Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Πήρε το μάτι μου ότι κάποιος ασεβής δημοσιογράφος ονόματι Simon Nixon έγραψε στο επίσημο όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του Π.ΚΕ. [ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ] «Wall Street Journal» ότι το ΔΝΤ οφείλει μια συγγνώμη στην Ελλάδα για τα λάθη που έκανε και εξ αιτίας των οποίων η Ελλάδα ...
βυθίστηκε στην ανέχεια. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει ακόμα σε ποιόν μαθηματικό τύπο έκανε λάθος το ΔΝΤ, με αποτέλεσμα να ζητήσει από τους Έλληνες περισσότερες «θυσίες» από όσες μπορούσαν αυτοί να υποστούν. Βλέπετε, ούτε ο κ. Κώνστας ούτε ο κ. Πρετεντέρης με ενημέρωσαν υπευθύνως.
Το άρθρο του άγνωστου σ’ εμάς αμερικανού δημοσιογράφου δεν έκανε το γύρο των ΜΜΕ για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχε σχέση ούτε με τον Σήφη τον κροκόδειλο ούτε με τις έξαλλες διακοπές στη Μύκονο των εκατομμυριούχων ληστών που εκμεταλλεύθηκαν δεόντως τις θυσίες που ζήτησε και επέβαλε στους Έλληνες το ΔΝΤ. Αν ονομαζόταν π.χ. Πέτρος Κωστόπουλος θα του αφιέρωνε το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» οκτώ ολόκληρες σελίδες [και μάλιστα «σαλονάτες»] με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και λεπτομέρειες για την άνοδο και την πτώση του ανδρός, όπως δεν έχει κάνει για τόσους και τόσους Έλληνες που έχουν διαπρέψει σε πλείστους όσους τομείς.
Εγώ, βέβαια, θα περίμενα από τον οξύνου αμερικανό δημοσιογράφο να γράψει ότι εκείνη που οφείλει μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό είναι η ελληνική κυβέρνηση. Να γράψει: «Τί κάνετε σεις ρε εκεί κάτω που κυβερνάτε την Ελλάδα; Τόσο χάπατα είσθε;». Και τούτο, διότι το ΔΝΤ μπορεί να απαιτεί ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Το ζήτημα είναι, αν η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τί είναι αυτό που απαιτεί το ΔΝΤ. Όλοι αυτοί οι οικονομικοί εγκέφαλοι από πρωθυπουργούς μέχρι υπουργούς και ακριβοπληρωμένους ειδικούς συμβούλους δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν το λάθος του ΔΝΤ; Ό,τι τους σέρβιραν το κατάπιναν αμάσητο; Γιατί; Εντάξει, δεν είχα τέτοια απαίτηση από τον Ταμήλο ή τον Σηφουνάκη. Αλλά και όλοι οι άλλοι εμπειρογνώμονες των μεγάλων τραπεζών που ξοδεύουν εκατομμύρια για την εκπόνηση μελετών και κάθε λίγο και λιγάκι μας ενημερώνουν για την επικείμενη έξοδο από το τούνελ, δεν έτυχε έστω και μία φορά να εφαρμόσουν τον μαθηματικό τύπο του ΔΝΤ, να δουν τα αποτελέσματα και να βαρέσουν το καμπανάκι;
Στον αντίποδα του αμερικανού δημοσιογράφου ο διάσημος Μουμπούκος, κάτι σαν τον Σήφη της πολιτικής, αλλά στο χαμαιλέων,ο οποίος δήλωσε με μεγάλη σοβαρότητα ότι «Η ιδέα πως η τρόικα λέει και εμείς εκτελούμε, είναι ψευδής». Άρα, άδικο έχω που λέω ότι συγγνώμη πρέπει να ζητήσει από τον ελληνικό λαό η «ελληνική» κυβέρνηση και όχι το ΔΝΤ; Και μη μου πει κανείς πως όταν ο γιατρός δίνει ένα φάρμακο, ο ασθενής οφείλει να ακολουθήσει αβλεπί την ιατρική συνταγή, διότι ο ασθενής πάντοτε προβληματίζεται. Όταν π.χ. επισκέπτεται τον γιατρό για έρπητα ζωστήρος και ο γιατρός τού συστήνει υποκλυσμό, τότε αντιλαμβάνεται ο ασθενής ότι έχει πέσει σε κομπογιαννίτη. Παλαιότερη δήλωση του Μπουμπούκου, κατά την οποίαν «οι τροϊκανοί δεν είναι και τα καλλίτερα παιδιά» απλώς με μπερδεύει. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δήλωσή του ότι «το Μνημόνιο είναι το σπουδαιότερο μεταρρυθμιστικό κείμενο από το 1821». Το ότι η Αρχηγάρα του το έσκιζε στο Σύνταγμα προεκλογικώς δεν έχει καμμία απολύτως σημασία.
Ά ρε Simon Nixon! Δεν έκανες λίγη περισσότερη έρευνα; Αφού δεν ήξερες, δε ρώταγες;
Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος