23 Αυγ 2014

Έτσι η Χίλαρι Κλίντον βοήθησε τους τρομοκράτες της ΧΑΜΑΣ!

The Algemeiner 19.8.2014 (από το Cohen.gr)Των Moshe Phillips και Benyamin Korn* 
Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί για τις τρομοκρατικές
σήραγγες που κατασκεύασε η Χαμάς στη Γάζα. Όμως δεν έχει ειπωθεί σχεδόν τίποτα γι΄ αυτόν που παρέδωσε, από την πρώτη κιόλας στιγμή, το τσιμέντο στα χέρια της Χαμάς, και κατέστησε με αυτόν τον τρόπο εφικτή την κατασκευή των σηράγγων. 
Μέχρι τώρα. 
Σε μια αποκάλυψη-βόμβα ο Ντένις Ρος, ο αξιωματούχους για την πολιτική στη ΜΑ, σύμβουλος της Υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον από το 2009 μέχρι 2011, παραδέχτηκε πως ήταν εκείνος που άσκησε πιέσεις στο Ισραήλ να χαλαρώσει τον στρατιωτικό αποκλεισμό της Γάζας. 
“Διαφώνησα με ισραηλινούς ηγέτες και αξιωματούχους υπεύθυνους για την ασφάλεια, λέγοντάς τους πως πρέπει να επιτρέψουν την εισαγωγή στη Γάζα περισσότερων υλικών, συμπεριλαμβανομένου και του τσιμέντου, ώστε να μπορεί να δημιουργηθούν βασικές υποδομές, σπίτια και σχολεία”, αποκάλυψε ο Ρος στις 10 Αυγούστου στην εφημερίδα Washington Post. “Υπέθεταν ότι η Χαμάς θα έκανε κακή χρήση των υλικών και είχαν δίκιο”. 
Όχι ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Χίλαρι ενεργούσε ανεξάρτητα από το Λευκό Οίκο στο θέμα του τσιμέντου. Για παράδειγμα, ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε to 2010 στον Τσάρλι Ρόουζ για το τηλεοπτικό σταθμό Μπλούμπεργκ: “Ασκήσαμε όσο το δυνατόν περισσότερες πιέσεις όσο και καλοπιάσματα στο Ισραήλ ώστε να μπορέσουμε να επιτρέψουν να δώσουν [στη Γάζα] οικοδομικά υλικά” καθώς και άλλα απαγορευμένα υλικά. 
Αλλά τώρα, που η κα Κλίντον προσπαθεί να πάρει αποστάσεις από την προεδρική πανωλεθρία της εξωτερικής πολιτικής, η δήλωση Ρος δείχνει πως ήταν εκείνη που έστειλε τον προσωπικό της απεσταλμένο για να προωθήσει μια πολιτική που έδωσε στη Χαμάς τη δυνατότητα να κατασκευάσει τρομοκρατικές σήραγγες. 
Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι εδώ και καιρό ανησυχούσαν δικαιολογημένα για τους κινδύνους της διπλής χρήσης υλικών όπως το τσιμέντο. Από τη μία το τσιμέντο, στα χέρια μιας αξιόπιστης, ειρηνόφιλης κυβέρνησης, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αθώους σκοπούς όπως η κατασκευή κατοικιών. Όμως στα χέρια αναξιόπιστων στοιχείων, όπως το τρομοκρατικό καθεστώς της Χαμάς που κυβερνά τη Γάζα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς. Όπως οι τρομοκρατικές σήραγγες. 
Ο πρόεδρος Ομπάμα παρατήρησε στην πολυσυζητημένη πρόσφατη συνέντευξή του στον Τόμας Φρίντμαν των The New York Times: Επειδή το Ισραήλ είναι τόσο ισχυρό στρατιωτικά, δεν ανησυχώ για την επιβίωση του Ισραήλ”. Η υπουργός Κλίντον συμμεριζόταν αυτή την περιφρονητική στάση όταν έστελνε τον Ρος με αποστολή να παραδώσει το τσιμέντο στα χέρια της Χαμάς. 
Φαίνεται ότι Ομπάμα και Κλίντον ξέχασαν ότι το Ισραήλ είναι το μοναδικό κράτος του κόσμου που απειλείται με εξαφάνιση από ένα διπλανό καθεστώς που βιάζεται να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα. Το Ισραήλ είναι το μοναδικό κράτος του κόσμου, που σε διάστημα 65 ετών, έχει εξαναγκαστεί να διεξάγει τέσσερις μείζονες αμυντικούς πολέμους και πέντε ελάσσονες προκειμένου να επιβιώσει. Το Ισραήλ είναι το μοναδική κράτος του κόσμου  όπου οι γείτονές του κατασκεύασαν δεκάδες σήραγγες μέσα στα εδάφη του για να πραγματοποιήσουν σφαγές αμάχων. 
Σήμερα, τουλάχιστον μετά από τριάντα δύο τρομοκρατικές σήραγγες, ξέρουμε ότι οι Κλίντον, Ομπάμα και Ρος έκαναν λάθος, ενώ το Ισραήλ είχε δίκιο. 
Η Χαμάς ξόδεψε από ένα μέχρι δέκα εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια για να κατασκευάσει κάθε μία από αυτές τις σήραγγες. Χρησιμοποιώντας 350 φορτία τσιμέντου καθώς και άλλα υλικά για σήραγγες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, που χρησιμοποίησε δηλώσεις ισραηλινών αξιωματούχων. 
Και είναι πιθανόν “να υπάρχουν και άλλες, επιπλέον σήραγγες” που δεν έχει ακόμη εντοπίσει το Ισραήλ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας. 
Αντί να χρησιμοποιηθούν για θανάσιμους σκοπούς, από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για κάθε μία σήραγγα θα μπορούσαν να κατασκευαστούν 86 σπίτια ή 19 κλινικές ή εφτά τζαμιά ή έξι σχολεία. Όμως η Χαμάς έχει άλλες προτεραιότητες. 
Και η υπουργός Κλίντον σκοπίμως εθελοτυφλούσε. Όπως ακριβώς εθελοτυφλούσε σε κάθε επιθετική και αντι-ειρηνική συμπεριφορά των Παλαιστινίων, όπως την παροχή ασύλου από την Παλαιστινιακή Αρχή σε γνωστούς τρομοκράτες, την πληρωμή κρατούμενων τρομοκρατών, την αντι-ισραηλινή και αντιαμερικανική προπαγάνδα από την οποία βρίθουν τα ελεγχόμενα από την ΠΑ ΜΜΕ και το αντισημιτικό μίσος των σχολικών εγχειριδίων στα σχολεία της ΠΑ. 
Ποιες είναι οι πραγματικές συνέπειες της άγνοιας τέτοιων ενεργειών; μια ολόκληρη γενιά νεαρών Παλαιστινίων έχει μεγαλώσει μισώντας τους Εβραίους και δοξάζοντας τρομοκράτες σαν ήρωες και μάρτυρες. 
Ποιες είναι η πραγματικές συνέπειες της παροχής τσιμέντου στα χέρια της Χαμάς από την κα Κλίντον; Οι σήραγγες μέσα στο ισραηλινό έδαφος που χρησιμοποιήθηκαν για την απαγωγή του Γκιλάντ Σαλίτ και για πάμπολλες άλλες επιθέσεις κατά τις οποίες δολοφονήθηκαν Ισραηλινοί. Είχαν σχεδιάσει να πραγματοποιήσουν μαζική, συντονισμένη επίθεση εναντίον ισραηλινών πόλεων και κιμπούτς  φέτος τη Ρος Ασανά (σ.μ.: την Εβραϊκή Πρωτοχρονιά). 
Φανταστείτε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο κάποια χειρουργός αποφασίζει πως θα ήθελα να εφαρμόσει μια αμφιλεγόμενη και επικίνδυνη τεχνική. Την είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι η τεχνική αυτή είναι υπερβολικά επικίνδυνη, όμως εκείνη αγνόησε τις προειδοποιήσεις και προχώρησε στην εγχείρηση σκοτώνοντας σχεδόν τον ασθενή. Σίγουρα αυτό θα συνιστούσε ιατρική αμέλεια. Ο χειρουργός προφανώς θα έχανε για πάντα την άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος. 
Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον διέπραξε διπλωματική αμέλεια. Η δική της κορυφαία βοήθεια, αποκαλύφτηκε ότι ήταν αυτή που έβαλε το τσιμέντο στα χέρια της Χαμάς, ακόμη και έπειτα από επανειλημμένες προειδοποιήσεις του Ισραήλ πως αυτό που έκανε ήταν υπερβολικά επικίνδυνο. Και το Ισραήλ εξακολουθεί να υφίσταται τις συνέπειες. Κι ένα ακόμη μάθημα από τον πόλεμο της Γάζας: ακόμη κι αν καταδικάσουμε την εκτροπή της χρήσης του τσιμέντου, από την κατασκευή οικιών στην κατασκευή τρομοκρατικών σηράγγων, ας μην ξεχνούμε ότι ήταν η Χίλαρι Κλίντον αυτή, που με την πολιτική της, κατέστη εφικτή η κατασκευή των σηράγγων. 
*Οι Μοσέ Φίλιπς και Μπινγιαμίν Κορν είναι μέλη της επιτροπής των Θρησκευόμενων Σιωνιστών της Αμερικής.




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη