11 Αυγ 2014

Τα ΦΡΟΥΤΑ στις ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ή στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ;;

του Βλάση Γωγούση

Άκουσα ότι αν ΔΕΝ πουληθούν τα προϊόντα των φρουτοπαραγωγών κατά Ρωσία μεριά, το κύκλωμα ( φρουτοπαραγωγοί, γεωργικοί συνεταιρισμοί και μεσάζοντες ) ΔΕΝ συμφωνεί να δοθούν....
 ΔΩΡΕΑΝ τα φρούτα στα Νοσοκομεία, τα Γηροκομεία, τα Ορφανοτροφεία , στα Σχολεία και στον Στρατό., διότι …….θα πέσει η τιμή τους.
Γι`αυτό προτείνουν να ......παραχωθούν στις χωματερές και να τους αποζημιώσει το....κράτος !
Εξ άλλου η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη επανέλαβε το πρωί πως :
« ό,τι και να συμβεί οι παραγωγοί που πλήττονται από το Ρωσικό εμπάργκο, θα αποζημιωθούν, είτε με ΕΘΝΙΚΑ ειτε με ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ»,
Και εάν μεν αποζημιωθούν με Κοινοτικά – λέω τώρα εγώ- έχει καλώς , αν όμως πρόκειται να αποζημιωθούν με εθνικά χρήματα διερωτώμαι :
Γιατί να τους αποζημιώσει το κράτος , δηλαδή εγώ κι` σεις , που μας πετσόκοψαν συντάξεις και μισθούς, γιατί να τους αποζημιώσουνε οι έμποροι κι` οι βιοτέχνες που φαλιρίσαν και έκλεισαν τα μαγαζιά τους καθώς και όλοι όσοι ενώ μείναν άνεργοι τους καζικώνουν κι`από πάνω με χίλια δυό χαράτσια ;
Εξ άλλου όταν το παραπάνω κύκλωμα θησαύριζε στέλνοντας στη Δυτική Ευρώπη και Ρωσία χιλιάδες νταλίκες με προϊόντα εκλεκτής ποιότητας και μεγέθους και έριχνε στην εσωτερική κατανάλωση –ελέω μεσαζόντων - τα απολειφάδια στην …τριπλή τιμή, γιατί δεν σκέφθηκαν να μοιραστούν λίγα από τα κέρδη τους….μαζί μας ;.

Μπορεί να υπερβάλω, μπορεί να γίνομαι κακός , όμως σ` αυτόν το έρημο τον τόπο θα πρέπει κάπου - κάπου να λέγεται γυμνή και η αλήθεια, όσο πικρή κι`αν είναι.

Και τώρα ακούστε τις δικές μου σκέψεις :
Προτείνω :

Να ΜΗΝ καταστραφούν , να μην παραχωθούνε στις χωματερές τα Θεία δώρα, τα υπέροχα φρούτα που παράγει η ευλογημένη γή μας αλλά ν` αγορασθούν από το κράτος στη ΜΙΣΗ τιμή και να διανεμηθούν δωρεάν στα παραπάνω ιδρύματα και στον Στρατό.

Έτσι θα μοιραστεί η ζημιά σε όλους :
( στο κράτος, δηλαδή σε μας) ) και στους παραγωγομεσάζοντες, που θα κερδίσουνε λιγότερα..

Γιατί αν δεν το καταλάβατε , καλοί μου αναγνώστες , της ( πρώην) μεσαίας τάξης, κανένας ΔΕΝ καταληστεύθηκε όσο εσείς και γω. κι`αυτό διότι η πολυπληθής αλλά ποικιλλόμορφη και πολυδιασπασμένη τάξη των μικρομεσαίων και των διανοουμένων ΔΕΝ μπορεί να συσπειρωθεί, να οργανωθεί και να αντιδράσει. .

Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη