26 Ιουν 2014

Τελώ σε γραφανάπαυση

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Έχω μείνει άναυδος πια. Δεν μπορώ να χαρώ ούτε τη νίκη της Εθνικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν ξέρω τί να πρωτογράψω και ποιόν να πρωτοβρίσω. Δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο σ’ αυτόν τον τόπο, αλλά...
 όλα συνεχίζουν την καταστροφική πορεία τους. Κι ‘αν γράψω; Κι’ αν βρίσω;
Ακούω ότι πέντε τσόλια έστησαν αντάρτικο και απειλούν να μην ψηφίσουν την αποκατάσταση των αποδοχών τών δικαστικών, αν δεν αποκατασταθούν οι αποδοχές και των ενστόλων.
Αν αυτά τα 5 είχαν υπουργοποιηθεί, θα έδειχναν το όψιμο ενδιαφέρον τους για τους ενστόλους; Όταν ψήφισαν την περικοπή των αποδοχών των ενστόλων, πώς ένοιωθαν; Αλλά δεν φταίνε αυτά. Φταίνε οι οργανώσεις των ενστόλων που δεν βγαίνουν να πουν «Αυτά τα πέντε ανθρωπάρια δεν εκπροσωπούν τίποτε για μας. Αυτά έχουν ρίξει στη δυστυχία εκατομμύρια συμπατριωτών μας. Τώρα τους έπιασε ο πόνος για μας; Άντε να κουρεύεστε ρε!».
Έχω δηλώσει ότι γράφω για προσωπική θεραπεία δια της εκτονώσεως. Αλλά η θεραπεία δεν φαίνεται να είναι η ενδεδειγμένη.
Ένας μεσόκοπος άνδρας πουλούσε χαρρτομάνδηλα σ’ ένα φανάρι. Του είπα ότι έχει γεμίσει το αυτοκίνητο χαρτομάνδηλα και δεν θέλω άλλα. «Ένα τσιγάρο;». Του έδωσα δύο. «Μας τελείωσαν» μου ψιθύρισε. «Τα τσιγάρα;» του είπα. «Όχι κύριέ μου. Αυτοί που μας κυβερνούν!».
Σκέφτηκα τους 2,5 τόνους κοκαΐνης. Ήλθαν στο νου μου εικόνες από ναυάγια της ζωής στην Ομόνοια που περπατάνε ώρα 10 π.μ. έτοιμα να σωριαστούν. Νέοι 20-30 ετών. Και οι έμποροι να πουλάνε μούρη με βιλάρες στα βόρεια προάστεια. Της καλής κοινωνίας και υπεράνω πάσης υποψίας.
Και οι σεισμόπληκτοι Κεφαλλονίτες μόνοι τους και αβοήθητοι με τον πόνο τους.
Κάθε λίγο και λιγάκι συλλαμβάνονται και αστυνομικοί εμπλεκόμενοι σε βαρειά κακουργήματα.
Τί έχει μείνει όρθιο;
Τελώ σε γραφανάπαυση.
Αλλά σήμερα πρέπει να γράψω για μια κουβέντα που άκουσα από έναν ηθοποιό ή τραγουδιστή. Δεν ξέρω τί είναι ακριβώς. Είπε στο τέλος μιας εκπομπής, όπου ήταν καλεσμένος: «Να είμαστε καλά να φροντίζουμε τα παιδιά και τους γέροντες». Μεγάλη κουβέντα. Αυτό που κάνει από τα ομηρικά χρόνια η ελληνική οικογένεια. Αλλά οι ηγήτορες δεν έπρεπε να νοιάζονται για το ίδιο, αφού λέγεται ότι είναι κατ’ εικόνα και ομοίωσή μας; Να φροντίζουν για την παιδεία των παιδιών και την υγεία των γέρων; Κάνουν τα αντίθετα. Επειδή χιλιάδες λαμόγια, μεταξύ των οποίων και οι ίδιοι, έφαγαν το καταπέτασμα και το φόρτωσαν στον λαό. Και συνεχίζουν οι ηγήτορες να κατακρεουργούν αυτούς που πρέπει να φροντίζουν για τα παιδιά και τους γέροντες και να πουλάνε παραμύθι για μεταρρυθμίσεις του κώλου.
Χέστε με ρε Τζαμτζήδες, Βλαχογιάννηδες, Σολδάτοι, Βογιατζήδες και Κυριαζίδηδες. Και σεις και η παράταξη. Και η κάθε παράταξη. Και λίγα σας γράφω, επειδή τελώ σε γραφανάπαυση.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη