1 Ιουν 2014

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΩΝΗ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΤΕΣ…

*της Μαρίας Ιωαννίδου
καζάνι που βράζει η Κωνσταντινούπολη, με επίκεντρο την Αγιασοφιά μας…



Ένα παιχνίδι σκληρό παίζουν οι «καλοί μας γείτονες», ένα παιχνίδι που αφορά το Σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία.
Εδώ και μέρες, από τις 12 Μαΐου, Τούρκοι διανοούμενοι ξεκίνησαν μία εκστρατεία μαζεύοντας υπογραφές έτσι ώστε να παραμείνει η Αγία Σοφία μουσείο, ερχόμενοι σε αντίθεση με την ακραία ισλαμική οργάνωση «Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολής» που είχε ανακοινώσει ότι το Σάββατο 31 Μαΐου στις 04.00 το πρωί θα πραγματοποιήσει συνάντηση για προσευχή έξω από αυτήν.
Η προσευχή, οργανώθηκε με αφορμή την 561η επέτειο από την άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς Τούρκους, και εξαιτίας της άρνησης του Ερντογάν να προσευχηθεί στην Αγιασοφιά μαζί με άλλους ηγέτες ισλαμικών χωρών την 29η Μαΐου.
Μάλιστα ο Τούρκος πρώην Πρόεδρος του Ιδρύματος Ιστορίας, κ. Γιουσούφ Χαλάτσογλου, δεν δίστασε να βγάλει πλαστή την υπογραφή Ατατούρκ. σε διάταγμα το οποίο αναφέρει τη μετατροπή του τεμένους της Αγίας Σοφίας σε Μουσείο, στηρίζοντας με ζήλο την άποψή του να λειτουργεί η Αγία Σοφία ως τζαμί.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νεολαίας Ανατολής, Σαλίχ Τουράν, είπε ότι «η Αγία Σοφία είναι το σύμβολο της Άλωσης, είναι η κορώνα της υπόστασης του Ισλάμ στη Δύση. Η μετατροπή της από τζαμί σε μουσείο το 1934,ήταν παράνομη».
Σύνθημα της προκλητικής εκδήλωσης ήταν το «Συναντιόμαστε στην Αγία Σοφία, στην πρωινή προσευχή».
Στο κάλεσμα της οργάνωσης ανταποκρίθηκαν περίπου εκατό χιλιάδες ακραίοι ισλαμιστές οι οποίοι μάλιστα μετά από την καθοδήγηση σχετικής ανακοίνωσης πήγαν στο κάλεσμα έχοντας μαζί τους και το «σετζαντέ» τους, δηλαδή το μικρό χαλί πάνω στο οποίο κάνουν την προσευχή τους. Χιλιάδες μουσουλμάνοι από διάφορα σημεία της Κωνσταντινούπολης συγκεντρώθηκαν χθες από τις 3 το πρωί, με σκοπό να προσευχηθούν, να κάνουν το πρωινή τους προσευχή το «ναμαζάνι» μέσα στην Αγία Σοφία σχέδιο που τελικά απέτρεψε η αστυνομία η οποία δημιούργησε οδοφράγματα και μπλόκα γύρω από τον κήπο της, αποτρέποντας έτσι της είσοδο του φανατισμένου πλήθους. Προσευχήθηκαν όλοι μαζί να γίνει το ιστορικό χριστιανικό μνημείο, τζαμί και φεύγοντας από την πλατεία της Αγιασοφιάς φώναζαν το σύνθημα «να σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγία Σοφία» και άλλοι αποδοκίμαζαν τον Ερντογάν διότι δεν προχωρά άμεσα στη μετατροπή της σε τζαμί.
Πόσα χρόνια εμείς οι χριστιανοί θα ανεχόμαστε να μας βιάζουν, να μας κακοποιούν, να μας ξεφτιλίζουν, να μας γελοιοποιούν οι «καλοί μας γείτονες»…
Εμείς Έλληνες θα είμαστε απλοί θεατές….
Πρέπει να αντιδράσουμε, να δείξουμε πως έχουμε τσίπα που να πάρει, πως αίμα κυλά στις φλέβες μας και όχι νερό, να υπερασπιστούμε την τιμή και την αξιοπρέπειά μας…

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΑΜΩΤΟ ΦΩΝΗ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΤΕΣ…

Κοιτάζω τις εικόνες με τους χιλιάδες ισλαμιστές έξω από την Αγιασοφιά και ανατριχιάζω, πονάω, αγανακτώ, ντρέπομαι..
ΑΚΟΥΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ….
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΙΟΤΗΔΕΣ ΤΩΝ ΑΓΑΔΩΝ…

ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ...

*Μαρία Ιωαννίδου
Επικεφαλής Ανεξ.Δημοτ. Παρατ. "Για μία Θεσσαλονίκη με ΦΩΣ και ΑΛΗΘΕΙΑ"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη