6 Αυγ 2014

Βασικός α-μέτοχος

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Η είδηση, τρόπος του λέγειν, είναι ότι στο νομοσχέδιο που θα ψηφίσουν ο Ταμήλος για τα οικονομικά, δήθεν, των, δήθεν, πολιτικών, δήθεν, κομμάτων, περιλαμβάνεται και διάταξη που ...
απαγορεύει τη μετάδοση από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς μηνυμάτων [βλ. καταγγελιών] που δεν αφορούν στην προεκλογική δραστηριότητα των κωμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Δεν προβλέπεται η ίδια απαγόρευση για τον έντυπο Τύπο, πράγμα που καταδεικνύει πόση δύναμη έχουν τα ραδιόφωνα και τα κανάλια. Με άλλη διάταξη σε άλλο νομοσχέδιο που ψήφισε χθες ο Ταμήλος [ΣΗΜ: εσύ ρε Πάνο γιατί ψήφισες ΠΑΡΩΝ; Ποιός είσαι, ο Φωτίγκος;] καταργείται σχεδόν το σύνολο της ισχύουσας νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, συγχωνεύσεων, απολύσεων εργαζομένων κ.λπ., προκειμένου να επιτραπεί στους ισχυρούς των ΜΜΕ να συγχωνευθούν χωρίς περιορισμούς και χωρίς κόστος επ’ αγαθώ της πατρίδος*. Κάτι σαν τις εξαγορές ή συγχωνεύσεις τραπεζών να ‘ούμ΄.
Η απαγόρευση της αναμετάδοσης μηνυμάτων άσχετων με την προεκλογική δράση των κωμάτων δεν είναι κάτι καινούργιο. Ας θυμηθούμε τί είχε θεσπίσει ο πάλαι ποτέ κραταιός υπουργός κ. Σίμος Κεδίκογλου ενόψει των εκλογών της 18ης και 25ης Μαΐου 2014.
Απόφαση 8059/30.04.2014 [«Όροι, προϋποθέσεις και χρόνος προβολής κατά την προεκλογική περίοδο των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη Βουλή των Ελλήνων»] δημοσιευθείσα στο ΦΕΚ/Β/1075/30.04.2014:
« ………..Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν επιτρέπεται η μετάδοση μηνυμάτων φορέων εκτός των πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων, το περιεχόμενο των οποίων μπορεί να χαρακτηρισθεί, άμεσα ή έμμεσα, ως πολιτικό……»
Και τούτο γιατί; Επειδή οι φαρμακοποιοί είχαν ετοιμάσει ένα σποτάκι, με το οποίο καταχέριζαν τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ανεδείκνυαν τα ψέμματα με τα οποία μας έχουν κατά καιρούς φλομώσει οι συγκυβερνήτες. Ο φοβερός και τρομερός Σίμος το είχε πληροφορηθεί και ετοίμασε την απόφασή του. [Το σποτ εν περιλήψει: μία ηλικιωμένη κυρία ρωτάει τον φαρμακοποιό γιατί θα πληρώσει € 30 συμμετοχή, ενώ πέρυσι πλήρωνε € 8, για να της απαντήσει ο φαρμακοποιός ότι η κυβέρνηση επέβαλε αυτό το χαράτσι – ακολούθως ο φαρμακοποιός της συνιστά να τηλεφωνήσει στο ΠΕΔΥ για να κλείσει ραντεβού με γιατρό μετά από μήνες και η ηλικιωμένη του απαντά ότι το τηλεφώνημα είναι ακριβό, για να ξαναπεί ο φαρμακοποιός ότι αυτό επέβαλε η κυβέρνηση κ.ο.κ. και να της επισημάνει εν τέλει ότι τώρα ξέρει ποιός επέβαλε όλα αυτά, οπότε ξέρει και ποιόν να μην ψηφίσει].
Ήλθε, λοιπόν, η ώρα να γίνει η απόφαση αυτή νόμος διαρκούς ισχύος για την «ενίσχυση της Δημοκρατίας». Θέλουν π.χ. οι μικροομολογιούχοι να ξεβρακώσουν τους συγκυβερνήτες στις επόμενες εκλογές; Δεν θα μπορούν, διότι το μήνυμά τους θα είναι πολιτικό. Εν ολίγοις: οι καναλάρχες και οι ραδιοφωνατζήδες απαλλάσσονται από τους ενοχλητικούς πολίτες που θα έχουν το θράσος να επιμένουν να στέλνουν μηνύματα με πολιτικό περιεχόμενο. Πολιτικό περιεχόμενο μπορούν να δίνουν στη δράση τους μόνον τα πολιτικά κώματα. Τί είναι, δηλαδή, οι πολίτες μπροστά σε έναν Ταμήλο και στο κώμα του για να στέλνουν πολιτικά μηνύματα από ραδιοφώνου ή τηλεοράσεως; Δεν τους φθάνει το μήνυμα που στέλνουν με το παραβάν; Αυτός, δεν είναι άλλωστε, ο λόγος που αποκαλούνται «ψηφοφόροι»; Θέλουν να το παίζουν και «πολίτες»; Και όλα αυτά για ένα πολύ απλό, αλλά θεόπνευστο, λόγο που φιγουράρει στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου:
«Η απαγόρευση αυτή επιδιώκει να προφυλάξει το εκλογικό σώμα από κακόβουλες προθέσεις δια αποκάλυψης πληροφοριών που νοθεύουν τον προεκλογικό ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων κομμάτων-συνασπισμών κομμάτων και προσώπων και δύνανται να επηρεάσουν την πρόθεση ψήφου με αθέμιτο τρόπο».
Εγώ τί άλλο να γράψω; Α, να γράψω ότι ο βασικός μέτοχος μεσουρανεί παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του Καραμανλή*, τον οποίο πολέμησαν με λύσσα όλα τα λαμόγια εντός και εκτός Ελλάδος στους κόλπους της ΕΕ, ακόμη και δικοί του.
Έτσι, η περίφημη διαπλοκή μετατρέπει με αργά, αλλά σταθερά, βήματα τον λαό σε βασικό α-μέτοχο της πολιτικής ζωής.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος

* Παναγιώτης Κουρουμπλής απευθυνόμενος την 05.08.2014 εντός της Βουλής στους «συναδέλφους» του της Νέας Δημοκρατίας: «Ο Κώστας Καραμανλής και ο Προκόπης Παυλόπουλος είχαν συγκρουστεί με τους νταβατζήδες. Εσείς σήμερα, όχι μόνον έχετε υποταχθεί, αλλά λειτουργείτε ως θεραπαινίδες τους». Παλλακίδες ρε Κουρουμπλή, παλλακίδες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη