11 Ιουν 2014

Καραμανλικοί, Σαμαρικοί, Μητσοτακικοί, Βενιζελικοί, Παπανδρεϊκοί και η «παράταξη»

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Εξ αφορμής του ανακατέματος της τράπουλας ακούσαμε αναλύσεις και επισημάνσεις. Εδώ λαϊκή δεξιά, πουθενά οι Καραμανλικοί, ιδού οι Σαμαρικοί, ακλόνητοι οι Μητσοτακικοί, η Ντόρα για ..
Επίτροπος, ο Στουρνάρας στην ΤτΕ κ.λπ. Μπήκαν στην κυβέρνηση άνθρωποι που πονούν την παράταξη και θα φέρουν πίσω τους ψηφοφόρους που ελάκισαν στις τελευταίες εκλογές. Δηλαδή γι’ αυτό έγινε ο ανασχηματισμός; Για να προσελκυσθούν ψηφοφόροι που απομακρύνθηκαν αηδιασμένοι από τα πολιτικά λαμόγια και τη λιτότητα που έχει επιβληθεί στα ασθενέστερα οικονομικώς πολυπληθή στρώματα προς όφελος των ολίγων μεγάλων και ισχυρών;

Θυμήθηκα τη συνέντευξη Μπαλτάκου στο ΒΗΜΑ της Κυριακής 01.06.2014, όπου, μεταξύ άλλων είχα διαβάσει:

Ερώτηση: Μπορεί κατά τη γνώμη σας να ανακάμψει η ΝΔ στις εθνικές εκλογές;

Απάντηση: «Ναι, αν απαλλαγεί από το θανάσιμο σφιχταγκάλιασμα με τη Μέρκελ, τον Ράιχενμπαχ και τους Γερμανούς γενικότερα, με τη συνακόλουθη λιτότητα που επέβαλαν εκδικητικά. Υπάρχει χρόνος».

Ήξερα ότι οι Γερμανοί έχουν επιβάλει στη χώρα μια άνευ προηγουμένου λιτότητα, προκειμένου να εισπράξουν τα δανεικά, αλλά ότι η τακτική αυτή ήταν εκδικητική δεν το είχε ξαναπεί κανείς που θήτευσε σε τόσο κρίσιμη θέση όσο ο Μπαλτάκος. Ώστε μας εκδικούνται! Γιατί; Εγώ μέχρι τώρα άκουγα συγχαρητήρια και συνεχείς ενθαρρύνσεις για ακόμη περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Άρα, έχουν γίνει πολλές μεταρρυθμίσεις, αλλά χρειαζόμαστε και άλλες. Αυτό είναι εκδίκηση ή τρυφερός εναγκαλισμός του άσωτου υιού που παρεξέκλινε του ορθού δρόμου της εγκράτειας και επιστρέφει σ’ αυτόν σταδιακά, αλλά σταθερά;

Πάντως, αν κρίνω από ορισμένες λεπτομέρειες, δεν μπορώ να πω πως είμαι ενθουσιασμένος από τις μεταρρυθμίσεις. Παράδειγμα: τις πρώτες απογευματινές ώρες της 05.06.2014 ανακοινώθηκε η παραίτηση του ΓΓ Εσόδων Θ. Θεοχάρη. Από εκείνη τη στιγμή το taxisnet έπαψε να εκδίδει βεβαιώσεις, επειδή δεν υπήρχε ΓΓ Εσόδων, την υπογραφή του οποίου πρέπει να φέρουν οι βεβαιώσεις. Πέρασαν 6 μέρες και βεβαιώσεις δεν εκδίδονται. Αυτό κι’ αν είναι μεταρρύθμιση. Να μην υπάρχει πρόβλεψη για το ενδεχόμενο κένωσης της θέσης του ΓΓ Εσόδων. Ούτε βεβαίως, ασχολήθηκε κανείς με την άμεση έκδοση μίας, ενδεδειγμένης εν προκειμένω, Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θα έλυνε το πρόβλημα.

Άσε τον μαλάκα τον πολίτη εκεί που ήταν πάντα. Εμείς ασχολούμεθα με τον ανασχηματισμό, δηλαδή με τον τρόπο που θα υφαρπάξουμε την ψήφο του για μία ακόμη φορά. Για την παράταξη ρε γαμώ το !!!

Parataksis ueber alles, αρκεί να μη θίγονται οι εκδικητικοί Γερμανοί!!

Σωτήριος Καλαμίτσης

Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη