28 Ιουν 2014

Έρχεται η πρώτη πειθαρχική ποινή στον Μπουτάρη;

Για "παράθυρο" του Δήμου Θεσσαλονίκης σε 560 προσλήψεις συμβασιούχων, με παράνομη διαδικασία, μιλά το Mega. Πώς το έπαθαν τα καλά παιδιά του "Μεγάλου Καναλιού" και κυνηγάνε τον κυρ-Γιάννη; Εντάξει, με την υπόθεση ασχολείται εκτάκτως ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, αλλά αυτά συνήθως είναι ψιλά γράμματα για τους φαν του Δημάρχου. Συγκεκριμένα:


"Προσλήψεις γίνονται στο Δήμο Θεσσαλονίκης, την ώρα που η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να εντοπίσει τους υπαλλήλους που πρέπει να απομακρυνθούν από το Δημόσιο στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων που έχει αναλάβει έναντι της Τρόικας, όπως προκύπτει από τα έγγραφα της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Στα εν λόγω έγγραφα φαίνεται ότι οι συμβάσεις έργου 560 εργαζομένων που απασχολούνταν στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και σε διάφορες άλλες διοικητικές υπηρεσίες μετατράπηκαν παρανόμως σε συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Η υπόθεση των 560 προσλήψεων ξεκίνησε όταν οι συμβασιούχοι έργου προσέφυγαν στα δικαστήρια υποστηρίζοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείας ανάγκες, κάτι που κατέθεσε και ο δήμος. Κατόπιν, το δικαστήριο έβγαλε πρωτόδικη απόφαση υπέρ τους.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου πήρε απόφαση να μην ασκήσει έφεση ως όφειλε ακόμη και μετά την ακύρωση της απόφασης της από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Έτσι η απόφαση του δικαστηρίου στις αρχές του 2014 τελεσιδίκως και έγινε αμετάκλητη. Έτσι πλέον πρέπει να ανοίξουν οργανικές θέσεις για την τοποθέτησή τους.

Η δημοτική Αρχή της Θεσσαλονίκης πάντως, υπερασπίζεται την απόφαση της να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα γιατί όπως υποστηρίζει οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργιά του δήμου χωρίς ωστόσο να απαντά στο γιατί ακολουθήθηκε παράνομη διαδικασία".



Επιπλέον, εξειδικευμένο site περί της αυτοδιοίκησης αναφέρει:

"Παρέμβαση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προκαλούν οι προσλήψεις 560 συμβασιούχων έργου του δήμου Θεσσαλονίκης, που η σύμβασή τους, είχε λήξει το 2010.

Έγγραφα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, που βγήκαν στη δημοσιότητα αποκάλυψαν ότι για τους εν λόγω 560 συμβασιούχοι που εργάζονταν στον τομέα καθαριότητας του δήμου και σε άλλες διοικητικές υπηρεσίες, οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν παρανόμως σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος ζητά τον πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων αιρετών, καθώς και τον καταλογισμό της δαπάνης που προκλήθηκε για το δημόσιο, στα υπαίτια πρόσωπα.

Στο παρελθόν, οι συμβασιούχοι είχαν προσφύγει στα δικαστήρια υποστηρίζοντας πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το δικαστήριο έβγαλε πρωτόδικη απόφαση υπέρ τους. Οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου. Στη συνέχεια η οικονομική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να μην ασκηθεί ένδικο μέσο κατά των αποφάσεων αυτών και οι αποφάσεις γίνανε τελεσίδικες. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου και, επομένως, μένει μετέωρο το θέμα των συμβασιούχων.

Σύμφωνα με το δήμο Θεσσαλονίκης, η απόφαση να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα είναι απαραίτητη προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία υπηρεσιών του δήμου".



Σχόλιο taxalia: Ε, και; Τι έγινε που ακολούθησε παράνομη διαδικασία ο κυρ-Δήμαρχος και η Οικονομική Επιτροπή; Ενοχλήθηκε κανείς; Χτύπησε καμπανάκι περί της παρανομίας κανείς, πλην Χρήστου Μάτη, που έγινε και δυσάρεστος, τότε; Αλλά, ξέχασα. Τα περιμέναμε όλα από τον Οικονομικό Εισαγγελέα Πεπόνη (που τον 'έφυγαν') και τον Γενικό Επιθεωρητή Λέανδρο Ρακιτζή (που παλεύει μόνος). Ακόμη κι έτσι, ας ετοιμάζονται για πειθαρχικές ποινές οι εμπλεκόμενοι αιρετοί, με απρόβλεπτες εξελίξεις.



http://taxalia.blogspot.gr/2014/05/blog-post_7385.html


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη