13 Αυγ 2014

Ο ραπιστής κι ο ρέιπιστ

Θα μπορούσε να είναι ένα ξεκαρδιστικό ανέκδοτο - Λέει ο βουλευτής της συγκυβέρνησης για τον ΕΝΦΙΑ «Αντί να πάρουμε ένα μπράβο πήραμε σιχτίρια και μούτζες» - Το τραγικό είναι ότι ειπώθηκε στα σοβαρά – Ή κάπως έτσι – Από τον γνωστό για την βαρύτητα λόγων και έργου Μάκη Γιακουμάτου – Ξέρετε, έναν ακόμη βουλευτή που τα φέρνει πολύ δύσκολα με τα εισοδήματα της πενιχρής αποζημίωσής του – Εσείς κύριε, στο βάθος, δεν θέλετε να πείτε μπράβο του Μάκη;

                                                                                                         Γράφει ο Θάνος Τάκης

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, μέχρι περίπου τις 20 του μήνα, όλα στην Ελλάδα μοιάζουν να κυλούν πιο αργά. Κίνηση slow-motion. Και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μοιάζει πιο χαλαρή. Υπό την επήρεια αυτού του φαινομένου, σκάμε ένα χαμόγελο (και όχι σιχτίρια και μούτζες, που αντικειμενικά μοιάζουν καταλληλότερα) στον γνωστό βουλευτή που οι φίλοι του τον φωνάζουν Μάκη, ο οποίος διαθέτοντας ταλέντο ικανότατου ανιματέρ, δήλωσε σε πρωινή εκπομπή: «Αν ήξερα ποιος έκανε το λάθος στον ΕΝΦΙΑ θα τον χαστούκιζα». Και συνέχισε διευκρινίζοντας: «Αυτό δεν είναι θέμα κυβέρνησης, είναι θέμα αυτού που έκανε την πληροφορική». Παρένθεση: Υποθέτω ότι αν τα έλεγε αυτά σε εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης, ο σκηνοθέτης σε αυτό το σημείο, θα πρόσθετε τρανταχτό γέλιο κοινού, σε ηχητική κονσέρβα. Εδώ, δεν χρειάζεται. Το γέλιο κυλά φυσικό, άφθονο κι αυθόρμητο. Κλείνει η παρένθεση.

Βολικό το στρίβειν. Λέει ο ανιματέρ: Δεν είναι ότι τα κάναμε μπουρδέλο, ένα λάθος κάναμε. Και μάλιστα, δεν το κάναμε εμείς οι βουλευτές, η Κυβέρνηση, κάποιος άλλος το έκανε! Καρδιά ποντικού, ο Μάκης. Δεν το έκανα εγώ κυρία, ο Νικολάκης το έκανε, τον είδα να πειράζει το κομπιούτερ!

Και πράγματι, ο Νικολάκης το έκανε. Ο Νικολάκης Καραβίτης. Δεν πιστεύω να ξεχάσατε εκείνο το χρυσό αγόρι, σύμβουλο του Στουρνάρα! Διότι έλεγε τον Νοέμβριο του 2013 ο Νικολάκης, ο συντάκτης του επίμαχου νομοσχεδίου:

«Ο φόρος είναι νεωτεριστικός. Κινείται σε μία διαφορετική λογική από τους φόρους που είχαμε μέχρι τώρα. Είναι ένας φόρος που επιβαρύνει το ακίνητο και όχι την συνολική περιουσία του ατόμου». Επιπλέον, δήλωνε ότι έχει εξεταστεί πολύ προσεκτικά ο τρόπος με τον οποίο κατανέμεται ο φόρος, ο οποίος επιβάλλεται μάλιστα, «εφ όρου ζωής του ακινήτου». Ενδιαφέρουσα αυτή η διευκρίνιση. Δεν γνώριζα ότι το βοσκοτόπι έχει ορισμένη ζωή. Υπό αυτή τη ιδιότυπη νέα, τεχνοκρατική οπτική, ας του ευχηθούμε μακροημέρευση, ποιοτική διατροφή και να πίνει πολλά νερά. Όχι του Καραβίτη – του βοσκότοπου.

Απολαυστική και η επεξήγηση, έτσι; Άλλο πράγμα η περιουσία του «ατόμου» και διαφορετικό ο φόρος επί του ακινήτου. Σαν να λέμε, δεν πληρώνεις εσύ, αλλά η τσέπη σου. Ε φυσικά, δεν είναι το ίδιο κυρ-Νίκο...

Κι άλλα είπε ο εμπνευστής του νομοθετικού θαύματος, την 1η Νοεμβρίου του 2013:

«Το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας και έχει δουλέψει πολύς κόσμος και πολύ σκληρά».

Βέβαια. Είναι σε γνώση όλων μας, πόσο σκληρά δούλεψε πολύ κόσμος, κυρ-Νίκο, γι’αυτόν τον θεσπέσιο νόμο. Να μας τους πείτε όλους, έναν-έναν, αυτούς που δούλεψαν με τόσο αυταπάρνηση, ήδη για δύο ολόκληρα χρόνια, μέχρι το 2013 και άλλο ένα μετά να μας φέρουν αυτό το θαύμα της δίκαιης κατανομής βαρών. Εμείς να σας θερμοευχαριστήσουμε υποχρεωμένοι και ο (για τους φίλους) Μάκης να δημιουργήσει καλλιτεχνήματα με πινέλο την παλάμη του και καμβά τις παρειές σας. Το γιατί το ξέρετε. Επειδή φταίτε εσείς, αλλά ποτέ εκείνος, ένας σωτήρας του Έθνους. Εμάς μας ξεγελάτε εύκολα με τις τρομακτικές γνώσεις και τις γαλιφιές σας, εκείνον ποτέ!

Όσο για τις «ενστάσεις» Σαμαρά, που τράβηξαν πίσω την εφαρμογή του νόμου, το 2013. Όλα τα τσέκαρε ο κυρ-Νίκος! Έκανε και διαβούλευση και θα έκανε κι άλλη. Ώστε να μην υπάρξει κανένα λάθος και να μην αδικηθεί κανείς. Άντε απολαύστε αυτόν που θα χαστουκίσει ο Μάκης, να τα λέει μόνος του, χωρίς ξύλο:





Τελική τοποθέτησή μας:

Ιστορικά θα δικαιωθείς. Για ένα χαστούκι δεν έχει γραφτεί στην Ιστορία η Μπέτυ Αμπατιέλου; Το χαστούκι που έριξε στην Φρειδερίκη, το 1963, στο Λονδίνο; Η ίδια το αρνήθηκε και οι εφημερίδες κάνουν λόγο για «περίπτυξη», δηλαδή αγκαλιά! Ελάτε τώρα! Ποιος ήθελε να αγκαλιάσει την Φρειδερίκη; Και όπως γράφει στα απομνημονεύματά του ο σύζυγος Αντώνης Αμπατιέλος,  ο πρόεδρος της ΕΔΑ Ιωάννης Πασαλίδης ρώτησε αργότερα την Μπέτυ Αμπατιέλου αν πράγματι χαστούκισε τη Φρειδερίκη, κι όταν εκείνη επανέλαβε πως όχι, ο Πασαλίδης τη συμβούλεψε: «Μη λες ότι δεν τη χτύπησες. Ο λαός θέλει να λες ότι τη χτύπησες».



Υ.Γ. Θα στο ξαναπώ, ψηφοφόρε. Πρόσεχε ποιον ψηφίζεις.
Υ.Γ. Ρέιπιστ, για τους γαλλόφωνους, είναι η ελληνική απόδοση της αγγλικού λήμματος rapist, που μεταφράζεται ως βιαστής. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, πιθανολογείται ότι δεν είναι συμπτωματική.




Χαστούκια Μάκη - «Αντί να πάρουμε ένα μπράβο πήραμε σιχτίρια και μούτζες»
Καραβίτης: ο φόρος είναι νεωτεριστικός
Μυθιστόρημα «Το χαστουκόδεντρο»







 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη