29 Σεπ 2014

Η Δημοκρατία του επιτοκίου

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Και ο κ. Δακρυοχοΐδης μας ενημέρωσε ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές τώρα, διότι η προκήρυξή τους θα εκτινάξει τα επιτόκια στα ύψη. Στο ίδιο μήκος κύματος και το αφεντικό του δια της εγκρίτου εφημερίδος «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», το οποίο έγραφε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο ότι ...
320 επενδυτές περιμένουν 180 βουλευτές για να κάνουν επενδύσεις € 1,5 δισ. Ήτοι, πρέπει 180 πατριώτες βουλευτές να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές τώρα, οι οποίες θα οδηγήσουν το οικονομικό πρόγραμμα σε εκτροχιασμό και δεν θα επιτρέψουν στους επενδυτές να επενδύσουν, ώστε να αναπτυχθεί η πατρίδα. Ποιο οικονομικό πρόγραμμα; Δεν μας λένε.

Αυτός είναι, καθ’ α βασίμως εικάζω, ο λόγος που ένα από τα ερωτήματα των δημοσκοπήσεων είναι αν θα πρέπει να γίνουν τώρα εκλογές. Οι γνώμες μοιρασμένες. Οι μισοί περίπου λένε ΟΧΙ, οι άλλοι μισοί λένε ΝΑΙ. Αφού ο λαός δεν τάσσεται αναφανδόν υπέρ των εκλογών, τί ζόρι τραβάς εσύ ρε Τσίπρα και δεν ψηφίζεις για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον κ. Φούφωτο; Θέλεις, δηλαδή, να μη γίνουν επενδύσεις ύψους € 1,5 δισ. που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας μειώνοντας την ανεργία; Τόση έλλειψη πατριωτισμού σε διακρίνει; Για φαντάσου. € 1,5 δισ. δια του 320 ίσον € 4.687.500 ανά επένδυση κατά μέσο όρο. Βάλε και άλλα τόσα που θα πάρει κάθε επενδυτής από το ΕΣΠΑ για να δημιουργήσει μία θέση εργασίας. Καταλαβαίνεις τί ζημιά πας να κάνεις στη χώρα; Και τα επιτόκια που θα πάνε στα ουράνια εις απόδειξη της ευρωστίας της οικονομίας μας; Ούτε αυτό αναλογίζεσαι;
Τί κι’ αν ο μακαρίτης Παύλος Μπακογιάννης έλεγε ότι «Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα». Υπάρχουν και παραϋπάρχουν αδιέξοδα ρε Παύλο που μας κυττάς από ‘κει ψηλά και συννεφιάζεις. Η Δημοκρατία σταματάει εκεί που έχει μια πινακίδα με μία κάθετη λευκή γραμμή και μία οριζόντια κόκκινη για καπέλο, πάνω στην οποία γράφει %. Ναι ρε Παύλο, στη Δημοκρατία του επιτοκίου υπάρχουν αδιέξοδα, τα οποία, παρεμπιπτόντως, δε δημιουργούνται μόνα τους. Τα δημιουργούν οι δημοκράτορες, οι οποίοι τρέμουν στην ιδέα ότι ο λαός μπορεί να τους στείλει σπίτι τους, εξ ου και έχουν βάλει μπρος τον μπαμπούλα των επιτοκίων και λοιπών δυσμενών οικονομικών δεικτών που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει με την άφρονα αρπακτική πολιτική τους. Ξέρεις τι είναι να διακηρύσσεις ότι δεν πρέπει να ζούμε με δανεικά, αλλά να λες ότι τα επιτόκια δανεισμού θα εκτιναχθούν στα ύψη, αν γίνουν εκλογές; Και στο κάτω- κάτω τί είναι οι εκλογές; Ένα πανηγυράκι είναι, όπου ο πιο λεφτάς παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Δώσε βάση: έγινε προ ημερών δημοσκόπηση και είχαμε τα εξής αποτελέσματα: ΝΔ 25 + ΠΑΣΟΚ [η Ελιά απέθανε;] 5,5 + ΠΟΤΑΜΙ 9,5 ίσον 40. Άρα, 4 στους 10 Έλληνες γουστάρουν Μνημόνια εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης ή 4 στους 10 Έλληνες περνάνε καλά και δεν φοβούνται, αν θα περάσουν χειρότερα ή 4 στους 10 Έλληνες υποφέρουν, αλλά δεν θέλουν να υποφέρουν περισσότερο. Γιατί να γίνουν εκλογές; Επειδή 6 στους 10 ΄Ελληνες βρίσκονται στο ή κάτω από το όριο της φτώχειας; Σιγά τα ωά!
Το σημερινό αδιέξοδο, λοιπόν, και η διαιώνισή του αποτελούν τη διέξοδο της Δημοκρατίας της αρπαχτής και της ρεμούλας. Δεν μπορεί να μην τα είχες υπολογίσει καλά ρε Μπακογιάννη. Άλλά, μάλλον αδυνατούσες να φανταστείς τη σημερινή κατάντια των χρυσοκάνθαρων λακέδων της διαπλοκής.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη