28 Σεπ 2014

Ο Τζιχαντώνης

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
 Είχα το θάρρος να ακούσω ολόκληρη την ομιλία Σαμαρά στη Χαλκιδική επ’  ευκαιρία των 40 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ, από την οποίαν απεχώρησε, με σκοπό να μην ξαναγυρίσει ποτέ, ούτε ως Αρχηγός της, κατά τον όρκο που είχε δώσει. Εν πρώτοις σημειώνω ότι....
η διάρκεια των χειροκροτημάτων ήταν ίση με την ομιλία, αν δεν υπερτερούσε της διάρκειας της ομιλίας. Κάθε ένα λεπτό και μία ατάκα που ξεσήκωνε το νοήμον ΝΔκρατικό κοινό, το οποίο παρακολουθούσε εκστασιασμένο τα επιτεύγματα της παράταξης.  Πατρίδα-παράταξη και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι ήταν το τρίπτυχο.

Εκείνο, όμως, που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η αναφορά του Αρχηγού στην Ορθοδοξία ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Έλληνος, προ πάντων δε του  Έλληνος ΝΔκράτη. Δεν το έκανε για να απευθυνθεί στην Πίστη του ελληνικού λαού, αλλά για να «καρφώσει» τον Τσίπρα που ενώ έχει δηλώσει άθεος, πήγε στο Άγιον Όρος και μετά στον Πάπα. Εντάξει, δεν μπορώ να πω ότι με συγκίνησε αυτή η κίνηση του Τσίπρα, αλλ’ ως εν δυνάμει πρωθυπουργός πρέπει να κάνει και αυτά. Άλλωστε, ποτέ δεν είναι αργά για μετάνοιες. Απόδειξη ο απόστολος Παύλος.

Τον κάρφωσε, λοιπόν, τον Τσίπρα ο Θαμαράς θέλοντας να δείξει ότι αυτός είναι πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος, όπως και η παράταξή του, εξ ου και όσοι ψηφοφόροι είναι πιστοί δεν είναι δυνατόν να ψηφίσουν Τσίπρα. Για την πατρίδα και την θρησκεία πρέπει όλοι οι Έλληνες να υποταγούν στη μνημονιακή μοίρα που τους έχει επιφυλάξει και ο Θαμαράς και να τον ξαναψηφίσουν, για να δείξουν ότι και τη ζωή τους, από λιμό, θα δώσουν για την παράταξη και την Αγία του Θεού πίστη. Ο Θεός της Ελλάδος είναι εδώ, όπως έχει πει και ο Ντέπιουτης.

Θεωρώ πολύ φτηνιάρικη αυτή την τακτική, η οποία επιβεβαιώνει τη ρήση «η θρησκεία είναι το όπιο του λαού».  Δεν αμφιβάλλω ότι θα συνεγείρει πολλούς άνω των 80 ετών η αναφορά του Θαμαρά στην Ορθόδοξη πίστη. Σίγουρα όσοι επιδίδονται σε γονυκλισίες για να συχωρεθούν οι αμαρτίες τους καθώς πλησιάζει το βιολογικό τέλος θα αφουγκραστούν το μήνυμα Θαμαρά και θα τον ψηφίσουν. Για να μην πέσει το κάστρο της μάσας, της λαμογιάς, της ψευτιάς, της απάτης, της ανομίας και της αναξιοκρατίας στους άπιστους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ.

Μου θύμισε ο Θαμαράς μία ιστορία που μου είχε διηγηθεί ο πατέρας μου. Ήταν αργά το βράδυ στη λειτουργία στο χωριό και ο ψάλτης έψελνε «και κλάσας τον άρτον», οπότε μια γριούλα σταυροκοπήθηκε και ψιθύρισε «την πορδίτσα σου Χριστούλη μου». Σ’ αυτούς απευθύνθηκε χθες ο Θαμαράς. Είναι κατάντια, όμως, αυτό. Άλλο να πιστεύεις στον Θεό ή έστω σε μία ανώτερη δύναμη, την οποίαν επικαλείσαι συναισθανόμενος την αδυναμία σου, και άλλο να είσαι κολλημένος θρησκόληπτος. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Άρα, ό,τι και να κάμει ο καλός Θεός της Ελλάδος, δεν μπορεί να καταφέρει τίποτε, όσο εμείς επιτρέπουμε να μας κυβερνούν ψεύτες και απατεώνες ως ο Θαμαράς ο θεομπαίχτης. Ας μην περιμένουμε, λοιπόν, να ρίξει την ψήφο μας στην κάλπη ο Θεός. Εμείς πρέπει να τη ρίξουμε.
27.09.2014 λοιπόν η ημέρα που ο Αντώνης κήρυξε ιερό πόλεμο  κατά των άπιστων ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ. Τί άλλο θα δούνε τα ματάκια μου και θ’ ακούσουνε τ’ αυτάκια μου Θεούλη μου;

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄       

Υ.Γ. Απόσπασμα από την ομιλία του Σωτήρη Κούβελα επί τη επετείω: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγωνίστηκε σκληρά επί τρεισήμισι χρόνια να σταματήσει την πορεία της χώρας στον κατήφορο. Δράσεις που μας επιβάλλουν σήμερα η ανάγκη και οι δανειστές, με άγρια μορφή, θα είχαν αποφευχθεί, αν δεν είχε ανακοπεί το έργο της κυβέρνησής μας, τότε».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη