14 Σεπ 2014

Σιγά μην αφήσουν τη Σκωτία να ανεξαρτητοποιηθεί !

Δημοψήφισμα για το αν η Σκωτία θα πρέπει να είναι μια ανεξάρτητη χώρα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014.

Μετά από συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Σκωτίας και...
της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, το Νομοσχέδιο Δημοψήφισματος Ανεξαρτησίας της Σκωτίας, που καθορίζει τις λεπτομέρειες για αυτό το δημοψήφισμα, είχε υποβληθει στις 21 Μαρτίου 2013, όπου ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο της Σκωτίας στις 14 Νοεμβρίου 2013 και έλαβε Βασιλική Συγκατάθεση στις 17 Δεκεμβρίου 2013.

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος, όπως τέθηκε από την Εκλογική Επιτροπή, θα είναι «Πρέπει η Σκωτία να είναι μια ανεξάρτητη χώρα;». Οι ψηφοφόροι μπορούν να απαντήσουν μόνο ναι ή όχι. Με κάποιες εξαιρέσεις, όλοι οι κάτοικοι της Σκωτίας πάνω από 16 ετών μπορούν να ψηφίσουν. Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει πάνω 4 εκατομμύρια ανθρώπους. Απαιτείται μια απλή πλειοψηφία για τη νίκη.

Πολλά ζητήματα τέθηκαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, συμπεριλαμβανομένων ποιο νόμισμα θα χρησιμοποιήσει μια ανεξάρτητη Σκωτία, οι δημόσιες δαπάνες και το πετρέλαιο της Βόρειας Θάλασσας. Οι δημοσκοπήσεις φανερώνουν ότι η ψηφοφορία θα είναι αμφίρροπη.

Τις τελευταίες ημέρες, όλες οι μεγάλες τράπεζες της Σκωτίας, δηλώνουν ότι αν οι πολίτες πουν το "ΝΑΙ" θα πάρουν την έδρα τους από τη Σκωτία (!), ενώ σήμερα Βρετανικές εφημερίδες εμπλέκουν και τη Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία φέρεται να δήλωσε πως οι Σκωτσέζοι πρέπει να σκεφτούν πολύ προσεκτικά το μέλλον.

Στα λόγια όλοι είναι δημοκράτες και υπέρ της λαϊκής βούλησης, αλλά όταν αυτή δεν ταυτίζεται με τα συμφέροντα των τραπεζών που καταδυναστεύουν τον πλανήτη, γράφουν στα παλιά τους παπούτσια, τη λαϊκή βούληση και ρίχνουν στην αρένα όλα τα όπλα για να εκβιάσουν τους λαούς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη