23 Ιουν 2014

Υπόθεση «ΕΛΣΤΑΤ», όπως λέμε «υποβρύχια»

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Διαβάζω τις ημέρες αυτές ότι επίκειται η έκδοση βουλεύματος για την υπόθεση της «ΕΛΣΤΑΤ», ήτοι της σκόπιμης διόγκωσης του ελλείμματος, για να συρθεί η χώρα στα Μνημόνια.
Η Γεωργαντά και ο Λογοθέτης αγωνίζονται τον υπέρ πάντων αγώνα, για να μην κλείσει η υπόθεση με ένα απαλλακτικό βούλευμα. Ήδη έχουν καταγραφεί περίεργα πράγματα, όπως η «συμπληρωματική ανάκριση» της κ. Γεωργαντά από την ανακρίτρια στο σπίτι της τελευταίας παρουσία τρίτου προσώπου, του λεγόμενου και «ξένου παράγοντα». Αυτό το περιστατικό από μόνο του εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για ένα απαλλακτικό βούλευμα. Αλλά επειδή έχω μάθει λόγω επαγγέλματος ότι οποιοσδήποτε δικαστής μπορεί να πιαστεί από μία μόνο φράση ή λέξη και να γείρει υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς, χωρίς να μπορεί κανείς να του προσάψει βαρειά αμέλεια ή δόλο, δεν θα εκπλαγώ καθόλου, αν εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο θρασύτατος Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ όχι μόνον εξακολουθεί να παραμένει ακλόνητος στη θέση του στερούμενος στοιχειώδους ευθιξίας, αλλά είχε δηλώσει ότι η ποινική δίωξή του για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι παράνομη.

Από την άλλη μεριά, όμως, τί να σου κάνουν και οι δικαστές, όταν έχει εκδοθεί από την 30ή Μαρτίου 2012 [επτά ημέρες πριν από τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών της 06.05.2012] πόρισμα Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα, η οποία δεν διαπίστωσε οποιαδήποτε ευθύνη πολιτικού προσώπου; Πώς να αποφανθούν ότι ο Γεωργίου ενήργησεν αυτοβούλως; Εκτός αν διαθέτουν στοιχεία και το θάρρος να μας πουν ότι ο Γεωργίου παρεπλάνησε τους πολιτικούς ενεργών κατ’ εντολήν εξωθεσμικών κέντρων, τα οποία πρέπει να κατονομάσουν. Πώς να το πουν, όταν έχουμε ήδη μπροστά μας την υπόθεση των υποβρυχίων, όπου η Βουλή δεν εντόπισε ποινικές ευθύνες πολιτικών, αλλά είχαμε την απαίτηση να εντοπίσει τέτοιες ευθύνες η Δικαιοσύνη;

Διάβασα ανακοινώσεις Ενώσεων εισαγγελέων και δικαστών που ορθώς επισημαίνουν ότι η ψήφιση αθωωτικών νόμων δεν ενισχύει το αίσθημα δικαίου και την αρχή της ισότητος των πολιτών, αλλά και τον σεβασμό του πολίτη προς τους νόμους του κράτους. Όμως, μέχρις εκεί. Δεν είδα ανακοίνωση των εν λόγω Ενώσεων να προτείνουν επισήμως την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, το οποίο αποτελεί την κορωνίδα της προσβολής της ισότητος των πολιτών και το εφαλτήριο για την ατιμωρησία όλων εκείνων που έχουν οδηγήσει αυτόν τον λαό στον Καιάδα. Ίσως και να μην προχωρούν σε μία τέτοια πρόταση, επειδή στο Σύνταγμα υπάρχει, πέρα του άρθρου 86 που επιτρέπει στους πολιτικούς να κρίνουν οι ίδιοι, αν κάποιος υπουργός διέπραξε αδίκημα, και το άρθρο 88 που επιτρέπει στους δικαστές να κρίνουν οι ίδιοι, αν οι θεσπιζόμενες από τους πολιτικούς αποδοχές τους είναι οι δέουσες κατ’ αντιστοιχία προς το λειτούργημά τους.

Εντύπωση μου προξένησε, επίσης, η ανάδυση στην επιφάνεια του υποβρυχίου «ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ», ο οποίος είχε σιγήσει τόσον καιρό απολαμβάνων τα αγαθά της θέσης του στην ΕΤΕ, όπου επέστρεψε μετά την αποδοκιμασία του από το εκλογικό σώμα. Μίλησε για την υπόθεση των υποβρυχίων και την απαράδεκτη στάση των εισαγγελέων που έστειλαν τη δικογραφία στη Βουλή, ενώ κατά τον κ. Χρήστο θα έπρεπε να τη βάλουν στο Αρχείο, επειδή ήδη η Βουλή δεν είχε διαπιστώσει ποινικές ευθύνες υπουργών. Και το λέω αυτό, διότι Πρόεδρος της ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΉΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ» ήταν ο κ. Χρήστος. Ένας εκ των βουλευτών που είχαν παραπέμψει εκ του ασφαλούς τον Άκη, αφού οι πάντες εγνώριζαν ότι κάθε αδίκημα του Άκη είχε παραγραφεί. Λέτε να έχει σχέση η επανεμφάνιση του κ. Χρήστου στο προσκήνιο με την υπόθεση της «ΕΛΣΤΑΤ»;

Και να μην ξεχνάμε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα δίκιο». Ξηγηθήκαμε;

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος

Υ.Γ. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στο από 30.03.2012 πόρισμα της υπό τον κ. Χρήστο Επιτροπής.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη