24 Αυγ 2014

Δεκάδες τραυματίες

Τουλάχιστον 87 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης 6,1 βαθμών που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (μεσημέρι ώρα Ελλάδος) την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.


Το πλήγμα του Εγκέλαδου προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να βγουν από τα σπίτια τους αλαφιασμένοι εν μέσω σκότους. Χάρτης που έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα τοπικός πάροχος ρεύματος έδειχνε πως τουλάχιστον 1.500 πελάτες είχαν μείνει χωρίς παροχή ρεύματος.
Παράλληλα, καταγράφηκαν αρκετές πυρκαγιές, εκ των οποίων τουλάχιστον τέσσερις θεωρήθηκαν σοβαρές, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε λυόμενες κατοικίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Το έργο της κατάσβεσης ήταν δύσκολο λόγω βλαβών σε αγωγούς του νερού. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν η πόλη της Νάπα, όπου οι Αρχές έκαναν γνωστό πως έχουν καταγραφεί διαρροές στο δίκτυο του φυσικού αερίου, στο δίκτυο υδροδότησης, ενώ έχουν καταγραφεί και ζημιές σε ιστορικά κτίρια και σε ιδιοκτησίες.
Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο από το 1989.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη