13 Σεπ 2014

Επίθεση Χρυσοχοϊδη στον Βενιζέλο

Μαλλιά-κουβάρια έγιναν Βενιζέλος και Χρυσοχοϊδης. Αφορμή η προεδρική εκλογή και η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ. Βαρύ κλίμα ενόψει της σύσκεψης της Κυριακής.
Σε βαρύ κλίμα και με έντονες αντιπαραθέσεις διεξήχθη την Παρασκευή η σύσκεψη κυβερνητικών και κομματικών στελεχών υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης στελεχών την Κυριακή για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Χρυσοχοϊδης: «Εάν νομίζετε ότι δεν κάνω καλά την δουλειά μου σας καταθέτω τώρα την παραίτησή μου»

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετά από έντονο διάλογο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση του κόμματος και επίθεση που δέχτηκε από τον Λεωνίδα Γρηγοράκο και την Τόνια Αντωνίου έφτασε στο σημείο να πει ότι παραιτείται από υπουργός εάν κρίνει το ΠΑΣΟΚ ότι δεν κάνει για την κυβερνητική θέση.

Στην πρωτομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει πολιτική σταθερότητα και την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας αλλά τόνισε με νόημα ότι δεν προτίθεται το κόμμα να κάνει πίσω σε όσα έχει δεσμευτεί, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και των πρόωρων εκλογών. Κατόπιν ζήτησε την άποψη του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος σημείωσε ότι δεν είχε τίποτε να προσθέσει και κατόπιν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον νεοεκλεγέντα ευρωβουλευτή να ενημερώσει για τα ευρωπαϊκά θέματα. Μετά από μία ολιγόλεπτη τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη πήρε τον λόγο ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης λέγοντας:

Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Πρόεδρε πρέπει άμεσα να προσδιορίσουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου που θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Δυστυχώς δεν λειτουργούν τα όργανα στο κόμμα δεν υπάρχει γραμματέας. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε ως …σύμβουλοι αντί για κομματικά στελέχη

Λ. Γρηγοράκος: Τώρα κατέβηκες από άλλον πλανήτη και ανακάλυψες τα κενά του κόμματος Μιχάλη. Εσύ ήσουν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και επί πολλά χρόνια υπουργός.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απευθυνόμενος στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη του είπε: « Δεν αυτοδιορίστηκες υπουργός Μιχάλη αλλά σε εμπιστευτήκαμε όλοι για αυτήν την θέση. Να ενημερώνεις λοιπόν το κόμμα για θέματα της αρμοδιότητάς σου όχι όπως έγινε με το θέμα των διοδίων που το κόμμα δεν γνώριζε τίποτα. Τόσα χρόνια είχατε μάθει να κοιτάτε μόνο τον εαυτό σας. Μιχάλη όταν είσαι υπουργός εφαρμόζεις πολιτικές και πρέπει να το συζητάς με τα κομματικά όργανα».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πήρε τον λόγο επί προσωπικού και απευθυνομένος στην Τόνια Αντωνίου της καταλόγισε ότι αντιμετωπίζεται ως ανεπιθύμητος στην Φθιώτιδα για το θέμα των διοδίων.

Στη συνέχεια, επικρίνοντας ευθέως τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Χρυσοχοϊδης υποστήριξε ότι «δεν ξέρουμε πού να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ένα κόμμα που πάει όπου και ο πρόεδρος του»
Ο Εύαγγελος Βενιζέλος τότε απευθύνθηκε στον υπουργό Μεταφορών λέγοντας ότι κατέχει μία κυβερνητική θέση όπου χειρίζεται σημαντικά θέματα και σημαντικά κονδύλια του ΕΣΠΑ οπότε θα έπρεπε να έχει γνώση της κατάστασης. «Εάν νομίζετε ότι δεν κάνω καλά τη δουλειά μου σας καταθέτω τώρα την παραίτησή μου» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

(thetoc)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη