22 Αυγ 2014

Ε, όχι και δεν μας ενδιαφέρει κυρία Περιστέρη !!!!

H κυρία Περιστέρη, η αρχαιολόγος που βρίσκεται πίσω από την ανασκαφή μίλησε , σε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια στιγμή στο βίντεο (00:31) που μπορειτε να βρείτε παρακάτω αναφέρεται απο μία παριστάμενη (μάλλον μέλος του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ):

"-Η σπουδαιοτητα ειναι προφανής ασχέτως ποιός ή ποιά θα βρεθεί....
Η κυρία Περιστέρη απαντά
- :Δε μας ενδιαφέρει αυτο...."


πηγη: Πρώτο Θεμα

Κυρία Περιστέρη με όλο το σεβασμό στο έργο σας, ΣΑΦΩΣ και ΜΑΣ ενδιαφέρει σε ποιόν ανήκει το ταφικό μνημείο. Για εμάς τους Έλληνες η ελληνικότητα της Μακεδονίας και του πολιτισμού της είναι αδιαμφισβήτητη. Όμως μία ανακάλυψη και σύνδεση του μνημείου με ενα πολύ σπουδαίο πρόσωπο, θα ενισχύσει επικοινωνιακά την θέση μας και στο εξωτερικό, πράγμα που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη για τα εθνικό θέμα του ονοματολογικου του Βόρειου Γειτονα μας, αλλα και για την τόνωση του πεσμένου φρονήματος μας.

Ελπίζω να μην ακούσουμε απο τα πολιτικά κόμματα και τους αρμοδίους, την «σοφιστία» οτι η αρχαιολογία δε συνδέεται με την πολιτική. Σαφώς συνδέεται, διότι η αρχαιολογία μας συνδέει με την ιστορία μας , τις ρίζες μας, τον πολιτισμό και την ταυτότητα μας, μέρος της οποίας αμφισβητείται απο τους Σκοπιανούς και άλλους προθύμους. Το θέμα την ονομασίας είναι πρωτίστως θέμα ταυτότητος και γεωπολιτικό για τα οποία οι Σκοπιανοί παραχαράκτες της ιστορίας των 50 ετών δε θέλουν να συνομιλήσουν, πόσο μάλλον εμείς δεν σκοπεύουμε να παραχωρήσουμε έχοντας το δίκαιο και την Μακεδονική ιστορία 2500 ετών να μας βαραίνει.
Η λυση λοιπόν πρεπει να ειναι επιθετικός προσδιορισμος συνθετης ονομασιας σε μία λέξη, erga omnes και για πάσα χρήση.

Το μνημειο ανεξαρτητα με το ποιος έχει ταφεί φαινεται να ειναι εξαιρετικης σημασίας. Θερμά συγχαρητηρια λοιπόν για το μεχρι τώρα ανασκαφικό σας έργο κα Περιστέρη και λοιποί συνεργατες της.

Πέτρος Πετράκης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη