29 Σεπ 2014

Τι είπε ο Βαρτζόπουλος στη Χαλκιδική, για τα αναπόφευκτα, τα αναγκαία και τα δυσάρεστα;

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του Θεσσαλονικιού γενικού γραμματέα συντονισμού της Ν.Δ. στο συνέδριο, αλλά μάλλον υπερβολικά αισιόδοξη για το οργανωτικό μέλλον του κόμματος, που απουσιάζει επιδεικτικά από την κοινωνία. Διαβάστε όλη την ομιλία του :



"Ποτέ στην ιστορία μας δεν βρεθήκαμε σε μια τόσο δεινή θέση και εμείς και η πατρίς. Ποτέ στην ιστορία της η ελληνική κεντροδεξιά δεν είχε υποστή την σημερινή πίεση σε ποσοστά εκλογικά και δημοσκοπικά, όπως και ο τόπος πότε δεν βρέθηκε μετά την κατοχή και τον Ανταρτοπόλεμο σε τέτοιο σταυροδρόμι.

Και που οφείλεται αυτό; Σε μια και μοναδική αιτία: στο οτι την 11/11/11 ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ έκαναν αυτό, που πάντοτε έκανε το ελληνικό παραδοσιακό κέντρο και η ελληνική Δεξιά σε στιγμές καταστροφής: έθεταν το συμφέρον του τόπου πάνω από το άμεσο δικό τους κομματικό. Μπήκαμε στη κυβέρνηση Παπαδήμου, συγκυβερνήσαμε  με τον ιστορικο αντίπαλο και σώσαμε την Ελλάδα απο την χρεωκοπία.

Έκτοτε κάναμε πολλά
Αυτά χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: 

  • στα αναπόφευκτα , 
  • τα αναγκαία και 
  • τα δυσάρεστα. 

Αναπόφευκτα είναι όλα τα οικονομικά μέτρα που πήραμε. Είναι αδύνατο να βγεις απο μνημόνια και τρόικες, να ανατάξεις δυσθεώρητα ελείμματα μέσα σε λιγότερο απο τρία χρόνια και μάλιστα μετά την αποτυχία του πρώτου μνημονίου, χωρίς να αυξήσεις τα έσοδα, δηλαδή τους φόρους και χωρίς να μειώσεις τις δαπάνες, δηλαδή τις παροχές, μισθούς και συντάξεις. Αναγκαίες ήσαν και είναι όλες οι μεταρρυθμίσεις σε όλα  τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής, στην αγορά, στην εκπαίδευση, στην πολιτική. Και όλα αυτά χωρίς σχεδόν εξαίρεση βέβαια ήταν δυσάρεστα, ωρισμένα μάλιστα και ανυπόφορα. Ακόμη και απολύτως αναγκαίες αλλαγές σπάνε κατεστημένα , αλλάζουν συνήθειες, ξεβολεύουν, δυσαρεστούν.

Γι αυτό λοιπόν  βρεθήκαμε  εδώ που είμαστε. Ας είμαστε όμως βέβαιοι, οτι αυτό αλλάζει. Και αλλάζει άμεσα και γρήγορα. Γιατί τωρα εμφανίζεται πλέον η ολοκλήρωση του στρατηγήματος Σαμαρά. Τώρα η πραγματικότητα που έρχεται θα σαρώσει τις εντυπώσεις. Πετύχαμε το πλεόνασμα, βγήκαμε στης αγορές, τωρα αυτοχρηματοδοτούμεθα πλέον, τα μνημόνια τελειώσανε, η τρόικα φεύγει. Μια νέα έποχη προγραμματίζεται. Άμεσα οι ρυθμίσεις των οφειλών, μετά οι ελαφρύνσεις των φόρων, η ρευστότητα για τις επιχειρήσεις, ελάφρυνση της εξυπηρέτηση του χρέους, αυξηςη των κρατικών δαπανών για μεγάλα έργα, ιδιωτικές επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη ήδη απο φέτος.

Φτάνουν αυτά για να αλλάξη το κλίμα; Όχι. Χρειάζεται και κάτι άλλο. Ο καταλύτης: η καθημερινή παρουσία του κόμματος στην κοινωνία, η αναγέννηση του Κόμματος , το ξαναστησιμο της οργάνωσης. Χρειάζεται να ξανασκύψουμε στις τοπικές, να ασχοληθούμε με τις κλαδικές, να δουλέψουμε με τους θεματικούς κύκλους, να παράγουμε πολιτική με νέο τροπο. Και δεν εννοώ την ούτως ειπείν διαβούλευση με τον λαό.
Η γνώμη των κομμουνιστών και των φίλων τους δεν με απασχολεί. Θα πρεπει να μάς απασχολή όμως η γνώμη των δικών μας ανθρώπων, των κομματικών κοινωνικών εταίρων που συνδυάζουν ιδεολογία και γνώση της πραγματικότητος. Αυτό θα ενισχύσει την σημαντικότητα του κόμματος και θα ελκύσει νέο κόσμο που θα αποτελέσει και την κοιτίδα παραγωγής νέων στελεχών. Τούτο σε συνδυασμό με ένα ουσιαστικό εκδημοκρατισμό της επιλογής του πολιτικού προσωπικού (υποψηφίων βουλευτών) θα οδηγήσει στην μετεξέλιξη της ΝΔ σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Λαϊκο Κόμμα της ελληνικής Κεντροδεξιάς.

Ελπίζω η ελληνική Βουλή να αρθή στο ύψος των περιστάσεων. Αν δεν το κάνη θα χάση ο τόπος. Όχι η ΝΔ. Εμείς  θα τους κερδίσουμε υπό οιεσδήποτε συνθηκες. Δεν πρόκειται αυτοί να κυβερνήσουν αυτόν τον τόπο. Ποτέ!".

Να σημειωθεί εδώ ότι ήταν από τα ελάχιστα στελέχη από τη Βόρειο Ελλάδα που μίλησε στη συνεδρίαση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη