμερα ο Γιώργος και το έχει διαθέσει επανειλημμένα σε εκθέσεις της πόλης μας. Μέσω αυτού του οικογενειακού του αρχείου, ήταν από τους ελάχιστους που προσπάθησε για τη διοργάνωση εκδηλώσεων το 2012 για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας από τους Τούρκους. Όταν ο Μπουτάρης έλεγε ότι δεν θα κάνει εκδηλώσεις και ότι η Θεσσαλονίκη δεν απελευθερώθηκε…

Παραλείπουμε λοιπόν πολλά από τα υπόλοιπα στοιχεία του βιογραφικού του και αναφέρουμε τις εκθέσεις στις οποίες έχει διαθέσει το πολύτιμο αρχείο του:
«1912 Η Θεσσαλονίκη των Ελλήνων» - 2012:
Σπονδυλωτή έκθεση σε πέντε χώρους – Αρχαιολογικό Μουσείο, Πολεμικό Μουσείο,
Βασιλικό Θέατρο, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Συνεδριακό Κέντρο Τραπέζης Πειραιώς.
«Η Θεσσαλονίκη των Συλλεκτών» - Βυζαντινό Μουσείο, 2012.
«Η Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης μέσα από τις συλλογές της Κεντρικής
Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ» - Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, 2012.
«Η Βρετανική παρουσία στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της
Μακεδονίας» - Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, 2012.
«Στη Θεσσαλονίκη του Μεγάλου Πολέμου» - Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, 2014.
«Η καλλιτεχνική ζωή στη Θεσσαλονίκη 1860–1912» – Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, 2014.

Αφού λοιπόν του στρώσαμε του Γιώργου και τα… χαλιά, μια χάρη θέλουμε από εκείνον εάν εκλεγεί με τον Καλαφάτη Δήμαρχο. Να συγκεντρώσει έντυπο και οπτικό υλικό από τις παραπάνω εκθέσεις και μετά τις εκλογές να τα στείλει στον Μπουτάρη. Τότε, ο τέως πλέον Δήμαρχος θα έχει άπλετο χρόνο για να καταλάβει τι ακριβώς συμβολίζει για τους αυθεντικούς Θεσσαλονικείς το έτος 1912.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη