15 Ιουλ 2014

Και η Μέρκελ πιέζει για το Σκοπιανό

Το άλυτο πρόβλημα με το όνομα και την ταυτότητα μεταξύ πΓΔΜ και Ελλάδος είναι ένα βάρος για μας, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σήμερα στο Ντουμπρόβνικ στους...
συμμετέχοντες της συνάντησης των ηγετών του «Brdo -Brioni process".

Πρόσθεσε ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να επιτευχθεί η ένταξη της "Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Tο πρακτορείο MIA αναφέρει, οτι η ΑΜ είναι αισιόδοξη πως μπορεί να βρεθεί μια λύση για αυτό το ζήτημα. - 'Νομίζω ότι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε κάτι για να το λύσουμε. Εγώ προσωπικά ασχολήθηκα με αυτό και να σκεφτεί όλους τους δυνατούς συνδυασμούς του ονόματος, αλλά μερικές φορές νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που μπορεί να εφευρεθεί η Μέρκελ είπε.Θυμίζουμε οτι παρόμοια δήλωση είχε κάνει και στις 12 Ιουνίου, προχωρώντας ενα βημα παραπάνω οτι η λύση δεν εξαρτάται μόνο απο τη "Μακεδονία" όπως δυστυχώς εξακολουθεί και την αποκαλεί.
Η Γερμανία, όπως αναφέρθηκε, είναι έτοιμη να εργαστεί εποικοδομητικά για την επίλυση του ζητήματος, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα λύσης δίχως συμβιβασμό. - Στη Γερμανία λέμε «ο συμβιβασμός είναι όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι εξίσου δυσαρεστημένοι." Σε μια συμβιβαστική λύση δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι όλα θα καταλήξουν με ένα ευτυχές τέλος για όλους. Αλλά όταν όλοι είναι εξίσου δυσαρεστημένοι, είναι ένας δίκαιος συμβιβασμός.
ο Πρόεδρος της FYROM Ivanov αναλύει τις θέσεις της χώρας του στην Α. Μέρκελ

Σχόλιο :Πόσο τυχαίο είναι οτι οι δηλώσεις Μερκελ ερχονται αμεσως μετα την επίσκεψη Νουλαντ στην πΓΔΜ; Η Γερμανια και οι ΗΠΑ , αφενως θελουν σταθερά Βαλκάνια αφετέρου θέλει η καθεμία να αυξήσει τη σφαίρα επιρροής της. Ισως για κάποιους να έχει νοημα τώρα η Ελλάδα να κανει ενα βημα πισω για το ονομα και να γίνει πιο απαιτητική και επιθετική, ωστε να μετακινηθει η ανισόρροπη μέση γραμμή η οποία έχει ερθει χωρίς οφέλη για την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή σε εναν "συμβιβασμό" με βάση τη δυσαρέσκεια η Ελλάδα θα είναι πιο ριγμένη απο εναν συμβιβασμού με βαση την ηθική και το δίκαιο. Δυστυχώς η πΓΔΜ πατά πάρα πολυ στην απόφαση κόλαφο για την Ελλάδα του ΔΔΧ, η οποία ειναι ενα ατου για την πΓΔΜ που θα βαρύνει υπέρ της στην όποια λύση.

Στα θετικά είναι οτι υπάρχει αναφορά στο θέμα της ταυτότητας οπου η ελληνικη πλευρα υποστηριζει οτι πρεπει να περιλαμβάνεται στην λύση erga omnes και πάσα χρήση. Το θέμα ειναι θα καταλήξει έτσι;

Πηγές



Πέτρος Πετράκης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη