25 Σεπ 2014

Με τον Αράμ τον Α ο Ορφανός

Η τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Ελλάδας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο...
υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον Πατριάρχη Κιλικίας, κ. κ. Αράμ τον Α’.

Όπως τόνισε ο κ. Ορφανός, η Ελλάδα με την γεωστρατηγική θέση που κατέχει, μπορεί να παίξει τον ρόλο του γεφυροποιού μεταξύ της Μέσης Ανατολής και της Δύσης, ώστε να βρεθεί διέξοδος στη σημερινή κρίση.

«Η Ελλάδα συνδυάζει στοιχεία που την φέρνουν κοντά με την Ευρώπη, ως μέλος με την Ε.Ε. και είναι η μόνη χώρα που γνωρίζει τον τρόπο σκέψης της Ανατολής και διατηρεί καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Επιπλέον, επισήμανε πως η Αρμενική κοινότητα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Θεσσαλονίκης, καθώς, όπως σημείωσε, πολλά μέλη της δραστηριοποιούνται σε διάφορα επίπεδα.

«Δεν πιστεύω ότι οποιαδήποτε θρησκεία αποδέχεται την βία και την τρομοκρατία»

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Κιλικίας, κ.κ. Αράμ ο Α’ κάλεσε όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να αντιμετωπιστεί ο εξτρεμισμός στη Μέση Ανατολή.

«Δεν πιστεύω ότι οποιαδήποτε χώρα και θρησκεία αποδέχεται την βία και την τρομοκρατία. Σε αυτόν τον κόσμο, πρέπει να ζήσουμε όλοι μαζί, όλα τα έθνη και οι θρησκείες με σεβασμό, κατανόηση και αποδοχή», τόνισε και κάλεσε την Ελλάδα να αναλάβει ενεργό ρόλο για την εκτόνωση της κατάστασης στην περιοχή. «Η Ελλάδα παίζει τον ρόλο του γεφυροποιού μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης. Είναι κομμάτι της Ευρώπης και συνάμα γέφυρα για την Μέση Ανατολή ενώ παράλληλα, είναι και μια χώρα την οποία σέβεται ο μουσουλμανικός αραβικός κόσμος», επισήμανε ο Πατριάρχης Κιλικίας ενώ εξήρε και την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την ανάκαμψη της χώρας.
«Έχουν γίνει σημαντικά βήματα αν αναλογιστεί κανείς ότι τρία χρόνια πριν, η Ελλάδα αντιμετώπιζε τεράστια οικονομικά προβλήματα», επισήμανε ο προκαθήμενος του Αρμενικού πατριαρχείου του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη