21 Αυγ 2014

Νέα (η χιλιοστή;) απεργία στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Με μια ακόμη τυπική, για την τιμή των όπλων, ανακοίνωση, η ΕΣΗΕΜ-Θ προκηρύσσει στάση εργασίας, η οποία δεν αγχώνει καθόλου την εργοδοσία που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ εργοδοτικής χυδαιόητας, αλλά κανείς "αρμόδιος" δεν επεμβαίνει και κανείς συνδικαλιστής της ΕΣΗΕΜ-Θ δεν...
τολμά να δώσει απάντηση, στο γιατί υπάρχει αυτή η περίεργη ανοχή των αρχών στα εργοδοτικά όργια της ΜΕΕ. Προφανώς, οι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι είναι με την πλευρά του εργοδότη και απλά προκηρύσσουν αναποτελεσματικές απεργίες και στάσεις, αντί να κοινοποιήσουν το τι ακριβώς γίνεται στην επιχείρηση, που έχει καταστεί ο χειρότερος εργοδότης στον κόσμο!
Η ουσία είναι ότι η ΕΣΗΕΜ-Θ δεν αισχύνεται να προκηρύσσει προσχηματικές απεργίες, προστατεύοντας και ενθαρρύοντας ουσιαστικά τον εργοδότη, να συνεχίσει να φέρεται στους υπαλλήλους του, λίγο χειρότερα από ότι οι Ρωμαίοι στους Εβραίους σκλάβους στις γαλέρες.
Αλλά, αφού οι συνάδελφοί τους δημοσιογράφοι δε τραβάνε το αυτί της ηγεσίας τους, εμάς τους απέξω δεν μας πέφτει λόγος.


Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, αντιδρώντας στην καθυστέρηση της ΜΕΕ ΑΕ να καταβάλει μισθοδοσία και δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, προκηρύσσει:


· Τετράωρη στάση εργασίας στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» από τις 20:00 έως τις 24:00 της Παρασκευής 22 Αυγούστου 2014.
· Τετράωρη στάση εργασίας στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» από τις 16:00 έως τις 20:00 της Παρασκευής 22 Αυγούστου 2014.

H ΕΣΗΕΜ-Θ, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων, νυν και πρώην εργαζόμενων στη ΜΕΕ ΑΕ, καλεί την εργοδοσία:
· Να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει τόσο στους εργαζόμενους όσο και σε συναδέλφους που απολύθηκαν ή αποχώρησαν εθελουσίως.
· Να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη