Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

2 Ιουλ 2014

Αδικη μεταχείριση τουπροσωπικού από την Διοίκηση της Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ

Με αφορμή τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε.-Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Ο.Τ.Α., που πραγματοποιήθηκε στις 30/6/2014, οι εργαζόμενοι της..
Εταιρίας, έχοντας υποστεί από το 2009 συνεχόμενες μειώσεις, τόσο στον αριθμό τους, όσο και στο ύψος των αμοιβών τους (όποτε και όταν αυτές καταβάλλονται με υστέρηση πολλών μηνών), εντασσόμενοι - με αποφάσεις του Δ.Σ. της ΑΝΕΘ - σε αμφισβητούμενες ερμηνείες νόμων και άρθρων, με σκοπό τη βιωσιμότητα της εταιρίας, δηλώνουν δια μέσου του Σωματείου Προσωπικού Αναπτυξιακών Εταιριών Κεντρικής Μακεδονίας, τα παρακάτω:
Η Γενική Συνέλευση, στην οποία παρίσταντο τρία μέλη της Διοίκησης του Σωματείου μας, απαρτιζόμενη από οριακή πλειοψηφία, με κύριο θέμα την οικονομική κατάσταση της ΑΝΕΘ και τον αναπτυξιακό της ρόλο, κάθε άλλο παρά ασχολήθηκε με αυτό. Για άλλη μια φορά η διοίκηση της ΑΝΕΘ προσπέρασε τα «βαρίδια» οφειλών που κουβαλάει και τη θέτουν σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και εστίασε αποκλειστικά στα εξής:
• Στις «υψηλές» αμοιβές του προσωπικού. Τονίζουμε ότι, οι αμοιβές αυτές προέκυψαν κατόπιν αποφάσεων του ίδιου του Δ.Σ., είναι σύμφωνες με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων (Ν.4093/2012), επιπλέον είναι εξολοκλήρου επιλέξιμες και χρηματοδοτούμενες από τα τρέχοντα κοινοτικά προγράμματα που διαχειρίζεται η εταιρία και δεν προσδίδουν καμία επιβάρυνση στον προϋπολογισμό της ΑΝΕΘ.
• Στο «υπεράριθμο» προσωπικό σε σχέση με τα αντικείμενα και τις συμβάσεις που διαχειρίζεται η εταιρία. Τονίζουμε ότι, κατά καιρούς η ίδια η Διοίκηση επιθυμεί να στελεχώσει περαιτέρω τα τμήματά της. Επιπλέον, λειτουργούμε με τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων που απαιτούν τα προγράμματα και οι συμβάσεις, και παρότι έχουν αυξηθεί τα αντικείμενα της εταιρίας, έχει μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων που τα υποστηρίζουν.
• Σε λύσεις περικοπής λειτουργικών δαπανών, που το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν είναι η στέρηση υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στο χώρο εργασίας. Τονίζουμε ότι, όλες οι ανωτέρω δαπάνες επιφέρουν μηδαμινή επιβάρυνση στην ΑΝΕΘ, σε σχέση με τις τεράστιες οφειλές της και επιπλέον είναι χρηματοδοτούμενες από όλα τα προγράμματα, ως λειτουργικά έξοδα.
Όλα τα ανωτέρω μέτρα που ήδη έχουν παρθεί, δεν απέφεραν καμία βελτίωση στη βιωσιμότητα της εταιρίας έως τώρα, σύμφωνα με τις κατά καιρούς προβλέψεις της Διεύθυνσης και της Διοίκησης.
Το προσωπικό της ΑΝΕΘ έχει αποδείξει ότι, παρόλη τη μη καταβολή μισθών/αμοιβών του, εργάζεται με συνέπεια, παραγωγικά και αποτελεσματικά, πράγμα που διαφαίνεται από τα αποτελέσματα όλων ανεξαιρέτως των ελέγχων, τους οποίους υφίσταται από κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, όπως: τις Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης LEADER, Ε.Π. Αλιείας, ΠΑΑ Άξονας 3 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, τον ΕΣΠΕΛ, τον Οργανισμό Επιθεώρησης και Πιστοποίησης προτύπων ISO και λοιπούς φορείς. Επίσης, οι τελικοί δικαιούχοι επενδύσεων και οι συνεργάτες της εταιρίας, εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους προς τις υπηρεσίες του προσωπικού.
Οι εργαζόμενοι της ΑΝΕΘ ζητούν για πολλοστή φορά, από τη Διοίκηση, να μην εξαντλεί τα διοικητικά της καθήκοντα μόνο στο θέμα του προσωπικού αλλά να μεριμνήσει για θέματα ανάπτυξης και προόδου όπως η αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρίας και να πάψει «να εστιάζει στο δέντρο και να κοιτάξει επιτέλους το δάσος».


Εκ της Διοικήσεως του Σωματείου Προσωπικού Αναπτυξιακών Εταιριών Κεντρικής Μακεδονίας.
Σωματείο Αναπτυξιακών Π.Κ.Μ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΟΤΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Πλούτωνος 27, 546 55 Θεσσαλονίκη
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη