28 Σεπ 2014

Καρκινικός πόνος και ιατρείο πόνου

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΡΚΙΝΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΝΟΥ Α.Ν.Θ. ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις...
19-20 Σεπτεμβρίου 2014 στο Συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ και το ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΝΟΥ της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», υπό την Αιγίδα της Εταιρείας Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Β. Ελλάδος.

Συμμετείχαν με βάση την ηλεκτρονική καταγραφή (barcodes), για μοριοδότηση, 226 σύνεδροι. Ο αριθμός αυτός, ήταν πολύ μεγαλύτερος του αναμενόμενου, πράγμα το οποίο οφείλεται στην ιδιαίτερη θεματολογία της εκδήλωσης προσελκύοντας για συμμετοχή μεγάλο εύρος ειδικοτήτων ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και κοινωνικών φορέων.

Η συμμετοχή των συνέδρων ήταν ενεργός και εποικοδομητική κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων. Με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων που ασχολούνται με την αντιμετώπιση του πόνου και την εφαρμογή της παρηγορητικής ιατρικής έγινε εμφανές μέσα από τις συζητήσεις, το τεράστιο κοινωνικό και ψυχολογικό βάρος που επιφορτίζονται όσοι ασχολούνται με την αντιμετώπιση του καρκινικού πόνου. Από την άλλη πλευρά τονίστηκε η μεγάλη σημασία της ανακούφισης των ασθενών που βρίσκονται στην πιο δύσκολη φάση της ζωής τους. Επιπλέον καταδείχτηκε και καταγράφθηκε η ανεπάρκεια των υποδομών και η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, ιδίως τα τελευταία χρόνια, για την επάνδρωση και λειτουργία των ιατρείων αυτών, στέλνοντας μήνυμα κινδύνου προς την Πολιτεία.

Τα δεδομένα αυτά τεκμηριώνουν την επίτευξη των στόχων της Διημερίδας και καθιστούν σαφέστερη την σημαντική προσφορά των ιατρείων πόνου σε κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα που ασχολείται με καρκινοπαθείς. Όπως τονίστηκε από τους εισηγητές η βελτίωση της βοήθειας αυτών των συνανθρώπων μας, οδεύει παράλληλα με την βελτίωση του πολιτισμικού επιπέδου και της κοινωνικής ευαισθησίας μας

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Επίτιμοι πρόεδροι :
Μπαλαμούτσος Ν.
Ανίσογλου –Αναστασιάδου Γ.
Πρόεδρος : Ανίσογλου Σ.
Αντιπρόεδρος :
Αντύπα Α.
Γραμματέας :
Ζεμπεκάκης Γ.
Ειδικός Γραμματέας :
Παπαγεωργίου Ε.
Μέλη:
Βελίκη Π.
Βουλιώτη Ε.
Βρύζα Κ.
Καψοκαλύβας Ι.
Μαυρίδου Β.
Μαυρουδή Ε.
Παπάζογλου Β.
Προβατίδης Α.
Ριμάρεβ Δ.
Φάντι Α.
Χαλούλης Π.
ΕΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος :
Ανίσογλου Σ.
Μέλη:
Ανδρεάδης Χ.
Άντζελ Ι.
Δεστούνη Χ.
Δημάσης Ν.
Ζαφειρίου Γ.
Καζήλα Π.
Καπλάνης Κ.
Κυζιρίδου Α.
Κωνσταντινίδου Π.
Μαγκούδη Δ.
Μακραντωνάκης Π.
Μαρκάλα Δ.
Μίξιου Μ.
Μπαρμπετάκης Ν.
Μπισχινιώτης Θ.
Παζαϊτου Κ.
Παναγιωτοπούλου Π.
Πατακιούτα Φ.
Σέτζης Κ.
Συμπιλίδης Γ.
Ταρπάγκος Α.
Φωτίου Χ.
Χαραλαμπίδου Μ.
Χατζηπαυλίδου Β.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη