9 Ιουλ 2014

Γ.Φέρτης: "Όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη μετάνιωσα που είπα ναι"

Γιατί μετάνιωσε ο γνωστός ηθοποιός που είπε ναι στο Κρατικό; 



Οι "Πέρσες" του Αισχύλου είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσί της Νικαίτης Κοντούρη. Σήμερα οι συντελεστές της παράστασης που κάνει πρεμιέρα την επόμενη Τετάρτη έδωσαν συνέντευξη τύπου και αποκάλυψαν πολλά και ενδιαφέροντα.  

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ είπε πως δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να κατεβεί φέτος το ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο με μια αριστοφανική κωμωδία ή κάποιο σατυρικό δράμα. Ο θεματικός άξονας "Αλαζονία της Εξουσίας" τον οδήγησε στην επιλογή των "Περσών" έπειτα από επικοινωνία του με τη σκηνοθέτιδα. Η σκηνοθέτης Νικαίτη Κοντούρη από την πλευρά της τόνισε την πλήρη ελευθερία που της έδωσε ο Γ .Βούρος τονίζοντας πως "είναι η πρώτη φορά που δεν βρίσκομαι σε ανταγωνιστική θέση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή".


Ο Γιάννης Φέρτης που θα ενσαρκώσει τον αναστημένο Δαρείο, στοιχείο εντελώς έξω από την κουλτούρα μας όπως το χαρακτήρισε η σκηνοθέτιδα, δήλωσε πως τελικά μετάνιωσε που είπε το ναι. Γιατί; "Φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη θυμήθηκα ότι είμαι πολύ μεγάλος και πρώτη φορά που έπαιξα σε αρχαία τραγωδία ήταν το 1973 με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στις "Βάκχες" είπε. "Ελπίζω να τα καταφέρω να είμαι καλός", κατέληξε.


Σε ρόλο έκπληξης ο Άκης Σακελλαρίου θα ενσαρκώσει την μητέρα του Ξέρξη, Άτοσσα. 

Η παράσταση θα ανεβεί την Τετάρτη 16 Ιουλίου στο θέατρο Δάσους για τέσσερις παραστάσεις μέχρι το Σάββατο 19 Ιουλίου. 

Μάθετε περισσότερα για την παράσταση στην σελίδα του ΚΘΒΕ εδώ.


Κατερίνα Νικολάου



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη