28 Σεπ 2014

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης τίμησε την μνήμη του ιδρυτή της καθηγητού Περικλέους Βιζουκίδου

27 Σεπτεμβρίου 2014 , ημέρα ιστορική για την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης, λόγω της τέλεσης μνημόσυνου στον τάφο όπου αναπαύεται ό Περικλής Βιζουκίδης . 58 χρόνια από τον θάνατο του
, πρώτη φορά επισήμως φέτος εψάλη το τρισάγιο από τον π. Γρηγόριο Εφημέριο του Ι.Ν. στην Ευαγγελίστρια. Η παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ.Γιώργου Ορφανού δια του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου κ. Σταματίου Δήμου και ό έγγραφος χαιρετισμός του αποτελεί ύψιστη τιμή στη μνήμη του σοφού αντιστασιακού καθηγητή Βιζουκίδη . Τονίζει μεταξύ άλλων ό βουλευτής Θεσσαλονίκης και Υπουργός ΜΑΘ : « Ό Περικλής Βιζουκίδης υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Εκτός από ιδρυτής της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης ,διετέλεσε πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου , πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και των Αλυτρώτων Βορείου Ελλάδος ενώ ανέπτυξε πλούσια συγγραφική δραστηριότητα. Η προσφορά του είναι ανεκτίμητη. Είναι υποχρέωση μας να τιμούμε όλους εκείνους που συμβάλλουν στην πνευματική ανάταση της χώρας και με το έργο τους αποτελούν παράδειγμα για την κοινωνία. Αιωνία του η μνήμη » . Και όντως η μνήμη του θα παραμείνει αιώνια όσο θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε και θα αναγνωρίζουμε τη συμβολή του στην διαμόρφωση του Ελληνικού Δικαίου και την υπεράσπιση των εθνικών Δικαίων αλλά και των αδυνάμων και καταδιωγμένων.
Με έγγραφα και προφορικά μηνύματα και χαιρετισμούς εκπροσωπήθηκε δια του κ. Ορφανού η Βόρειος Ελλάς, με τον Βουλευτή Ν. Ιωαννίνων κ. Σταύρο Καλογιάννη η Ήπειρος , και η Θεσσαλονίκη με τους βουλευτές Θεσσαλονίκης κ. Σταύρο Καλαφάτη και κ. Γιάννη Ιωαννίδη , την πολιτεύτρια κα Βίκη Νάκου και τον δημοσιογράφο κ. Χρήστο Μάτη.
Αναπέμφθηκε ευχή υπέρ αναπαύσεως των ψυχών και του Στίλπωνος Π.Κυριακίδη πρυτάνεως ΑΠΘ, της Ευτυχίας Σ. Κυριακίδου, της Ελπίδας Κυριακίδου-Βουτυρά ,της Ολ. Βουτυρά μαζί με τους οποίους αναπαύεται στην τελευταία του κατοικία ό Βιζουκίδης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη